================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κακή για την ποιότητα του ύπνου... η γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ!

⍆Η 24ωρη πρόσβαση στο διαδίκτυο, είναι πλέον γεγονός για κάθε άνθρωπο... στις ανεπτυγμένες χώρες. Αλλά δυστυχώς έχει και κόστος για την υγεία μας.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Economic Behavior and Organization, δείχνει ότι τα ευρυζωνικά δίκτυα αποτελούν παράγοντα της στέρησης ύπνου που μαστίζει τον σύγχρονο άνθρωπο, συντελώντας σε χαμηλότερη ποιότητα ύπνου.

Η ανεπάρκεια ύπνου είναι γνωστό ότι γίνεται όλο και συχνότερη στις μέρες μας, αφού ο αριθμός των ανθρώπων που κοιμούνται τις συνιστώμενες 7-9 ώρες κάθε βράδυ, μειώνεται διαρκώς, και έχει αποδειχθεί ότι αυτό επηρεάζει αρνητικά τόσο το σώμα όσο και τις πνευματικές επιδόσεις.

Για την καλύτερη κατανόηση του ρόλου των υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικών συνδέσεων στον ύπνο, γερμανική μελέτη συνέκρινε τη χρήση της τεχνολογίας και δεδομένα από ευρυζωνικές συνδέσεις με εθνικά στοιχεία για τα πρότυπα ύπνου.

Τελικά προέκυψε ότι τα άτομα με πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα έτειναν να κοιμούνται 25 λεπτά λιγότερο, ενώ ήταν και λιγότερο πιθανόν να κοιμούνται 7-9 ώρες και να είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από την συνολική ποιότητα του ύπνου τους.

«Η υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο ίντερνετ είναι ένα κίνητρο για να μείνει κανείς ξύπνιος, παίζοντας παιχνίδια, σερφάροντας στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα», αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Και αυτό αφορά πλέον όλες τις ηλικιακές ομάδες, αφού η μελέτη έδειξε ότι έφηβοι και νεαροί ενήλικες στερούνται τον ύπνο παίζοντας παιχνίδια και παρακολουθώντας βίντεο στις έξυπνες συσκευές τους. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι προτιμούσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο.
Κακή για την ποιότητα του ύπνου... η γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ! Reviewed by PLOUMISTOS on 10:10 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.