================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Όταν ο Νους σου επεξεργάζεται τις πνευματικές εμπειρίες

⍆Οι πνευματικές εμπειρίες είναι έντονα βιώματα που μπορεί να έχουν βαθιά επιρροή στη ζωή μας... και μας δίνουν την αίσθηση της σύνδεσης με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Yale έχουν εντοπίσει μία πιθανή νευροβιολογική κατοικία για την πνευματική εμπειρία, την αίσθηση της σύνδεσης με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό.

Το κοινό στοιχείο μεταξύ των ατόμων που έχουν βιώσει διάφορες πνευματικές εμπειρίες, είναι η δραστηριότητα στον βρεγματικό φλοιό, μια περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στην αντίληψη του εαυτού και των άλλων ανθρώπων, καθώς και η επεξεργασία της προσοχής, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cerebral Cortex.

Όταν ο Νους σου επεξεργάζεται τις πνευματικές εμπειρίες
Ακριβώς όπως το φυσικό μας σώμα χρειάζεται τροφή και φροντίδα, έτσι και το πνευματικό σώμα μας δεν μπορεί να αγνοηθεί. Οι πνευματικές πρακτικές, ο Διαλογισμός, ο καθαρισμός και η οικοδόμηση του πνεύματος μας, μέσα από την αφύπνιση είναι τα σωστά εφόδια για το ενεργειακό μας σώμα που χρειάζεται πνευματική ενέργεια να αναπτυχτεί.

Η επούλωση της ενέργειας πραγματοποιείται όταν ο Νους σου επεξεργάζεται τις πνευματικές εμπειρίες και σε αυτό παίζει ρόλο ο Δημιουργός = Θεός που είναι η απόλυτη πηγή θεραπευτικής ενέργειας.

Χωρίς την πνευματική εμπειρία, η δύναμη και το ποσοστό της θείας ενέργειας περιορίζονται σημαντικά. Οι πνευματικές εμπειρίες είναι πολύ έντονες καταστάσεις που μπορεί να έχουν βαθιά επιρροή στη ζωή των ανθρώπων, δήλωσε ο Marc Potenza, καθηγητής ψυχιατρικής και νευροεπιστήμης του Κέντρου Μελετών για το Παιδί στο Yale. Η κατανόηση των νευρωνικών βάσεων των πνευματικών εμπειριών, μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τους ρόλους τους στην ανθεκτικότητα και την θεραπεία από την ψυχική ασθένεια και τις εθιστικές διαταραχές.

Οι πνευματικές εμπειρίες μπορεί να είναι θρησκευτικής φύσης ή όχι, όπως η αίσθηση της ενότητας στη φύση ή η απουσία του εαυτού κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων. Οι ερευνητές στο Yale και το Ινστιτούτο Πνευματικότητας Mind Body στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, μελέτησαν 27 νεαρούς ενήλικες για να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες αγχωτικές και χαλαρωτικές εμπειρίες καθώς και τις πνευματικές τους εμπειρίες.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν στη μέθοδο της Λειτουργικής Απεικόνισης Μαγνητικού Συντονισμού, ενώ άκουγαν για πρώτη φορά ηχογραφημένες αφηγήσεις με βάση τις εξατομικευμένες εμπειρίες τους. Ενώ οι προσωπικές πνευματικές εμπειρίες των συμμετεχόντων διέφεραν, οι ερευνητές εντόπισαν παρόμοια πρότυπα δραστηριότητας στον βρεγματικό φλοιό, καθώς οι συμμετέχοντες φαντάζονταν να βιώνουν τα γεγονότα στις ηχογραφήσεις.

Ο Potenza τόνισε ότι και άλλες περιοχές του εγκεφάλου πιθανώς να εμπλέκονται και στον σχηματισμό πνευματικών εμπειριών. Η έρευνα μπορεί να βοηθήσει μελλοντικούς ερευνητές να μελετήσουν την πνευματική εμπειρία και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, συμπλήρωσε.

Πηγή: medicalxpress.com
Έρευνα: Neural Correlates of Personalized Spiritual Experiences

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Καθοδήγησης εκατοντάδων ανθρώπων και προσωπικός τους Life Coach, ενώ παράλληλα έχοντας την δική του μεθοδολογία είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIGMAN προσφέροντας Διαισθητική Συμβουλευτική, συνεδρίες Συναισθηματικής Αποφόρτισης (μέθοδος αναγέννησις - rebirth), & ρύθμιση (μέθοδος Αποκατάστασης - remediation) των Ενεργειακών Κέντρων του Σώματος και Ενεργειακές Θεραπείες με την προσωπική του μέθοδο Energy Self Healing.

Πραγματοποιεί συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια, ή εξατομικευμένα προγράμματα Αυτοβελτίωσης - καθοδήγησης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Όταν ο Νους σου επεξεργάζεται τις πνευματικές εμπειρίες Reviewed by PLOUMISTOS on 10:05 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.