================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μοιράζουν διορισμούς στο Δημόσιο και βοηθήματα... χωρίς λογαριασμό!

⍆Εν μέσω κλίματος εθνικού πένθους και αυθόρμητης προσφοράς από την πλευρά των πολιτών,... η κυβέρνηση έκανε πράξη το ελάχιστο, ανακοινώνοντας πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει διορισμούς στο Δημόσιο και σειρά βοηθημάτων, χωρίς όμως να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για το κόστος του πακέτου ή από πού θα προέλθουν οι πόροι.

Στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης από το πρωί ξεχωρίσει η διάθεση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Άγνωστο παραμένει επίσης πόσους θα αφορούν τελικά τα μέτρα αρωγής που ανακοινώθηκαν, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει τελικός απολογισμός. Οι νεκροί έως τώρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 81.

Οικονομική στήριξη στους συγγενείς νεκρών και διορισμοί

Η οικογένεια του κάθε θανόντα θα λάθει οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ.

Ανήλικα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στην φωτιά θα λάβουν 1.000 ευρώ ανά μήνα έως την ενηλικίωσή τους. Σε περίπτωση που σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα λαμβάνουν το επίδομα έως την συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Επίσης, τα εν λόγω παιδιά θα έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στο ΑΕΙ ή ΤΕΙ που είναι πλησιέστερο στην οικογενειακή κατοικία τους εάν εισαχθούν φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή εάν είναι ήδη φοιτητές. Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί και τα επόμενα έτη με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Όσα παιδιά συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές θα λάβουν προσαύξηση 20% στον βαθμό τους και θα έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν στις σχολές τους ως υπεράριθμοι. Και αυτή η ρύθμιση μπορεί να επαναληφθεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Επίσης, συγγενικό πρόσωπο α' ή β' βαθμού ή σύζυγος θύματος από την πυρκαγιά αποκτά δικαίωμα διορισμού σε φορείς της γενικής κυβέρνησης. Δικαίωμα διορισμού αποκτούν και τα άτομα που υπέστησαν αναπηρία ποσοστού 67% και άνω λόγω της πυρκαγιάς.

Βοηθήματα

Νοικοκυριά των οποίων η περιουσία έχει υποστεί ζημιές θα λάβουν εφάπαξ επίδομα ύψους 5.000 ευρώ, ενώ για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες το βοήθημα θα ανέλθει στα 6.000 ευρώ.

Πληγείσες επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση ύψους 8.000 ευρώ.

Όσοι έχουν μείνει άνεργοι διότι η επιχείρηση όπου απασχολούνταν καταστράφηκε λόγω της φωτιάς θα λάβουν εφάπαξ 650 ευρώ συν επίδομα ανεργίας.

Πυρόπληκτοι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ θα λάβουν εφάπαξ βοήθημα που ισοδυναμεί με δύο μηνιαίες συντάξεις. Πληγέντες που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης ή σχεδιάζουν να την υποβάλουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα δουν την αίτησή τους να επισπεύδεται άνευ χρονολογικής σειράς.

Φορολογικές διευκολύνσεις

Πέραν της οικονομικής στήριξης, τα μέτρα περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις.

Ακίνητα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί λειτουργικές ζημιές απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος.

Παράλληλα, για τους πληγέντες η προθεσμία για κατάθεση φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως τις 30 Οκτωβρίου, ενώ η καταβολή του φόρου θα γίνει σε τρεις μηνιαίες δόσεις από την 31η Οκτωβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου.

Το χρονικό περιθώριο για υποβολή της δήλωσης Ε9 για ακίνητη περιουσία παρατείνεται έως το τέλος του έτους.

Έως την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται η εξυπηρέτηση εισφορών, εκκαθαρίσεων και ρυθμίσεων οφειλών, δίχως να χάνονται οι ρυθμίσεις.

Άλλα μέτρα

Οι πλειστηριασμοί για τους πληγέντες από την πυρκαγιά παγώνουν από σήμερα μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Επίσης, η ΔΕΗ αποφάσισε την διαγραφή των οφειλών για ηλεκτρική ενέργεια σε πληγέντες πελάτες της η οποία έχει καταναλωθεί από τις αρχές του έτους έως σήμερα έως και σήμερα. Θα υπάρξουν επίσης «γενναίες» ρυθμίσεις για παλαιότερες οφειλές.

Τα διόδια στις πληγείσες περιοχές θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την αντιμετώπιση της κρίσης από την πυρκαγιά.

Για οχήματα που καταστράφηκαν θα διαγραφούν οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που καταστράφηκαν ώστε να μην χρεωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη διαγραφής ή άλλο διοικητικό πρόστιμο.

Το διάβασα στο skai.gr
Μοιράζουν διορισμούς στο Δημόσιο και βοηθήματα... χωρίς λογαριασμό! Reviewed by PLOUMISTOS on 9:48 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.