================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βάλτε «Φρένο» στον πόνο - Θεραπεύοντας το ανθρώπινο σώμα από την κορυφή ως τα νύχια

⍆Όταν ο ψυχικός πόνος δεν αντιμετωπίζεται, «μεταμορφώνεται» σε σωματικό.... Ο «ψυχογενής πόνος» δεν είναι ένας επίσημος διαγνωστικός όρος, αλλά χρησιμοποιείται για να περιγράψει ακριβώς αυτό: τον πόνο που μπορεί να αποδοθεί σε ψυχολογικούς παράγοντες, όπως πεποιθήσεις, φόβους, αναμνήσεις ή συναισθήματα.

Η ρεφλεξολογία

Παυσίπονη δράση και με διάρκεια έχει η ρεφλεξολογία σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ

Όπως έδειξαν δοκιμές, τα άτομα που υποβάλλονται σε θεραπείες ρεφλεξολογίας βιώνουν κατά 40% λιγότερο πόνο, με αποτέλεσμα να μπορούν να τον υπομένουν για 45% περισσότερο χρόνο, συγκριτικά με άλλους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η εναλλακτική ιατρική μέθοδος που βασίζεται σε μαλάξεις και πιέσεις των άκρων δοκιμάζεται επιστημονικά για την αποτελεσματικότητά της ενάντια στον οξύ πόνο.

Σύμφωνα με την δρα Κάρολ Σάμιουελ, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ρεφλεξολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική θεραπεία σε περιπτώσεις ασθενών που ταλαιπωρούνται από οστεοαρθρίτιδα, πόνους στην πλάτη και καρκίνους.Χάρτης ρεφλεξολογίας για τα κάτω άκρα

«Φρένο» στον πόνο

Οι εθελοντές που έλαβαν μέρος στη μελέτη υπεβλήθησαν σε δύο δοκιμασίες από τους ειδικούς οι οποίοι τους ζήτησαν να βυθίσουν το χέρι τους σε υπερβολικά παγωμένο νερό. Στην πρώτη δοκιμασία, οι εθελοντές είχαν υποβληθεί σε θεραπεία ρεφλεξολογίας στα πόδια προτού βυθίσουν το χέρι τους στο νερό. Στη δεύτερη πάλι, οι ερευνητές τοποθέτησαν δίπλα στο δοχείο με το νερό μια συσκευή αντιμετώπισης πόνου (Tens), η οποία όμως δεν βρισκόταν εν λειτουργία.

Οι επιστήμονες είδαν ότι όταν οι συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως υποβληθεί σε θεραπεία πιέσεων άφηναν το χέρι τους στο παγωμένο νερό για περισσότερο χρόνο προτού νιώσουν πόνο, ενώ ακόμη και όταν ένιωθαν πόνο μπορούσαν να τον αντέξουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Ενδεχομένως η ρεφλεξολογία να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ο βελονισμός, επιτρέποντας την απελευθέρωση χημικών ουσιών στον εγκέφαλο και περιορίζοντας έτσι το σήμα του πόνου» εξηγεί η δρ Σάμιουελ.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Complementary Therapies in Clinical Practice».

Ρεφλεξολογία: Θεραπεύοντας το ανθρώπινο σώμα από την κορυφή ως τα νύχια

Η Ρεφλεξολογία είναι εναλλακτική, θεραπευτική μέθοδος που απαλλάσσει ή ανακουφίζει το άτομο από τον πόνο, ενεργοποιώντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος μέσω μαλάξεων και της πίεσης που ασκείται από τον θεραπευτή. Στηρίζεται στην επισταμένη παρατήρηση αιώνων και σε μελέτες, που συσχετίζουν διάφορα μέρη του σώματος με εσωτερικά όργανα, στα οποία θα μπορούσε κανείς να έχει πρόσβαση μόνο επεμβατικά ή φαρμακευτικά, στηριζόμενος μόνο στην δυτική ιατρική.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός, αποτελείται από διάφορα συστήματα οργάνων τα οποία συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, αλληλεπιδρούν και εκτελούν όλες τις λειτουργίες. Κάπως έτσι ο άνθρωπος ζει και εξελίσσεται υγιής. Τι συμβαίνει όμως, όταν αυτός ο τέλεια σχεδιασμένος μηχανισμός, αποσυντονίζεται; Τότε είναι που ξεκινούν οι ενοχλήσεις και – σε πιο σοβαρές περιπτώσεις- οι ασθένειες.

Η Ρεφλεξολογία λοιπόν, ως θεραπευτική μέθοδος, στηρίζεται στην παραδοχή ότι το σώμα μας λειτουργεί με ενέργεια, η οποία το διατρέχει από την κορυφή ως τα νύχια, μέσω ενεργειακών καναλιών, τα οποία αντικατοπτρίζονται κυρίως στα άνω και κάτω άκρα μας. Υπάρχουν δηλαδή στα χέρια και στα πόδια, όπως επίσης και σε άλλα σημεία του σώματος (αυτιά, πρόσωπο κ.α), ζώνες και αντανακλαστικά σημεία που συνδέονται με κάθε όργανο του ανθρώπινου σώματος. Τα σημεία αυτά, όταν διεγείρονται, πιεζόμενα από τον θεραπευτή, ενεργοποιούνται, αποφορτίζονται και εν τέλει οδηγούν το σώμα να βρει την αρχική του ισορροπία.

Το ταξίδι της Ρεφλεξολογίας στον χρόνοΜολονότι ο όρος «Ρεφλεξολογία» (Reflexology), συνδέθηκε με τη θεραπευτική αυτή μέθοδο μόλις το 1976, οι ρίζες της μεθόδου χάνονται μέσα στο χρόνο. Η πρακτική αυτή, μέχρι να φτάσει στην σημερινή, πολύ εξελιγμένη μορφή της, ταξίδεψε στον χώρο και στον χρόνο. Πρόκειται για πρακτική με πολλές παραλλαγές, η οποία εξελίσσεται και θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο μέλλον, κινούμενη πάντα γύρω από έναν βασικό άξονα- γνώση, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις.

Η βασική αρχή της Ρεφλεξολογίας, ήταν, είναι και θα είναι, ότι στα χέρια και στα πόδια, αντικατοπτρίζεται με ακρίβεια το ανθρώπινο σώμα και όλα τα όργανα από τα οποία είναι συντεθειμένο και πως ασκώντας πίεση ή μαλάσσοντας συγκεκριμένα σημεία μπορεί να επαναφέρει ο θεραπευτής το σώμα του πάσχοντος σε ισορροπία, να κάνει το ίδιο το σώμα «θεραπευτή» του εαυτού του.

Οι πρώτες ενδείξεις


Αν αναζητήσει κανείς τις απαρχές της Ρεφλεξολογίας θα οδηγηθεί στην πρώιμη αρχαιότητα, αφού η γνώση πως μπορούμε να θεραπεύσουμε πιέζοντας το σώμα μας σε συγκεκριμένα σημεία, μας οδηγεί στην Κίνα και την Ινδία της 4ης π. Χ χιλιετίας. Παρόλα αυτά, η πρώτη απτή ένδειξη πρακτικής που μοιάζει με αυτό που σήμερα θεωρούμε ρεφλεξολογία, μας οδηγεί στην Αίγυπτο, στις αρχές της 3ης χιλιετίας π. Χ. Οι ανασκαφές που έγιναν στην αρχαία αιγυπτιακή νεκρόπολη Σακάρα, που εκτείνεται στην ανατολική όχθη του Νείλου, έφεραν στο φως ένα σύμπλεγμα πυραμίδων.

Οι πυραμίδες αυτές κατασκευάστηκαν ως τάφοι του Τέτι – του 1ου Φαραώ της 6ης Δυναστείας- και των στενών του συγγενών, όπως και των πιο στενών του συνεργατών. Μεταξύ άλλων, ανακαλύφθηκε και μία βαθμιδωτή πυραμίδα, ο Μασταμπάς ή αλλιώς Τάφος του Ανκμαχόρ. 

Η πυραμίδα αυτή, έμεινε γνωστή ως «Τάφος του Γιατρού», όχι γιατί ο Ανκμαχόρ ήταν γιατρός, αλλά γιατί μέσα σε αυτή υπάρχουν τοιχογραφίες στις οποίες παρουσιάζονται διάφορες ιατρικές πρακτικές. Σε μία από τις τοιχογραφίες απεικονίζονται δυο άνθρωποι στων οποίων τα χέρια και τα πόδια ασκείται πίεση.Πολλοί αμφισβήτησαν την σύνδεση της τοιχογραφίας με μια μορφή ρεφλεξολογίας, υποστηρίζοντας πως μία τέτοια διαπίστωση είναι αίολη, δεν μπορεί δηλαδή να στηριχθεί με επιχειρήματα και πως η εικόνα θα μπορούσε κάλλιστα να σχετίζεται με κάποιου είδους καλλωπισμό των άκρων! Η ίδια η τοιχογραφία όμως παρείχε μια ξεκάθαρη πληροφορία καθώς συνοδεύεται και από έναν διάλογο, σε ιερογλυφική γραφή, μεταξύ θεραπευομένου και θεραπευτή. Ο ασθενής αναφωνεί «Μην με πονέσεις!» και ο θεραπευτείς απαντά «Θα το κάνω, αλλά θα με ευγνωμονείς».

Ακόμα μία ξεκάθαρη αναφορά στην Ρεφλεξολογία, υπάρχει σε ένα χειρόγραφο που χρονολογείται στα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ και αποτελεί το πρώτο εγχειρίδιο γυναικολογίας. Σε ένα από τα κεφάλαια μία γυναίκα αναφέρει ότι μετά από περπάτημα, βασανίζεται από πόνους στα πέλματα και στους αστραγάλους. Οι πόνοι της σύμφωνα με το εγχειρίδιο, συνδέονται με κάποιο πρόβλημα στη μήτρα και της προτίνεται να κάνει μαλάξεις σε εκείνα τα σημεία, χρησιμοποιώντας λάσπη, μέχρι να σταματήσουν πια να την ενοχλούν.

Διάδοση στον Δυτικό Κόσμο

Το πώς διαδόθηκε η μέθοδος στη Δύση δεν είναι κάτι ξεκάθαρο. Σύμφωνα με τους μελετητές υπάρχει αφενός η θεωρία ότι η πρακτική πέρασε στην Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου, κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι έφτασε στη Δύση μέσω του Μάρκο Πόλο και των ανδρών του, που ταξίδεψαν στην Κίνα την περίοδο των Μεγάλων Ανακαλύψεων. Κάποιοι άλλοι μελετητές εξέφρασαν την άποψη ότι πρακτικές που προσομοιάζουν στην ρεφλεξολογία, ασκούνταν από τους αρχαίους πολιτισμούς της Νότιας Αμερικής και έτσι διαδόθηκε η μέθοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι παραπάνω θεωρίες δεν μπορούν να στηριχθούν με απτές αποδείξεις, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα.

Γέννηση της Σύγχρονης Ρεφλεξολογίας

Η συστηματική μελέτη και η εξέλιξη της μεθόδου του θεραπευτικού Μασάζ και της Ρεφλεξολογίας ξεκίνησε κατά τον 19ο αιώνα μ. Χ και μπορούμε να πούμε ότι συμβάδισε με τις μελέτες της συμπεριφοριστικής Ψυχολογίας και την ανάπτυξη των νευρολογικών επιστημών. 

Ο Dr. Wm.H. Fitzgerald, στις αρχές του 20ου αιώνα διατύπωσε τη θεωρία των «Ζωνών». Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, αν ένα σημείο του σώματος πάσχει, ο θεραπευτής μπορεί να παρέμβει και να σταματήσει τον πόνο ή την ανόχληση από κάποιο άλλο απομακρυσμένο σημείο του σώματος, αρκεί και τα δύο σημεία να βρίσκονται στην ίδια ζώνη.

Παρατήρησε με λίγα λόγια, την αντανακλαστική παρέμβαση. Αυτή η παρατήρηση αποτέλεσε τη βάση της σύγχρονης Ρεφλεξολογίας. Η θεωρία του Fitzerald βρήκε πολλά εμπόδια εκείνη την περίοδο, που προέρχονταν κυρίως από τους συναδέλφους του, δηλαδή από τα μέλη της ιατρικής κοινότητας. Μητέρα της σύγχρονης Ρεφλεξολογίας θεωρείται η Eunice Ingham, η οποία ξεκινώντας από την παρατήρηση ότι οι παλάμες και τα πέλματα είναι εξόχως ευαίσθητα σημεία του ανθρώπινου σώματος, απομόνωσε τα πόδια από τις άλλες περιοχές των ζωνών και χαρτογράφησε ολόκληρο το σώμα σε αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, μετωνομάζοντας την «Θεραπεία των Ζωνών» σε «Ρεφλεξολογία».

Λειτουργία και Χρήση
Η θεραπεία επικεντρώνεται στα πέλματα και στα άλλα σημεία των άκρων στα οποία έχουν εντοπιστεί αντανακλαστικά σημεία (reflex points). Ο θεραπευτής ασκεί ελεγχόμενη πίεση στα σημεία αυτά, είτε με τα δάχτυλά του, είτε με ξύλινα βοηθήματα (sticks), τεχνική που εμφανίζεται ως επί το πλείστον σε ασιατικές χώρες. Κύριος σκοπός αυτής της εναλλακτικής θεραπείας, δεν είναι μόνο τη βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος, αλλά και η ενεργοποίηση του μηχανισμού «αυτοίασης» του οργανισμού.

Ο Vladimir Bekterev, ήταν αυτός που πρώτος, το 1917, διατύπωσε τη θεωρία ότι τα όργανα του ανθρώπινου σώματος παρουσιάζουν βλάβες ή δυσλειτουγούν λόγω λανθασμένων εντολών του εγκεφάλου. Παρατήρησε λοιπόν ότι μπορούμε με την ορθή άσκηση πίεσης, να ανακόψουμε αυτές τις λανθασμένες εντολές και να φέρουμε το σώμα μας σε ισορροπία.
Οφέλη της Ρεφλεξολογίας

Η Ρεφλεξολογία, όπως αναλύσαμε και προηγουμένως, είναι μία ολιστική θεραπευτική μέθοδος, αντιμετωπίζει δηλαδή το ανθρώπινο σώμα ως ολότητα. Τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει είναι ποικίλα και θα αναφέρουμε τα σημαντικότερα από αυτά. Μέσω της εφαρμογής πιέσεων και μαλάξεων στα άκρα, δημιουργείται υπεραιμία και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο ανοσοποιητικός μηχανισμός ενισχύεται και τονώνεται. Μία άλλη εφαρμογή της Ρεφλεξολογίας είναι η παύση ή η ανακούφιση από τον πόνο.

Μυικοί πόνοι, πόνοι των αρθρώσεων, πονοκέφαλος και ημικρανίες, πονόδοντος και ενοχλήσεις από διαταραχές στην διαδικασία της πέψης καταπραΰνονται. Σύμφωνα με άλλες μελέτες, η Ρεφλεξολογία, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα ορμονικών διαταραχών και αναπνευστικών προβλημάτων, καθώς επίσης μέσω της συστηματικής θεραπείας μπορούμε να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους και στρες.

Ρεφλεξολογία: Μία θεραπεία για όλους


Photo: spiros-reflexologia.blogspot.com
Η μέθοδος της Ρεφλεξολογίας μπορεί να εφαρμοστεί στον καθένα, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας. Εμπιστευόμενοι πάντα κάποιον πιστοποιημένο θεραπευτή, μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της θεραπείας, καθοδηγώντας τον και δίνοντάς του πληροφορίες για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ή που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Είναι επίσης δυνατό να ζητήσουμε να μας υποδείξει ο θεραπευτής, σημεία τα οποία και μόνοι μας μπορούμε να πιέσουμε για να αντιμετωπίσουμε κάποιο σύμπτωμα που μπορεί να χρήζει άμεσης ανακούφισης. Επειδή κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, η εκάστοτε συνεδρία σχεδιάζεται βάσει των αναγκών του ενδιαφερόμενου.

Περιορισμοί

Μολονότι όπως προαναφέρθηκε η Ρεφλεξολογία απευθύνεται σε όλους, υπάρχουν και μερικοί περιορισμοί που καλό είναι να αναφερθούν και να ληφθούν υπόψη. Άτομα που έχουν ανοιχτές πληγές σε πέλματα και παλάμες ή δερματικές παθήσεις στις περιοχές αυτές καλό θα ήταν να αποφύγουν να επιλέξουν αυτή την εναλλακτική θεραπεία. Άτομα επίσης που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση καρκινικών όγκων, όπως και έγκυες γυναίκες πρέπει να συμβουλευτούν και τον προσωπικό τους γιατρό πριν προχωρήσουν σε κάποια εναλλακτική θεραπεία.

Η Ρεφλεξολογία στην Ελλάδα
Μετά από διαρκείς προσπάθειες και συναντήσεις Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, το 1992, ιδρύθηκε το Σ.Ε.Ρ, που είναι το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων και έχει ως έδρα του την Αθήνα. Έχοντας πάντα γνώμονα την υγεία του ανθρώπου, το σωματείο στοχεύει στην συστηματική μελέτη, τη διδασκαλία και την συνεχή επιμόρφωση των θεραπευτών-μελών του, διενεργώντας και οργανώνοντας σεμινάρια και προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

Τηρώντας αυστηρά ένα σύνολο κανόνων δεοντολογίας και στοχεύοντας στην διατήρηση υψηλών προδιαγραφών στην άσκηση της Ρεφλεξολογίας, τα – περίπου 600- μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων επιδιώκουν την προώθηση του συμφέροντος του κοινού συνόλου και την ενημέρωση του κοινού.

21 σημεία των ποδιών σας που μπορείτε να κάνετε μασάζ για να βελτιώσετε τη ζωή σας

Δείτε παρακάτω τα πιο σημαντικά σημαντικά σημεία στα πόδια, στα οποία μπορούμε να κάνουμε μασάζ για να αισθανθούμε καλύτερα.

Πώς να κάνετε μασάζ στα πόδια

Συνιστάται να κάνετε μασάζ σε όλο το πόδι, όχι μόνο σε ορισμένα σημεία. Πρώτα, τεντώστε και ζεστάνετε τα πόδια σας: περπατήστε ξυπόλυτοι στο δωμάτιο, σηκώστε πολλές φορές τα δάχτυλα των ποδιών σας και βάλτε τα σε ζεστό νερό.

Τρίψτε όλο το πόδι με απαλές κινήσεις και στη συνέχεια αρχίστε να πιέζετε κάθε ενεργό σημείο (για 3-7 δευτερόλεπτα) από τα δάχτυλα, ως την φτέρνα.

Χρησιμοποιήστε τεχνικές, όπως το τέντωμα, το χτύπημα με την άκρη της παλάμης, το τσίμπημα και το τρίψιμο.

Μπορεί να βρείτε σημεία ενεργοποίησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα για τα οποία είναι υπεύθυνα αυτά τα σημεία, δεν είναι καλά. Κάντε μασάζ με μεγαλύτερη προσοχή.

Η τεχνική επιρροής στις περιοχές που πονούν, είναι να πιέζετε με τον αντίχειρά σας, κάνοντας παύσεις. Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να διαρκέσει πάνω από 1 λεπτό. Αν τα κάνατε όλα σωστά, ο πόνος θα έχει φύγει.

Υπάρχουν και αντενδείξεις για το μασάζ ποδιών: πυρετός, διαταραχή πήξης του αίματος, επιδείνωση χρόνιων παθήσεων, βαθιά κοψίματα ή τραύματα στα πόδια.

Οι κύριες ζώνες πάνω στο πόδι


Και το αριστερό και το δεξί πόδι, χωρίζονται σε 5 ζώνες που σχηματίζονται από 4 γραμμές. Κάθε ζώνη ανταποκρίνεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος και τα όργανα που υπάρχουν εκεί.

Πρώτη ζώνη

Η θέση και η έννοια των ενεργών σημείων και στα δύο πόδια είναι ίδια. Οι αντανακλάσεις των ζευγαρωμένων οργάνων (για παράδειγμα, τα μάτια) βρίσκονται αντίστοιχα στο δεξί και αριστερό πόδι.

Δεύτερη ζώνη

Οι έννοιες και τα σημεία στο αριστερό και το δεξί πόδι, διαφέρουν. Η περιοχή αντανάκλασης της καρδιάς στο αριστερό πόδι είναι καλό να μαλάσσεται όταν αισθάνεστε έντονο ενθουσιασμό ή άγχος.

Τρίτη ζώνη

Οι έννοιες των σημείων που βρίσκονται στο αριστερό και δεξί πόδι, διαφέρουν.

Τέταρτη ζώνη

Η έννοια και η θέση των σημείων σε αυτή την περιοχή, είναι ίδιες για το αριστερό και το δεξί πόδι
.
Πέμπτη ζώνη


Προσοχή: Το άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. 

Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com - tovima.gr - awakengr.com

... δυο λόγια για την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΣΩΜΑΤΟΣ

Όταν ο ψυχικός πόνος δεν αντιμετωπίζεται, «μεταμορφώνεται» σε σωματικό. Ο «ψυχογενής πόνος» δεν είναι ένας επίσημος διαγνωστικός όρος, αλλά χρησιμοποιείται για να περιγράψει ακριβώς αυτό: τον πόνο που μπορεί να αποδοθεί σε ψυχολογικούς παράγοντες, όπως πεποιθήσεις, φόβους, αναμνήσεις ή συναισθήματα.

Προσβάλλει δύο φορές συχνότερα τις γυναίκες από ό,τι τους άνδρες, με ηλικία αιχμής ή έναρξης την τέταρτη και πέμπτη δεκαετία, καθώς η ανοχή στον πόνο εξασθενίζει με την αύξηση της ηλικίας.

Οι ασθενείς με ψυχογενή πόνο έχουν συχνά ιστορικό άλυτων ψυχολογικών προβλημάτων, τα οποία επανεμφανίζονται ασυνείδητα, με αποτέλεσμα την έναρξη ή επιδείνωση των επώδυνων συμπτωμάτων. Καθώς ο πόνος θεωρείται συνήθως «σωματικός», οι συναισθηματικές και ψυχολογικές πτυχές της κατάστασης μπορεί εύκολα να αγνοηθούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ENERGY SELF HEALING - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΔΩ

Στ. Πλουμιστός ==================
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί συνεδρίες Διαχείρισης Ζωής & Προσωπικής καθοδήγησης ( life coach), συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης & Ενεργειακές Θεραπευτικές συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια - Εργαστήρια Αυτοβελτίωσης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr 
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Βάλτε «Φρένο» στον πόνο - Θεραπεύοντας το ανθρώπινο σώμα από την κορυφή ως τα νύχια Reviewed by PLOUMISTOS on 10:51 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.