================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ημέρα Δράσης για την Ημικρανία 2018

⍆«Ημικρανία: Δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίζεις μόνος. Πάρε τις απαντήσεις που δικαιούσαι.... Μάθε περισσότερα. Διαχειρίσου σωστά την ημικρανία»: αυτό είναι το μήνυμα της εφετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης για την Ημικρανία που εορτάζεται -όπως κάθε χρόνο- στις 12 Σεπτεμβρίου και στην οποία από φέτος συμμετέχει ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, με ενέργειες που πραγματοποιούνται με την Αρωγή και Στήριξη του Υπουργείου Υγείας, την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την ευγενική χορηγία και υποστήριξη φαρμακευτικών εταιρειών.

Η ημικρανία είναι μια χρόνια νευρολογική ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται με κρίσεις έντονου πονοκεφάλου, συνήθως συνοδευόμενου από συμπτώματα όπως δυσανεξία σε φως, ήχους ή οσμές, ναυτία ή και εμετούς και ανάγκη για περιορισμό δραστηριοτήτων ή και κατάκλισης.

Η ημικρανία μπορεί να εμφανιστεί σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Σε μερικούς εμφανίζεται ήδη από την παιδική ηλικία. Ιδιαίτερη «προτίμηση» φαίνεται πως έχει σε κορίτσια, εμφανιζόμενη μετά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί αργότερα στη ζωή μίας γυναίκας ή ενός άνδρα, ακόμη και στη μέση ηλικία ή και τα επόμενα έτη.

Εκτιμάται ότι περισσότερο από το 10% του πληθυσμού παρουσιάζει, λιγότερο ή περισσότερο συχνά, ημικρανικές κρίσεις, ωστόσο η ημικρανία ταλαιπωρεί χωρίς να έχει τεθεί διάγνωση την πλειονότητα των ασθενών. Την ίδια στιγμή, ακόμη και όσοι έχουν επισκεφθεί γιατρό και έχουν διαγνωστεί σωστά, συμβαίνει συχνά να μην λαμβάνουν θεραπεία αποτελεσματική για την ημικρανία τους.


Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που εκπόνησε ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος σε 1.100 ασθενείς με ημικρανία, σχεδόν 1 στους δύο που έλαβε μια κλασική φαρμακευτική θεραπεία για την ημικρανία, τη διέκοψε λόγω παρενεργειών ή έλλειψης αποτελεσματικότητας. Ποσοστό 15% των ασθενών με ημικρανία αναφέρουν στην ίδια έρευνα πως αντιμετώπισαν εργασιακά προβλήματα λόγω της πάθησης τους – από ανάγκη για μείωση των ωρών εργασίας ως και απώλεια εργασίας λόγω παραίτησης ή και απόλυσης. Μεταξύ των πασχόντων από χρόνια ημικρανία, όσων δηλαδή έχουν πάνω από τις μισές ημέρες του μήνα συμπτώματα ημικρανίας, το ποσοστό όσων είχαν σοβαρά επαγγελματικά προβλήματα ήταν της τάξης του 30% περίπου.

Η αποτελεσματική θεραπεία
Ωστόσο, η ημικρανία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Με πρώτο βήμα τη σωστή ενημέρωση για την ασθένεια αυτή, πεδίο στο οποίο ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος επισημαίνει με ανακοίνωσή του πως έχει σκοπό να συμβάλει αποφασιστικά ώστε οι ημικρανικοί ασθενείς να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλαπλών θεραπευτικών επιλογών, όπως κλασικές φαρμακευτικές θεραπείες, θεραπείες με συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής, με ιατρικές συσκευές αλλά και με χρήση botox, όταν αυτό ενδείκνυται, και τέλος ζητούν την πρόσβαση στις νέες, καινοτόμες θεραπείες για την ημικρανία όπως των μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του μορίου CGRP.
Ημέρα Δράσης για την Ημικρανία 2018 Reviewed by PLOUMISTOS on 8:46 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.