================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου καθιερώνει το 50-50 στα γυμνά εκθέματα ανδρών και γυναικών

⍆H Βασιλική Ακαδημία Tεχνών του Λονδίνου «υποκλίνεται» στην ισότητα των δύο φύλων....Χτες ανακοίνωσε ότι,στην έκθεση που θα παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2019 με γυμνά εκθέματα από την Αναγέννηση, θα υιοθετήσει την αρχή της ποσόστωσης των δύο φύλων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 250 ετών από την ίδρυσή της, η Βασιλική Ακαδημία Τεχνών ανακοίνωσε ότι, τα γυμνά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής θα είναι μοιρασμένα στην έκθεση για την Αναγέννηση: ο αριθμός των εκθεμάτων που θα απεικονίζουν γυμνούς άνδρες θα είναι ο ίδιος με αυτόν των γυμνών γυναικών.

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον διευθυντή της γκαλερί, Τιμ Μάρλοου,ο οποίος τόνισε η καθιέρωση της ποσόστωσης των δύο φύλων αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση από την πλευρά της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του Λονδίνου.

Η έκθεση «Το γυμνό στην Αναγέννηση», θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό τον Μάρτιο του 2019 και θα περιλαμβάνει περίπου 85 έργα από το 1400 έως το 1530, σχεδιασμένα με τρόπο που να καταγράφουν την "ιδέα και το ιδανικό» γυμνό σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

Ο Πιρ Ρούμπεργκ, από τη Βασιλική Ακαδημία, δήλωσε ότι οι έφοροι είχαν "μεγάλη επιθυμία να υπάρχει ισορροπία ανδρών και γυναικών".
Αν και δεν διευκρίνισε τον αριθμό των εργαζομένων,υποστήριξε ότι υπάρχει σχεδόν ισοτιμία μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Η έκθεση «Το γυμνό στην Αναγέννηση» θα παρουσιάσει αριστουργήματα του μεγαλύτερου Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης. Τιτσιάνο, του Ιταλού ζωγράφου Ραφαήλ όπως και του Μικελάντζελο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η ανακοίνωση της Βασιλικής Ακαδημίας έρχεται σε μία περίοδο βαθιάς κρίσης στο χώρο των τεχνών,της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου.Οι ιθύνοντες επανεξετάζουν την τρόπο μεταχείρισης των γυναικών μετά το κίνημα #metoo (κι εγώ επίσης) με αφορμή το ροζ σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που συγκλόνισε το Χόλιγουντ.

Αναφερόμενος στη συνεργασία της Βασιλικής Ακαδημίας με το Moυσείο Getti της Νέας Υόρκης, ο Πιρ Ρούμπεργκ δηλώνει ότι λιγότερο από το 5% των έργων στο τμήμα της σύγχρονης τέχνης έχουν φιλοτεχνηθεί από γυναίκες ενώ το 85% των γυμνών δείχνει εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

Παλαιότερα, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου είχε ανακοινώσει ότι λιγότερο από το 1% των έργων της είχαν φιλοτεχνηθεί από γυναίκες.

Το διάβασα στο protothema.gr
Η Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου καθιερώνει το 50-50 στα γυμνά εκθέματα ανδρών και γυναικών Reviewed by PLOUMISTOS on 3:53 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.