================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ενέργεια και συχνότητες: Πως να ελκύουμε θετικές εμπειρίες

⍆Όπως εξηγώ στις ομιλίες και τα σεμινάρια μου, ολόκληρο το υλικό σύμπαν έχει φτιαχτεί... από αγνή ενέργεια και δόνηση. Όταν έχετε τη διορατικότητα να βλέπετε τα πάντα ως δόνηση, η φύση του σύμπαντος αποκαλύπτεται σε εσάς. 

Όπως αναφέρετε και στο awakengr.com το φως είναι δόνηση. Ολόκληρο το φάσμα του ηλεκτρομαγνητικού κύματος του ορατού φωτός παράγει διαφορετικά χρώματα.

Τα χρώματα είναι απλά κύματα που δονούνται σε διαφορετικές συχνότητες. Σε ένα τέλος του φάσματος έχουμε κόκκινο, σε κάποιο άλλο έχουμε το βιολετί.

Το κόκκινο έχει το πιο μακρύ μήκος κύματος και την χαμηλότερη συχνότητα και το βιολετί έχει το πιο κοντό μήκος κύματος και την μεγαλύτερη συχνότητα. Υπάρχουν δύο είδη ηλεκτρικού φωτισμού που μπορείτε να βρείτε όταν επισκέπτεστε ένα ηλεκτρονικό μαγαζί. Το ζεστό φως και το ψυχρό φως.

Το ζεστό φως περιέχει έναν μεγαλύτερο συνδυασμό χαμηλότερης συχνότητας χρωματικών κυμάτων όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί. Το ψυχρό φως περιέχει μεγαλύτερο συνδυασμό υψηλότερης συχνότητας χρωματικών κυμάτων όπως το πράσινο και το μπλε. Το φως είναι ζωτικό για το περιβάλλον της εργασίας, του παιχνιδιού, της ξεκούρασης και των άλλων δραστηριοτήτων της ζωής. Ελέγχει τη διέγερση, την χαλάρωση και το ενεργειακό επίπεδο.

Μιας και το ζεστό φως είναι πιο χαλαρωτικό από το ψυχρό, ίσως αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μόνο ζεστά φώτα σε ένα δωμάτιο σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσατε να κάνετε τον χώρο πιο χαλαρωτικό ή διεγερτικό απλά με το να αυξάνετε ή να μειώνετε την ένταση του φωτός; Αλλά δε λειτουργεί με αυτό το τρόπο.

Η αύξηση της έντασης του ζεστού φωτός δεν το κάνει περισσότερο διεγερτικό. Τα μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας απαιτούν μεγαλύτερο βαθμό δόνησης. Δεν έχει να κάνει με την ένταση αλλά με τη συχνότητα της δόνησης που καθορίζει το ενεργειακό της επίπεδο. Δημιουργεί μήπως κάποιο ερώτημα το γεγονός ότι η μπλε φλόγα είναι πιο καυτή από την κίτρινη; Η υγεία είναι δόνηση.

Τα κρύα, υγρά και σκοτεινά μέρη με απουσία ρεύματος αέρα, είναι χώροι που συντελούν στην ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ τα ηλιόλουστα μέρη με άφθονο ρεύμα αέρα εξουδετερώνουν τους μικροοργανισμούς. Ο δεύτερος τύπος περιβάλλοντος είναι πιο υγιεινός από τον πρώτο σε σχέση με τον άλλον που έχει χαμηλή δόνηση. Παρόλο που το φως του ήλιου είναι βιολογικά ωφέλιμο, η υπερβολική έκθεση σε αυτό προκαλεί θερμοπληξία.

Η ενέργεια μετατρέπεται από εποικοδομητική σε καταστροφική. Το κλειδί εδώ είναι η ισορροπία. Όταν δεν χρησιμοποιούμε τη σωστή ποσότητα ενός πράγματος, προκαλείται αστάθεια. Και αυτό είναι που κάνουν οι αρρώστιες και οι ασθένειες. Ψάχνουν να αποδυναμώσουν ή να αποσταθεροποιήσουν τη δόνηση. Όσο πιο πολύ δονητικά σταθερό είναι ένα άτομο, τόσο πιο ζωντανό και εποικοδομητικό είναι.

Όσο πιο άτονο και ασταθές είναι, τόσο λιγότερο ζωντανό και πιο αυτοκαταστροφικό γίνεται. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί πάντα σας έλεγαν να πίνετε ζεστό νερό και όχι κρύο όταν ήσασταν άρρωστοι; Όταν το σώμα είναι άρρωστο, υπάρχουν πράγματα μέσα του που εμποδίζουν το σύστημα και καθυστερούν κάποιες λειτουργίες. Το σώμα χρειάζεται ενέργεια για να διώξει την ασθένεια ή να την καταστρέψει.

Για αυτό ο γιατρός σας, σας συμβουλεύει να πίνετε άφθονο νερό. Είναι το μέσο που χρησιμοποιούν τα κύτταρα του αίματός σας για να κινητοποιηθούν για τη δουλειά τους. Περισσότερο νερό και οξυγόνο δίνουν στο σώμα σας τους πιο αναγκαίους πόρους που χρειάζεται για να ξεφορτωθεί την ασθένεια.

Η ανάγκη σας να να βγάζετε το φλέγμα με τον βήχα και να διώχνετε τη βλέννα είναι αυτό που κάνει το σώμα σας για να αποβάλλει τα κακά πράγματα από μέσα σας, κάτι που σημαίνει ότι είστε στο δρόμο για την ανάρρωση. Το ζεστό νερό έχει υψηλή δόνηση σε αντίθεση με το κρύο νερό. Το κρύο νερό αφαιρεί την πολύτιμη ενέργεια που χρειάζεται για την ανάρρωση ενώ το ζεστό νερό την τροφοδοτεί. Το ένα στηρίζει το ρυθμό ανάρρωσής σας ενώ το άλλο τον σαμποτάρει.

Ο ήχος είναι δόνηση. Η μπάσα μουσική είναι χαμηλής δόνησης και η ενεργητική μουσική είναι υψηλής. Απολαμβάνουμε να ακούμε διάφορα είδη μουσικής επειδή μας αρέσει να βιώνουμε διαφορετικά εύρη αισθημάτων. Η ποικιλία των συναισθημάτων στη ζωή, την κάνει διασκεδαστική και σημαντική.

Η μουσική χορού υψηλής ενέργειας τραβάει τους νέους ανθρώπους επειδή είναι πολύ ενεργητικοί και εκφραστικοί. Η πιο αργή και η συναισθηματικά σαγηνευτική μουσική είναι αυτό που επιθυμούμε να ακούσουμε όταν θέλουμε να κινηθούμε με βαθύ και αισθησιακό τρόπο. Θέλουμε χρόνο για να επιβραδύνουμε και να ακινητοποιήσουμε την εμπειρία για να μοιάζει σαν αιώνια στιγμή.

Τα χημικά είναι δόνηση. Το αλκοόλ και το γκρι τσάι είναι αντίθετα όσον αφορά τη δόνηση. Παρόλο που το στρες και το άγχος είναι μια μορφή υψηλής δόνησης, είναι ανεπιθύμητα επειδή η δόνηση είναι ασυναφής και άναρχη. Το αλκοόλ μειώνει τη δόνηση. Για αυτό οι άνθρωποι πίνουν για να χαλαρώσουν και να αποφορτιστούν από το στρες. Αλλά όταν πίνουμε καταναλώνουμε περισσότερη ποσότητα αλκοόλ από την φυσιολογική που το σώμα πρέπει να πάρει. Συνεπώς, προκαλείται αστάθεια. Οι οδηγοί που πίνουν έχουν μειωμένη κρίση και αντίδραση και είναι περισσότερο επιρρεπείς στα ατυχήματα. Οι άνθρωποι που δεν χρειάζονται το αλκοόλ για να χαλαρώσουν, έχουν επιλέξει πιο έξυπνους τρόπους για να το καταφέρουν. Το γκρι τσάι δρα ως διεγερτικό που αντιδράει στα αποτελέσματα του αλκοόλ με μια βέβαιη έκταση ώστε να είστε νηφάλιοι. Η δόνηση των σωμάτων μας σε κάθε επίπεδο, σωματικό και μη σωματικό, έχει μια προφανή επιρροή στην ικανότητά μας να ελκύουμε θετικές εμπειρίες.

Όσο πιο μεγάλη είναι η δόνησή σας, τόσο περισσότερο μαγνητικοί γίνεστε ως αποτέλεσμα των σκέψεων που έχετε στο μυαλό σας. Με το να έχετε μόνο σκέψεις των πραγμάτων που θέλετε να φανερώσετε με τις εμπειρίες σας και με το να κρατάτε τις δονήσεις σας υψηλές με τους τρόπους που προαναφέραμε, θα δείτε ότι ευχές σας θα εκδηλωθούν πολύ πιο γρήγορα. Όταν μάθετε να βλέπετε τα πάντα ως δόνηση όσον αφορά το ρυθμό και τη σταθερότητα, θα κατανοήσετε τι θέλετε ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κάθε περίσταση.

Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία των δονήσεων. Υπάρχουν πολλές περισσότερες όψεις της υλικής πραγματικότητας από αυτές που αναφέραμε εδώ. Μόλις αποκτήσετε γνώση αυτής της αρχής και σκεφτείτε με όρους δόνησης, θα μπορέσετε να καταλάβετε πρακτικά οτιδήποτε συμβαίνει στον υλικό κόσμο. Αυτή είναι μία από τις κύριες δυναμικές που σας επιτρέπουν να βγάλετε νόημα από όλα.

Το να έχετε αυτή την επίγνωση είναι σαν να βλέπετε τον κόσμο σε κώδικα, όπως στο Μάτριξ.

Την «ποσοτική» κλίμακα δόνησης παρουσιάζει στο βιβλίο του «Power Vs Force» ο συγγραφέας Sir David Hawkins (M.D., Ph.D., ψυχίατρος, ερευνητής, πνευματικός δάσκαλος). 

Ο Hawkins παρουσιάζει μια κλίμακα «ψυχικών καταστάσεων», το συναίσθημα που ανταποκρίνεται στη συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς και το «ενεργειακό σκορ» που ανταποκρίνεται στην κάθε κατάσταση. 

Η κλίμακα είναι η ακόλουθη:

Ψυχική κατάσταση               Μονάδες Ενέργειας             Συναίσθημα
Ειρήνη                                             600                            Ευδαιμονία
Χαρά                                               540                             Γαλήνη
Αγάπη                                             500               Ευλάβεια-Θαυμασμό
Λογική                                             400                            Κατανόηση
Αποδοχή                                          350                             Συγχώρεση
Προθυμία                                         310                             Αισιοδοξία
Ουδετερότητα                                  250                            Εμπιστοσύνη
Κουράγιο                                         200                             Επιβεβαίωση
Περηφάνεια                                     175                              Περιφρόνηση
Θυμός                                             150                                Μίσος
Επιθυμία                                         125              Λαχτάρα-Προσκόλληση
Φόβος                                            100                                Ανησυχία
Θλίψη                                              75                                Τύψεις
Απάθεια                                           50                                Απόγνωση
Ενοχή                                              30                                Κατηγόρια
Ντροπή                                           20           Εξευτελισμός-Ταπείνωση

Ποιες είναι οι βαθμίδες όμως και σε τι αντιστοιχεί καθεμία;

Επίπεδο 20: Το στάδιο της δυστυχίας και της ταπείνωσης.
Επίπεδο 30: Αισθανόμαστε ενοχή και βλέπουμε τα πάντα στη ζωή ως αρνητικά.
Επίπεδο 50: Το στάδιο της απάθειας, όπου αισθανόμαστε απόγνωση και βλέπουμε τη ζωή ως μάταια.
Επίπεδο 75: Αισθανόμαστε θλίψη και βλέπουμε τη ζωή ως τραγική.
Επίπεδο 100. Νιώθουμε άγχος και φόβο, θεωρούμε τη ζωή τρομακτική.
Επίπεδο 125: Επιθυμούμε, λαχταράμε και έχουμε προσδοκίες, αλλά η ζωή μάς απογοητεύει.
Επίπεδο 150. Αισθανόμαστε μίσος, θυμό και τη ζωή μας κυβερνά ο ανταγωνισμός.
Επίπεδο 175. Στο στάδιο της περιφρόνησης είμαστε υπερόπτες και έχουμε απαιτήσεις από εμάς, τους άλλους και την ίδια τη ζωή που δύσκολα ικανοποιούνται. Η ζωή, όπως κι εμείς είναι απαιτητική.
Επίπεδο 200. Στο στάδιο που διαχωρίζει τη θετική εμπειρία από την αρνητική, νιώθουμε θάρρος, βιώνουμε επιβεβαίωση και πλέον η ζωή με νόημα είναι εφικτή.
Επίπεδο 250. Έχουμε πίστη και η ζωή μας μας ικανοποιεί.
Επίπεδο 310. Με μία λέξη, αισιοδοξία!
Επίπεδο 350. Στο στάδιο της αποδοχής, συγχωρούμε και βιώνουμε αρμονία στη ζωή μας.
Επίπεδο 400. Εδώ έχουμε βρει το σκοπό της ζωής μας – όλα έχουν νόημα και είμαστε σε θέση να το δούμε.
Επίπεδο 500. Νιώθουμε αγάπη και από τη ζωή εισπράττουμε καλοσύνη.
Επίπεδο 540. Βιώνουμε γαλήνη και χαρά και στη ζωή μας απολαμβάνουμε πληρότητα.
Επίπεδο 600. Νιώθουμε ευτυχία και πως η ζωή μας είναι ιδανική.
Επίπεδο 700-1000. Στο στάδιο της απόλυτης επίγνωσης (ή της αφύπνισης), αυτό που βιώνουμε δεν υπάρχουν λόγια που να το περιγράφουν.

Το σημαντικό είναι αυτό που αναφέρει ο Hawkins, ότι ο άνθρωπος όσο βρίσκεται στην κλίμακα μέχρι το 200 είναι «ενεργειακά» εγκλωβισμένος στον εαυτό του σε μια χαμηλή αρνητική ενεργειακή σπείρα και δεν μπορεί να επηρεάσει «θετικά» τον εαυτό του και το περιβάλλον του.
Δεν μπορεί να ασκήσει θετική επίδραση, θα λέγαμε, στην συλλογική συνειδητότητα της κοινωνίας του. Ενεργειακά είναι στραμμένοι πιο πολύ στο να τραβήξουν ενέργεια από το σύνολο παρά να προσθέσουν (λόγω της χαμηλής τους ενεργειακής κατάστασης). Και επισημαίνει επίσης ότι, δυστυχώς, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων βρίσκεται αρκετά κάτω από το «όριο» των 200 μονάδων.

Το αισιόδοξο είναι ότι εφόσον υπάρχουν έστω λίγοι (σε σχέση με τους πολλούς) που μπορούν να «δονηθούν» πάνω από το όριο των 500 μονάδων, είναι δυνατόν αυτοί οι λίγοι να αντιστρέψουν την αρνητικότητα των πολλών που βρίσκονται κάτω από το όριο των 200 μονάδων που όπως είπαμε ο Hawkins θεωρεί κομβικό.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Καθοδήγησης εκατοντάδων ανθρώπων και προσωπικός τους Life Coach, ενώ παράλληλα έχοντας την δική του μεθοδολογία είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIGMAN προσφέροντας Διαισθητική Συμβουλευτική, συνεδρίες Συναισθηματικής Αποφόρτισης (μέθοδος αναγέννησις - rebirth), & ρύθμιση (μέθοδος Αποκατάστασης - remediation) των Ενεργειακών Κέντρων του Σώματος και Ενεργειακές Θεραπείες με την προσωπική του μέθοδο Energy Self Healing.

Πραγματοποιεί συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια, ή εξατομικευμένα προγράμματα Αυτοβελτίωσης - καθοδήγησης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Ενέργεια και συχνότητες: Πως να ελκύουμε θετικές εμπειρίες Reviewed by PLOUMISTOS on 10:55 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.