Ν. Λυγερός: Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία - Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία

Ν. Λυγερός: Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία - Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία

⍆Το γεγονός ότι προσπαθεί η εξουσία να καλύψει τις θέσεις της για το Σκοπιανό,... προβάλλοντας οικονομικά αποτελέσματα, δεν έπεισε κανέναν Έλληνα εκτός βέβαια από τα κομματόσκυλα που παπαγαλίζουν ό,τι ακούν, διότι δεν έχουν καμιά κριτική σκέψη. Όσοι όμως βλέπουν την πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρωζώνης, αντιλαμβάνονται με τρομαχτικό τρόπο το μέγεθος της κυβερνητικής προπαγάνδας, διότι τίποτα δεν μπορεί ν’ αποτελέσει οποιοδήποτε επιχείρημα. Βέβαια κανείς σοβαρός αναλυτής που ξέρει πώς λειτουργεί μια ιδεολογία που έχει σοβιετικό υπόβαθρο, δεν περίμενε κάτι το ιδιαίτερο. Διότι άλλο είναι τα λόγια για τους ψηφοφόρους που επί του πρακτέου είναι μόνο εικονικά κι άλλο τα οικονομικά μοντέλα που χρειάζονται πραγματικές γνώσεις. Έτσι όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να πετύχει ανταλλάγματα σε οικονομικό επίπεδο επειδή άφησε το θέμα της Μακεδονίας, κάνουν ένα τραγικό λάθος. Πρώτον διότι θέλουν να δώσουν ακόμα περισσότερα στο Σκοπιανό και δεύτερον δεν πρόκειται να διαχειριστούν τίποτα στον οικονομικό τομέα. Είναι λοιπόν μια αρνητική κατάσταση που πρέπει να αποφύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία
Εκατό χρόνια τώρα από τις 17 Νοεμβρίου 1918 προσπαθεί μια βάρβαρη ιδεολογία ν’ αρπάξει την εξουσία. Είπε από το 1924 τι ήθελε να κάνει με την Μακεδονία και τη Θράκη αφού θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι ανεξάρτητες από την Ελλάδα. 

Το ανακοίνωσε επίσημα το 1949 και τώρα το 2018 προσπαθεί με άλλη μια μορφή να το περάσει με τη Συμφωνία που υπέγραψαν οι ΥπΕξ στις Πρέσπες για να λειτουργήσει επετειακά. Κι εμείς πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν πρόκειται καθόλου για μία Συμφωνία μεταξύ δύο κρατών αλλά για μια ιδεολογική προσπάθεια να επιβληθεί ένας απαράδεκτος κομματισμός που δεν έχει όρια όσον αφορά στην ασέβεια προς την ιστορία των Εθνών. 

Το ερώτημα είναι πως μπορεί μια ιδεολογία που μισεί την Ελλάδα, μισεί την Ευρώπη και την Αμερική να θέλει να μας πείσει ότι παλεύει για την ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO.Στην πραγματικότητα θέλει να επιβάλλει την άποψή της με αυτόν τον έμμεσο τρόπο. Διότι ούτε η ένταξη δεν την ενδιαφέρει. Αυτό που πραγματικά την πονά είναι πως να πληγώσει τον Ελληνισμό αφαιρώντας του την έννοια της Μακεδονίας. 

Αυτή τη νίκη επιδιώκει για να εκδικηθεί όλα όσα έχει χάσει από τότε που δεν τα κατάφερε γιατί ούτε η Γιάλτα δεν θέλησε να εντάξει αυτά τα ερείπια ενός κομματισμού που δεν μπορεί να εξελιχθεί.

Είναι τιμή μας που ο καθηγητής και στρατηγικός σύμβουλος, δρ. Νίκος Λυγερός συνεργάζεται με το www.ploumistos.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Ν. Λυγερός: Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία - Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία
Ν. Λυγερός: Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία - Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία
Ν. Λυγερός: Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία - Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία
https://i.ytimg.com/vi/70as5cfhtlk/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/70as5cfhtlk/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_9.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_9.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content