Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλον τον Τσίπρα μετά τη φωτιά στο Μάτι

Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλον τον Τσίπρα μετά τη φωτιά στο Μάτι

⍆Οι Έλληνες περιμένουν να ρίξουν τον Τσίπρα στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας...αναφέρεται σε άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Nordwest Zeitung με αφορμή τη φονική φωτιά στο Μάτι.

«Τα συναισθήματα μετά τη φωτιά στο Μάτι είναι τα εξής: Οι Έλληνες περιμένου να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένοι στα μάτια των Ελλήνων. Πολιτικά. Πνευματικά. Νοητικά. Ανεπίστρεπτα».

«Το μόνο ερώτημα είναι αν η Αθήνα θα ψηφίσει με αυτή τη σύνθεση τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ο Τσίπρας θέλει να επιβιώσει πολιτικά μέχρι τον Ιανουάριο οπότε και αναμένεται να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή. Αλλά με κάθε επιπλέον νεκρό στο Μάτι αυτό φαντάζει όλο και λιγότερο πιθανόν» σημειώνει η συντάκτης.

Αναφερόμενη στο συντονιστικό σόου το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας» η συντάκτης γράφει ότι «η εντύπωση ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνηση έκαναν μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης εξόργισε τους Έλληνες που ήταν ήδη σε κατάσταση ομαδικού σοκ. Το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Μάτι δεν παίζει κανέναν ρόλο. Ο Τσίπρας είναι ήδη το παιδί που έχει πέσει στη "θάλασσα" φωτιάς στο Μάτι».

Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ρώτησε ποτέ για το αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες είτε στο Μάτι είτε αλλού αλλά απλά »αρκέστηκε στο να ρωτήσει "πότε θα πετάξουν τα αεροσκάφη;" με έναν ανώτερο αξιωματικό να του απαντά αυτό που ξέρει και ένα μικρό παιδί "με το πρώτο φως της ημέρας κύριε πρωθυπουργέ"».



Οι πυρκαγιές στην ανατολική Αττική ήταν το πρώτο θέμα και στη χθεσινοβραδινή εκπομπή Auslandsjournal του δεύτερου δημόσιου καναλιού ZDF της γερμανικής τηλεόρασης, που μεταδίδεται σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, όπως γράφει η Deutsche Welle. Δύο δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα και με την κάμερά τους αποτύπωσαν την κατάσταση λίγες ημέρες μετά την τραγωδία επιχειρώντας μια πρώτη προσέγγιση στις αιτίες που οδήγησαν εκεί.

«Σφίγγει χέρια»

Το ρεπορτάζ ξεκινά με γνωστές εικόνες ολικής καταστροφής από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι και με πυρόπληκτους να διηγούνται μπροστά από τα μισοκατεστραμμένα σπίτια τους τις τραγικές στιγμές που έζησαν εκείνη τη μοιραία Δευτέρα. «Μας πιάσανε στον ύπνο», λέει μια γυναίκα, «εάν συνέβαινε τη νύχτα, θα είχαμε πεθάνει όλοι. Ο κόσμος μας βοηθά πολύ, οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει πόνος, είναι πονεμένος λαός, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για μας». Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα για να επισκεφθεί την καμένη περιοχή ο Έλληνας πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι το Μάτι απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα. «Τώρα ο Τσίπρας σφίγγει χέρια και ευχαριστεί τους πυροσβέστες. Ωστόσο, πολλοί καταλογίζουν ευθύνες στην επαγγελματική πυροσβεστική, όπως μας λέει δημοσιογράφος της ελληνική τηλεόρασης» αναφέρεται στο ρεπορτάζ, που φιλοξενεί σχετικές δηλώσεις ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, λίγο μετά τη ζωντανή αναμετάδοση από την Αργυρά Ακτή του Ματιού. «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο εκκένωσης, καμιά προειδοποίηση, μέσα στον πανικό όλοι έτρεχαν να σωθούν από τη λαίλαπα στη θάλασσα» δηλώνει στην κάμερα του ZDF.

«Το ίδιο χάος βίωσαν και οι εθελοντές πυροσβέστες του Μαραθώνα», συνεχίζει το ρεπορτάζ. «Τα πυροσβεστικά οχήματα και ο εξοπλισμός τους είναι χορηγίες από τη Γερμανία, τη βενζίνη πληρώνουν μόνοι τους. Κανείς δεν τους κάλεσε να βοηθήσουν, αλλά εκείνοι ήρθαν από μόνοι τους με τα 3 πυροσβεστικά που διαθέτουν». Στην διάρκειας 8μιση λεπτών ανταπόκριση επισημαίνεται η έλλειψη διεξόδων προς τη θάλασσα ως ένα πρόβλημα που αφορά όχι μόνο το Μάτι, αλλά και άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς στην Ελλάδα, η οικοδόμηση αυθαίρετων, την οποία ανέχθηκαν όλες οι κυβερνήσεις και η οργή εκείνων που έχτισαν τα σπίτια τους κανονικά με άδεια.

«Εάν ο Τσίπρας ενδώσει στην λαϊκιστική του ροπή…»

Με τον τίτλο «Ελληνικοί πειρασμοί» η Badische Zeitung με έδρα το Freiburg αναφέρεται στην επικείμενη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια επισημαίνοντας ότι οι εορτασμοί που αναμένεται να γίνουν, επισκιάζονται όχι μόνο από τα θύματα της πυρκαγιά αλλά και από αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ο αρθρογράφος της κάνει μια αναδρομή στα τελευταία 8μιση χρόνια της κρίσης αποδίδοντας εύσημα για τις επιτυχίες δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά παραδεχόμενος παράλληλα ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν πολύ σκληρά, ότι έριξαν τη χώρα στη βαθύτερη ύφεση ευρωπαϊκής χώρας σε περίοδο ειρήνης και ότι οι δανειστές παρέλειψαν να αναστρέψουν την τάση τη στιγμή που έπρεπε.

«Η Ελλάδα άφησε πίσω της την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δεν βρίσκεται σε οικονομικό περιβάλλον σταθερότητας» επισημαίνει. «Σε αυτό συνέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις που αντιστάθηκαν σε δομικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Γι' αυτό είναι πιο σημαντικό η νυν κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια να εργαστεί για τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις για το αντίθετο. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να σχεδιάζει την ακύρωση σημαντικών μέτρων στους τομείς εργασίας και το συνταξιοδοτικό, για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές σε ένα χρόνο. Οι χρηματαγορές παρατηρούν τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή. Εάν ο Τσίπρας ενδώσει στη λαϊκιστική του ροπή, θα χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Κι αυτό θα μπορούσε να φέρει την ελληνική κρίση πολύ γρήγορα πίσω» καταλήγει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλον τον Τσίπρα μετά τη φωτιά στο Μάτι
Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλον τον Τσίπρα μετά τη φωτιά στο Μάτι
Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλον τον Τσίπρα μετά τη φωτιά στο Μάτι
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2018-08-02/tsipras-mati-1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/08/blog-post_65.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/08/blog-post_65.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content