1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών - Παραλία Βόλου & στο Λιμανάκι Καλών Νερών

1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών - Παραλία Βόλου & στο Λιμανάκι Καλών Νερών

⍆Το 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, είναι πια γεγονός και πραγματοποιείται... το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στην παραλία του Βόλου.

Την προηγούμενη, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, τα συγκροτήματα θα εμφανιστούν στο Λιμανάκι των Καλών Νερών, φιλοξενούμενα της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών, το χορευτικό συγκρότημα του οποίου θα πλαισιώσει τα Βαλκανικά Χορευτικά σύνολα. Τέλος, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος με την συμμετοχή των φιλοξενουμένων χορευτών και συνοδών των αποστολών του φεστιβάλ.

Μετά την επιτυχημένη χορευτική εκδήλωση για την 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, με τίτλο:

«Πρώτος το χορό να σέρνω στου Μοριά τις στράτες…», ακολούθησε τον περασμένο Μάϊο το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, που είχε τίτλο:

«…με χορούς κυκλωτικούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε!» με την καθολική συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων της Μαγνησίας, που δημιούργησε νέα δεδομένα στον τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων παραδοσιακών χορών, το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών της Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του 1ου ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ, συνεπικουρούμενο οργανωτικά και από την «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Η κορύφωση του Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20.00,

στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά σύνολα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ»
από την Τσέτσαβα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘’ΣΕΒΝΤΑΧ΄΄
από το Βράνιε της Σερβίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
από την Λάρισα.

Και του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Στόχος του 1ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, εκτός από την καλύτερη επικοινωνία με τους όμορους Βαλκανικούς πολιτισμούς, είναι και η γνωριμία των φιλοξενουμένων χωρών με τις ομορφιές και τα παράλια της Μαγνησίας, έτσι ώστε και η περιοχή μας να γίνει τουριστικός προορισμός των κοντινών μας χωρών. Αρωγός και σ’ αυτήν την προσπάθεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού, που στέκεται δίπλα στους διοργανωτές φορείς και στηρίζει τη διοργάνωση σε ότι χρειάζεται, όπως και η Τοπική Κοινότητας Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου από την οποία θα ξεκινήσει η εκδήλωση την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Λιμανάκι των Καλών Νερών και με την συμμετοχή και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών.

Το 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, αναδεικνύει – στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στηρίζεται σε εθελοντές. Οι γυναίκες του συνόλου μαζί με τις χορεύτριες θα υποδεχθούν, και θα φροντίσουν τις εκδηλώσεις όλων των ημερών.

-Ο χορός, η μουσική ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο, από χώρα σε χώρα και είναι η μόνη γλώσσα που όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν, είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, που κάλεσε τις νέες και τους νέους να αγκαλιάσουν τους ομόδοξους Βαλκάνιους, τους συλλόγους που συμμετέχουν και την παράδοση.

Είναι μια ευκαιρία στις νέες και στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας να γνωρίσουν «την παράδοση πέρα από τα σύνορα», να διακρίνουν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τις διαφορές των παραδοσιακών χορών και της μουσικής των χωρών των Βαλκανίων.

Αλλά και ένα ακόμη στοίχημα του Χορευτικού Συνόλου Γυναικών «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», η καθιέρωση ενός ακόμη θεσμού μέσα από τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων των Βαλκανίων, η συμμετοχή ακόμη περισσοτέρων Χωρών και Συλλόγων, με την επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση, τον πολιτισμό και τον χορό, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε όλοι στα Βαλκάνια.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών - Παραλία Βόλου & στο Λιμανάκι Καλών Νερών
1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών - Παραλία Βόλου & στο Λιμανάκι Καλών Νερών
1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών - Παραλία Βόλου & στο Λιμανάκι Καλών Νερών
https://imd.gr/wp-content/uploads/2018/09/diavalkaniko-546x365.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/09/1.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/09/1.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content