Σκηνές χάους στα νοσοκομεία της Αττικής από τους δεκάδες τραυματίες

Σκηνές χάους στα νοσοκομεία της Αττικής από τους δεκάδες τραυματίες

⍆Σκηνές χάους εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες (και) στα νοσοκομεία της Αττικής... που ορίστηκαν από το ΕΘνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ως νοσοκομεια υποδοχής των τραυματιών από τα πύρινα μέτωπα. Διότι μπορεί στα...χαρτιά να φαίνονταν όλα υπό έλεγχο, καθώς πρόκειται για τέσσερα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα -Αττικόν, που τέθηκε σε εφημερία για την πυρκαγιά της Κινέτας, Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο, ΚΑΤ, τα αλλα τρια νοσοκομεια που ορίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας για την πυρκαγιά στην περιοχη της Ραφήνας- ωστόσο στην πράξη η επιχειρησιακή ετοιμότητα ήταν διάτρητη.

Απο τις διοικήσεις των νοσοκομείων υπήρχαν διαβεβαιώσεις πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ομως η εικόνα που δημιουργείται σιγά σιγά από τις μαρτυρίες είναι θολή και γεμάτη γκρίζα σημεία. Το προσωπικό ήταν μειωμένο λόγω των θερινών αδειών, και συμφωνα με πληροφορίες μετα τα μεσάνυχτα κι ενω εκφράζονταν φόβοι για μεγαλο αριθμό νεκρών, άρχισαν να γίνονται ανακλήσεις αδειών ώστε να αντιμετωπιστούν τα δεκάδες περιστατικά. Επισης, τα μεσάνυχτα δόθηκε οδηγία στα πληρώματα του ΕΚΑΒ -που είχε διαθέσει σχεδον το 1/3 των οχημάτων βάρδιας στην Αττική στη φλεγόμενη Ραφήνα- να κάνουν μόνο διακομιδές τραυματιών προς τα νοσοκομεία. Μεχρι εκείνη την ώρα τα ασθενοφόρα προσέγγιζαν τα σημεια οπου υπήρχαν ειδοποιήσεις για νεκρούς μαζί με την Πυροσβεστική και παραλάμβαναν τους απανθρακωμένους. 


Στο Σισμανόγλειο, πάλαι ποτε Ολυμπιακό Νοσοκομείο, οι εργαζομενοι κλήθηκαν να θυμηθούν και να εφαρμόσουν όλα όσα διάβαζαν στα σχετικά εγχειρίδια για την αντιμετωπιςη μαζικών καταςτροφών. Αρχικά μάλλον αιφνιδιάστηκαν, βέβαια, διότι κανείς δεν φανταζόταν την τραγική εξελιξη και το μέγεθος των απωλειών. Ετσι, οπως περιγραφει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος, που επισκέφθηκε το νοσοκομείο δεν υπήρχε συντονισμός στην υποδοχή των τραυματιών που το ΕΚΑΒ τους διακομίζει τέσσερις τέσσερις μαζί και κυρίως δεν υπήρχε συντονισμός στη διαχείριση και των συγγενών. "Όλοι έψαχναν τροπο να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους χωρίς κάποιος να μπορει να τους βοηθήσει. Οι συγγενείς άλλων νοσηλευόμενων τους έδιναν κινητά για να μιλήσουν" περιγραφει. Το Σισμανόγλειο, με το προσωπικό να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, υποδέχθηκε συνολικά 59 ανθρώπους από την περιοχή της Ραφήνας. Εξ αυτών εισήχθησαν για νοσηλεία οι 20. Επισης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και τέσσερις σοροί.

Στο ΚΑΤ ο απολογισμός της πύρινης αυτής νύχτας ειναι επισης βαρύς: Το νοσοκομειο ελάμβανε τα περιστατικά με εγκαύματα λόγω της Μονάδας που διαθέτει. Συνολικά, αντιμετωπίστηκαν 10 περιστατικά, εκ των οποίων τα 8 εισήχθησαν για νοσηλεία. Οι τέσσερις βριςκονται στη Μοναδα για τα εγκαύματα και οι αλλοι τέσσερις διασωληνωμένοι στην Εντατική.

Στον Ευαγγελισμο, οπου σημειωτέον υπήρχε και γενική εφημερία, οι σειρήνες των ασθενοφόρων δεν σταμάτησαν να ηχούν ούτε λεπτό. Συνολικά, και συμφωνα με την εικόνα που δόθηκε απο το γραφείο κίνησης του νοςοκομειου πριν απο λίγη ώρα, στο νοςοκομειο αντιμετωπίστηκαν 79 περιστατικά, με αδιευκρίνιστο ακομη τον αριθμό των νοσηλευόμενων σε θαλάμους ή σε ΜΕΘ. Στον Ευαγγελιςμό σε καθε εφημερία αντιμετωπίζονται περιπου 1.000 με 1.200 περιςτατικα -από τα οποία βέβαια μόνο οι 200 εισάγονται για νοσηλεία- οποτε εύκολα θα μπορουςε να πει κάποιος πως ο αριθμός των 79 ατόμων απο το πύρινο μέτωπο δε διαφοροποιεί την κατάσταση. Ομως στη πραγματικότητα οι εργαζομενοι βρίσκονταν σε συνθήκες...πολέμου, με δεδομένο ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τους δεκάδες σοβαρά τραυματίες ή εγκληματίες.

Ο αριθμός των νεκρών που μεγαλώνει συνεχώς, διαμορφώνει νέα δεδομένα και για τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες. Συμφωνα με την μεχρι τωρα εικόνα των αρμοδίων ούτε σε αυτο το πεδίο φαίνεται να εχει σχεδιαστεί κατι, πχ προκειται για μαζική περισυλλογή νεκρών και νεκροτομή που δεν εχει αποσαφηνιστεί που και απο ποιους θα γίνει.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Σκηνές χάους στα νοσοκομεία της Αττικής από τους δεκάδες τραυματίες
Σκηνές χάους στα νοσοκομεία της Αττικής από τους δεκάδες τραυματίες
Σκηνές χάους στα νοσοκομεία της Αττικής από τους δεκάδες τραυματίες
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2018-07-23/mati_travamtias_mesa.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_817.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_817.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content