Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο για τη μήνυση κατά δημοσιογράφων

Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο για τη μήνυση κατά δημοσιογράφων

⍆Πολιτική θύελλα προκάλεσε τόσο η μήνυση του Πάνου Καμμένου κατά επτά δημοσιογράφων... της εφημερίδας Φιλελεύθερος - μετά από ρεπορτάζ τους για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ - και το αίτημά του να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο όσο και η κάλυψη της κυβέρνησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την κίνησή του αυτή.

Τρεις εκ των επτά δημοσιογράφων, ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς πέρασαν το βράδυ κρατούμενοι στο ΑΤ Εξαρχείων, στο οποίο μετέβησαν μόνοι τους, αφού πρώτα οι ίδιοι - πάλι με δική τους πρωτοβουλία - παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΑ έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί του Σαββάτου εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal, αναζητώντας τους.

Η κυβέρνηση δια κύκλων του υπουργείου Δικαιοσύνης κάλυψε απόλυτα τον Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα οι εν λόγω κύκλοι σημείωναν ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες». Το υπουργείο Δικαιοσύνης με περίσσιο θράσος παραπέμπει, μάλιστα, την νομοθετική επίλυση του όλου θέματος στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Πέρα από όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιάζει το καλό κυβερνητικό πρόσωπο, σημειώνει «η Κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων».

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Κυριακής ο Παναγιώτης Λάμψιας χαρακτήρισε ντροπή για τη δημοκρατία ό,τι συνέβη το Σάββατο τονίζοντας ότι «υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν η πολιτική εξουσία θεωρεί ότι πρέπει να καταγγείλει δημοσιογράφους που δεν της αρέσουν». «Είναι ντροπή για όλους αυτούς που ανέχονται αυτή την φαυλεπίφαυλη διαδικασία» συμπλήρωσε.

Ολοκληρωτισμό καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού» τονίζοντας ότι «οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμενου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».

Το Κίνημα Αλλαγής σε δική του ανακοίνωση τονίζει ότι «η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους». «Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Για «δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης» κάνει λόγο το Ποτάμι και σημειώνει ότι «η εικόνα των δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" στα αστυνομικά τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα».

Ο Ευαγγέλος Βενιζέλος σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική» την αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα που αφορούν σε δημοσιεύματα του Τύπου και κάνει λόγο για «ακατάσχετη ροπή προς τον αχαλίνωτο αυταρχισμό» της σημερινής κυβέρνησης, τονίζοντας πως «κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη εφαρμογή της αρχής της νομιμότητας και από το αποστομωτικό επιχείρημα της ισότητας ενώπιον του νόμου».

Για «φίμωση του Τύπου», που «πάντοτε υπήρξε απαρχή ζοφερών εξελίξεων» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο διάσημος συνθέτης και με σημαντική παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, Μίκης Θεοδωράκης. «Η φίμωση του Τύπου υπήρξε πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων. Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση, γιατί προβλέπω ότι το προσεχές μέλλον μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στην ευρωβουλή το θέμα
Τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» επισκέφτηκε αργά το απόγευμα στο ΑΤ Εξαρχείων ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

Παράλληλα, η Εύα Καϊλή έκανε γνωστό ότι, από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μάλιστα, ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και αφού συνάντησε τους τρεις δημοσιογράφους δήλωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει ολόπλευρα την ελευθερία του Τύπου και τον «Φιλελεύθερο». Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει!».

To διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο για τη μήνυση κατά δημοσιογράφων
Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο για τη μήνυση κατά δημοσιογράφων
Θύελλα για την κάλυψη της κυβέρνησης στον Καμμένο για τη μήνυση κατά δημοσιογράφων
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2018-09-23/ch/file_arthro.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/09/blog-post_806.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/09/blog-post_806.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content