================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πώς το κολύμπι ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας - Συναισθηματική αποφόρτιση

⍆Όλοι γνωρίζουμε πόσο χαλαρωτική μπορεί να είναι η κολύμβηση.... Μια καλή βουτιά επιτρέπει τη ροή περισσότερου οξυγόνου στους μυς, ενώ μας βοηθάει και να ρυθμίσουμε την αναπνοή μας.

Η κολύμβηση αποτελεί εκτός άλλων και έναν ιδανικό τρόπο για να μειώσουμε το στρες. Συγκεκριμένα το υποβρύχιο κολύμπι μας μεταφέρει σ’ έναν άλλο κόσμο και αποτελεί την ιδανική δραστηριότητα για άσκηση και ψυχική ηρεμία.Η κολύμβηση θεωρείται μια άσκηση διαλογισμού. Η λειτουργία του εγκεφάλου μας βελτιώνεται μέσω μιας διαδικασίας που είναι γνωστή ως νευρογένεση στον ιππόκαμπο. Και επειδή μπορεί να μην σας λέει τίποτα εξηγώ. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας το μυαλό αντικαθιστά την απώλεια κυττάρων που προκαλείται από το άγχος. Μια βουτιά σε καταγάλανα νερά βελτιώνει τη διάθεσή μας και μας απαλλάσσει από την κούραση και την κατάθλιψη.

Μια πρόσφατη μελέτη του Δρ. Howard Carter του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ο εγκέφαλός μας κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των επιστημόνων υπέθεσε ότι η βύθιση της καρδιάς στο νερό στο επίπεδο του δεξιού κόλπου αυξάνει την παροχή αίματος στον εγκέφαλο.

Ο δεξιός κόλπος βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά της καρδιάς και είναι ένας από τους τέσσερις κοίλους θαλάμους της. Ο δεξιός κόλπος λαμβάνει αίμα από δυο μεγάλες φλέβες, την ανώτ6ερη κοίλη φλέβα και την κάτω κοίλη φλέβα. Στη συνέχεια, αυτές οι δυο φλέβες επιστρέφουν το αίμα που παρέχει οξυγόνο σε διάφορα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα η επιστροφή του αίματος να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο.

«Βρήκαμε ότι η ροή του αίματος στον εγκέφαλο είναι υψηλότερη όταν είμαστε στο νερό μέχρι το ύψος της καρδιάς», δήλωσε ο Δρ. Howard Carter στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Physiology.Όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα βυθίστηκαν στο νερό, η ροή του αίματος προς τη μεσαία αρτηρία του εγκεφάλου τους αυξήθηκε κατά 14%, ενώ η ροή του αίματος προς την οπίσθια αρτηρία του εγκεφάλου τους αυξήθηκε κατά 9%.

«Πολλά είδη δραστηριοτήτων με βάση το νερό, όπως η αεροβική στο νερό και το κολύμπι, έχουν ελαφρώς διαφορετικές επιπτώσεις στην λειτουργία της καρδιάς και της ροής τους αίματος, σε σύγκριση με άλλες ασκήσεις που γίνονται στο έδαφος», σημείωσε ο ίδιος.

Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την πνευματική σας λειτουργία:

Μπορείτε να απομακρυνθείτε από εξωτερικά ερεθίσματα.
Μόλις νιώσετε το νερό να καλύπτει το σώμα σας, βιώνετε μια απομόνωση, καθώς οι εξωτερικοί ήχοι σταματάνε. Το μόνο που αισθάνεστε είναι το νερό να αγκαλιάζει το σώμα σας, ενώ επικεντρώνεστε στην αναπνοή σας μαθαίνοντας να την ελέγξετε καλύτερα.

Άσκηση με ελάχιστες επιπτώσεις.
Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση για τους μυς, τους πνεύμονες και τις αρθρώσεις σας. Εκτός από το σώμα βοηθά και το πνεύμα, η κολύμβηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκηθείτε και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Απελευθερώνει ενδορφίνες.
Οι ενδορφίνες είναι η μαγική ουσία που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα και πιο χαρούμενοι, ενώ μας βοηθούν να αποβάλλουμε το στρές.

Με πληροφορίες από το mymind.gr

Μάθετε για την 1η Συναισθηματική αποφόρτιση 
που έγινε από τον Σταύρο Πλουμιστό στην Τήνο. 

Άγχος, θυμός, ζήλια, μαύρες σκέψεις κι άλλα τοξικά συναισθήματα καθημερινά στροβιλίζουν το μυαλό σου;

Μήπως ήρθε η ώρα για μια συναισθηματική αποτοξίνωση - αποφόρτιση;

Μάθε πώς θα απαλλαγείς από αρνητικά συναισθήματα, ανέβασε τη διάθεσή σου και προάσπισε την υγεία σου, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική!

Για να αποφύγουμε τον πόνο και τις εσωτερικές συγκρούσεις "ναρκώνουμε" τον εαυτό μας με εθιστικές συνήθειες που μας δίνουν προσωρινή ευχαρίστηση και μας τραβάνε την προσοχή από το άγχος, τη θλίψη, το φόβο και άλλα συναισθήματα που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε.

Στην εποχή της κρίσης βρισκόμαστε σε αδιέξοδο καθώς από τη μια πλευρά είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στην αλήθεια του εσωτερικού εαυτού που έχει ανάγκη να εκφράζεται συνεχώς και από την άλλη αδυνατούμε να χρησιμοποιήσουμε ψευδείς τρόπους άμυνας, στις οποίες καταφεύγαμε, όπως η υπερβολική κατανάλωση και η προσκόλληση στα υλικά αγαθά.

Το συναισθηματικό σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη από κανονικές, συχνές και συστηματικές κινήσεις αποφόρτισης της ενεργείας ειδάλλως συσπάται, συρρικνώνεται, απενεργοποιείται, απονεκρώνεται, με σοβαρές συνέπειες, οι οποίες ξεκινούν από απλά συμπτώματα ευερέθιστης συμπεριφορά, πόνους σε όλο το σώμα, οργανικές δυσλειτουργίες, κούραση και έλλειψη ενέργειας, συμπτώματα που αν δεν αντιμετωπίζονται στην αιτία τους, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες.

Η διαδικασία εξέλιξης του επιπέδου συνειδητότητας του καθενός αποτελεί ένα μακρύ ταξίδι που κάθε στιγμή καθρεφτίζει τις σχέση μας με τον εαυτό και όλα όσα μας αποκαλύπτει η επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Το παρελθόν δεν αλλάζει αλλά μπορεί να αλλάξει η οπτική της ερμηνείας των βιωμάτων και οι πεποιθήσεις όπως αυτές έχουν γραφτεί μέσα μας και καθορίζουν τις επιλογές μας στο παρόν που σχεδιάζει το μέλλον.

Εκτός από την διατροφική αποτοξίνωση, που είναι απαραίτητη για την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και τη διατήρηση της καλής υγείας, εξίσου σημαντική είναι και η αποτοξίνωση της ψυχής και του μυαλού από συναισθήματα τοξικά που μας αρρωσταίνουν.

Αυτά κάναμε στο Τριήμερο Συναισθηματικού Αποφορτισμού στην Τήνο 27 έως 29 Ιουλίου 2018.

Σε ποιους απευθύνεται
• Σε όσους είναι συναισθηματικά μπερδεμένοι και θέλουν να «δουλέψουν» με τον εαυτό τους ουσιαστικά.
• Σε εκείνους που νιώθουν φόβο, θυμό, έχουν πολύ στρες, ένταση, έχουν «πέσει» σε κατάθλιψη, υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές, όπως βουλιμία και νευρική ανορεξία.
• Σε όσους νιώθουν συναισθηματική πίεση από τον εαυτό τους και τους άλλους, αλλά και σε εκείνους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνουν κάποιες αλλαγές στη ζωή τους - είτε γνωρίζουν είτε δεν γνωρίζουν τον τρόπο -, αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν επειδή είναι κουρασμένοι ψυχικά ή φοβούνται.

Η ψυχική αποτοξίνωση είναι εδώ, με σκοπό να σε βοηθήσει να κάνεις την αρχή και βάλεις στόχο να απαλλαχθείς από ότι σε «χαλάει»!

1. Προγραμμάτισε το μυαλό σου να σκέφτεται θετικά
2. Αποδέξου τον εαυτό σου και μην είσαι αυστηρός μαζί του
3. Δώσε στον εαυτό σου άφεση αμαρτιών
4. Μην τον κατηγορείς για ότι συμβαίνει
5. Μην παίρνεις προσωπικά καταστάσεις ή τα λόγια των άλλων
6. Δίωξε τις τύψεις γιατί δεν ανταποκρίθηκες στις προσδοκίες των άλλων
7. Μην οικειοποιείσαι τα προβλήματα των άλλων
8. Μη μειώνεις την αξία όσων έχεις πετύχει
9. Έκφρασε όσα σκέφτεσαι και όσα νιώθεις ελεύθερα
10. Απαλλάξου από τις μεγάλες προσδοκίες και τους απαιτητικούς ανθρώπους

Η διαμονή ήταν απολύτως προσωπική τους επιλογή. 
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με πρωινές & απογευματινές εξατομικευμένες συνεδρίες και δυο (προαιρετικά) group therapy μέσα στο νερό, με ασκήσεις για χαλάρωση του νου και διεύρυνση της συνειδητότητας με μουσική υποστήριξη συχνοτήτων A και Θ . 

Για πληροφορίες των νέων προγραμμάτων συναισθηματικής αποφόρτισης επικοινωνήστε στο 6945723523

Στ. Πλουμιστός ==================
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί συνεδρίες Διαχείρισης Ζωής & Προσωπικής καθοδήγησης ( life coach), συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης & Ενεργειακές Θεραπευτικές συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια - Εργαστήρια Αυτοβελτίωσης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr 
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
 
Πώς το κολύμπι ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας - Συναισθηματική αποφόρτιση Reviewed by PLOUMISTOS on 1:16 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.