================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

O τυφώνας «τέρας» Mangkhut χτυπά τις Φιλιππίνες - «Ξεσπιτώθηκαν» 4 εκατ. άνθρωποι

⍆Κι ενώ ο τυφώνας «Florence» καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του από τις ανατολικές ακτές...
των ΗΠΑ,στις Φιλιππίνες οι κάτοικοι ταμπουρώνονται στα σπίτια τους για να προστατευτούν από τον σούπερ τυφώνα »Mangkhut».

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες στα βόρεια της χώρας έχουν ξεσπιτωθεί για λόγους ασφαλείας. Πολλά νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι με τον αέρα να «ουρλιάζει», ενώ στις βόρειες περιοχές σημειώνονται σφοδρές πλημμύρες.

Από χτες οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί τους δρόμους, σακιά με άμμο έχουν τοποθετηθεί στις αυλές των σπιτιών ενώ οι κάτοικοι προσεύχονται για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως αναφέρει το CNN, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκπέμπουν σήμα κινδύνου προειδοποιώντας ότι σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι απειλούν εκατομμύρια ανθρώπους.Raining again and the cleanup has begun in Bay. I’m told there is always rubbish here but locals say several plastic wrappers swept up from the storm come from provinces many kilometres away. @SBSNews
Πρόκειται για έναν τυφώνα κατηγορίας 5 που απειλεί περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολική Ασίας, όπως επισημαίνουν μετεωρολόγοι στο CNN.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι,ο τυφώνας «Mangkhut» είναι σαφώς ισχυρότερος από αυτόν που μαστίζει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 325 χιλιομέτρων την ώρα, προτού πλήξουν τις ακτές των Φιλιππίνων, ενώ τώρα πνέουν με 270 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για εκτεταμένες ζημιές και ανθρώπινες απώλειες από την επέλαση του τυφώνα Mangkhut.Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το πέρασμά του θα είναι το ίδιο καταστροφικό με αυτό του τυφώνα «Haiyan».Το 2013 ο τυφώνας αυτός προκάλεσε σοβαρές καταστροφές προκαλώντας το θάνατο έξι χιλιάδων ανθρώπων.

«Αγωνιζόμαστε για να ξεπεράσουμε το χειρότερο»,δηλώνει η Λένλιν Καρίλο, εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης «World Vision» και προσθέτει:

«Υπάρχει μια αίσθηση φόβου ότι μπορεί να αντιμετωπίζουμε έναν τυφώνα τόσο κακό όσο η Haiyan ή η Haima".
O τυφώνας «τέρας» Mangkhut χτυπά τις Φιλιππίνες - «Ξεσπιτώθηκαν» 4 εκατ. άνθρωποι Reviewed by PLOUMISTOS on 10:41 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.