================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μήνυση Κωνσταντοπούλου για την τραγωδία στο Μάτι: Ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης

⍆Για βαριά κακουργήματα εγκαλεί στελέχη της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης καθώς...
και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες η επικεφαλής της «Πλεύσης ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της κίνησης Διαμαντή Καραναστάση κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου στην πολυσέλιδη αναφορά της, στρέφεται κατά κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων καθώς και κατά υπηρεσιακών παραγόντων των οποίων πράξεις και παραλήψεις συνδέονται, όπως ανέφερε, αιτιωδώς με το θάνατο δεκάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Στην 17σέλιδη αναφορά της η κυρία Κωνσταντοπούλου, περιγράφει σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή από την οποία επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας.


«Η τραγωδία που συνέβη στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα αλλά έγκλημα και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Πρέπει να διαλευκανθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, η υπαιτιότητες και κυρίως πρέπει να αποκαλυφθεί η απόπειρα συγκάλυψης που διενεργείται από την κυβέρνηση τόσες μερες με διαχείριση της επικοινωνίας και των πληροφοριών και της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης», τόνισε η κ.Κωνσταντοπούλου.

«Στους θανάτους αυτούς, στους βαρείς τραυματισμούς και στον κίνδυνο ζωής συντέλεσε με τρόπο καθοριστικό σειρά πράξεων και παραλήψεων της κυβέρνησης, της περιφέρειας Αττικής αλλά και του Δήμου Μαραθώνα, της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, κατά παράβαση των υπηρεσιακών και θεσμικών τους καθηκόντων, με πλήρη επίγνωση του κινδύνου απώλειας ανθρωπίνων ζώων και με την κυνική αποδοχή πραγμάτωσης αυτού του κινδύνου» επισημαίνει στην αναφορά της η κ. Κωνσταντοπούλου ενώ σε άλλο σημείο της υπογραμμίζει: «Παρά τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον Πρωθυπουργό, οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης». Μάλιστα επισημαίνει πως «το παράπονο των επιζώντων όλων των ηλικιών ήταν: « Δεν μας είπε κανείς τίποτα, δεν χτύπησε η καμπάνα δεν ακούσαμε μια σειρήνα...».

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» χαρακτήρισε δε σε δήλωσή της, τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου «ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης».

Η αναφορά της κ. Κωνσταντοπουλου αναμένεται να συσχετιστεί στη μεγάλη έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φονικές πυρκαγιές, η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κατάλογος των μαρτύρων που καλούνται να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας διευρύνεται κάθε ημέρα καθώς πρόσωπα που εξετάζονται φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που βοηθούν ουσιωδώς στην αναζήτησή ποινικών ευθυνών.

Καθοριστικό ρόλο δε για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει και η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ειδικών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, χρήσιμα συμπεράσματα φέρεται να απεκόμισαν από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στις καμένες περιοχές την προηγούμενη Παρασκευή για περίπου έξι ώρες οι εισαγγελείς παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Το διάβασα στο protothema.gr
Μήνυση Κωνσταντοπούλου για την τραγωδία στο Μάτι: Ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης Reviewed by PLOUMISTOS on 3:05 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.