================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Από τα 10 στα 100» στο Βόλο & το Πήλιο η πανελλήνια δράση του Προσκοπικού Δικτύου

⍆Η παρέα, η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι το ζητούμενο της πανελλήνιας συνάντησης-δράσης... των Προσκόπων, ηλικίας από 18 έως 26 ετών, δηλαδή των Μελών του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου.

Η πανελλήνια συνάντηση-δράση, με το σύνθημα «Από τα 10 στα 100», φιλοξενείται στο Βόλο και το Πήλιο, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Το σύνθημα «Από τα 10 στα 100» σηματοδοτεί τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου (Rovers) παγκοσμίως, στον οποίο συμμετέχουν νέες και νέοι ενήλικοι από 169 χώρες, σε συνδυασμό με τη συμπλήρωση των 10 και πλέον χρόνων του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου στην Ελλάδα.

Περίπου 60 συμμετέχοντες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, λοιπόν, νέες και νέοι 18-26 ετών, θα συνεργαστούν σε προσκοπικές δραστηριότητες, στο Πήλιο και συγκεκριμένα στο Προσκοπικό Κέντρο «Κένταυρος», στα Χάνια επικεντρώνοντας στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσουν δημιουργικά με δραστηριότητες, στη φύση των Μηλιών. Η Ιππασία και η ανακάλυψη μονοπατιών, όπως και η παρασκευή παραδοσιακής πίτας θα είναι μέσα στο πρόγραμμα της δράσης.

Στη συνέχεια, μέσα από εργαστήρια εξέλιξης και ανάπτυξης θα ανακαλύψουν περισσότερα για τον εαυτό τους, τη διαφορετικότητα και τη θέση τους στην κοινωνία. 

Παράλληλα και στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών Rovers, μέσα από δραστηριότητα στο Βόλο θα επιδιώξουν την Κοινωνική Παρέμβαση.

Η παραπάνω δραστηριότητα θα ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία της πόλης και θα καταλήξει το Σάββατο το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Αργοναυτών και Φιλελλήνων). Εκεί θα κατασκευαστεί από τους συμμετέχοντες ένας «τοίχος καλοσύνης» για τους συμπολίτες μας, που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας. Εκεί θα μάθουν την ιστορία του τόπου, ενώ θα ακολουθήσει σχετική δραστηριότητα με συμπεράσματα για τα δεινά του πολέμου.

Στην οργάνωση της πανελλήνιας συνάντησης-δράσης συμμετέχει ενεργά η Περιφερειακή Εφορεία των Προσκόπων της Μαγνησίας και ειδικότερα ο Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου της Περιφερειακής μας Εφορείας.

Πρόκειται για μια ακόμη δραστηριότητα πανελλήνιας εμβέλειας, που αναλαμβάνουμε ως Πρόσκοποι της Μαγνησίας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Οπότε, λέμε «Από τα 10 στα 100»!
Η εορταστική συνάντηση-δράση ξεκινάει.
Μ’ εμάς να δηλώνουμε το «παρών».
«Από τα 10 στα 100» στο Βόλο & το Πήλιο η πανελλήνια δράση του Προσκοπικού Δικτύου Reviewed by PLOUMISTOS on 4:47 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.