================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πώς μια παύση σου μπορεί να "σώσει" την ημέρα σου

⍆Από καιρό σε καιρό, όλοι πρέπει να κάνουμε μια παύση λίγων λεπτών, μια σύντομη ακινησία,...
για να αναθεωρήσουμε "την αρχική μας αντίδραση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον τόπο όπου γεννιέται μια ήρεμη και στοχαστική απάντηση". - LR Knosto

Μέσω της παύσης, εκ των υστέρων, συνειδητοποιούμε συχνά πόσο άγχος θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε αν επανεξετάσουμε τις επιλογές μας πριν αναλάβουμε δράση. Η παύση της επανεξέτασης των συναισθημάτων μας θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την μείωση της ενέργειας μας. Υπάρχουν χιλιάδες καταστάσεις όπου θυσιάζουμε την ευημερία μας, επειδή επιτρέπουμε τη βιασύνη να προκαλέσει εμπλοκή στο ένστικτο μας.

Χρειάζεται προσπάθεια για να μην κάνεις τίποτα. Όσο βρίσκεσαι σε κίνηση, δεν έχεις χρόνο για να συνδεθείς με τον εαυτό σου. Κάνοντας μία παύση πέντε ή δέκα λεπτών, δίνεις στον εαυτό σου αρκετό χρόνο να ανασυνταχθεί, να αναθεωρήσει και να απορροφήσει τις πληροφορίες που έχει λάβει μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή. Μετά από αυτή την μικρή παύση, θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να προσεγγίσεις τις υπόλοιπες εργασίες της ημέρας σου με πιο καθαρό μυαλό.

Πρακτική παύση και ηρεμία
Η παύση να αισθανόμαστε τις προτάσεις της καρδιάς μας μπορεί να αποτρέψει πολλούς παράγοντες αποσταθεροποίησης της σύνδεσης που έχουμε με ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν. Μπορούμε να αποφύγουμε προληπτικά αυτές τις επαναλαμβανόμενες δυσάρεστες καταστάσεις και να σταματήσουμε να υποφέρουμε.

Η πρακτική παύση και η ηρεμία αυξάνεται σε δημοτικότητα ως πρακτική λύση αυτοεξυπηρέτησης, ειδικά σε αυτούς τους γρήγορους χρόνους της ζωής μας, μειώνοντας την αβεβαιότητα και την πίεση.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε την αξία της παύσης από τους γονείς μας. Ωστόσο, καθώς ο απαιτητικός ρυθμός της ζωής συνεχώς αυξάνεται, η μνήμη για παύση συχνά εξασθενεί όταν βρισκόμαστε υπό πίεση για γρήγορες επιλογές και ενέργειες. Η ταχύτητα μπορεί να επιταχύνει τη δράση, αλλά η παύση για επανεξέταση μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά.

Το θέμα δεν είναι να επανεφεύρουμε τη νοημοσύνη της παύσης και της αναθεώρησης. Είναι να επιτύχουμε μια ανανεωμένη σύνδεση με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Για την αποτελεσματική συνήθεια της προληπτικής σοφίας μέσα σε αυτούς τους χαοτικούς ρυθμούς και περιπετειώδεις καιρούς, προτείνουμε να κάνετε μια διακοπή δηλαδή μια παύση με τους παρακάτω τρόπους:

Προτάσεις για την παύση:

  • Η βαθιά και σωστή αναπνοή φέρνει το αίσθημα της ηρεμίας ενώ πραγματοποιείτε παύση κι έτσι ανεβάζετε την ικανότητά σας να διακρίνετε πιο ξεκάθαρα τις καταστάσεις.
  • Οι ήρεμες δονήσεις κάνοντας μια παύση, σας βοηθούν να προλαβαίνετε την τοξική σας αντίδραση με συνειδητές αντιδράσεις σε αυτό που σας τυχαίνει.
  • Η παύση της ημέρας αυξάνει γρήγορα την αυτοπροστασία, βιώνοντας λιγότερα λάθη, αποτυχίες και επιθέσεις. Η αυτοπροστασία αυξάνει αυτόματα την αντοχή σας.
  • Η παύση της ημέρας θα σας κάνει καλούς ακροατές και θα σας βοηθησει να κρατήσετε τους φίλους σας πιο φιλικούς απέναντι σας.
  • Η παύση επιτρέπει μια πιο συνεκτική αξιολόγηση των συνεπειών πριν από τη δράση - η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη.
  • Χρησιμοποιήστε παύση και ηρεμία ως είσοδο στην αφύπνιση σας για την υψηλότερη ικανότητα της συλλογιστικής σας. 

Μην βιάζεσαι λοιπόν...
Η βιασύνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους που χάνουμε τα εσωτερικά μας σήματα ώστε να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία μας εγκαίρως.

Το μεγάλο στρες εμποδίζεται με την παύση η οποία μας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσουμε τον επιχειρησιακό μας ρυθμό στην ταχύτητα ροής των γεγονότων. Όταν βιαζόμαστε, επιτρέπουμε στο υποσυνείδητο μας να φέρει το παρελθόν στο τώρα, με αποτέλεσμα διανοητικά, συναισθηματικά ή σωματικά να γινόμαστε ευάλωτοι με αποδυνάμωση της αποτελεσματικότητας μας.

Όταν οι ψυχικές και συναισθηματικές ενέργειές μας μπερδεύονται από το άγχος, την απογοήτευση ή την συντριβή, είναι αποτελεσματικό να κάνουμε παύση και να ζητάμε από την καρδιά μας να μας δείξει την στάση ή την αντίληψη που θα δημιουργούσε τη μεγαλύτερη ροή για την αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας και της σαφούς κατεύθυνσης μας.

Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε η αρθρογραφία για την ηρεμία της καρδιάς από τους Doc Childre, τον ιδρυτή της HeartMath και τον Del Walker, διευθυντή μέλους του Ινστιτούτου HeartMath.

Άρθρο του Στ. Πλουμιστού ==================
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί συνεδρίες Διαχείρισης Ζωής & Προσωπικής καθοδήγησης ( life coach), συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης & Ενεργειακές Θεραπευτικές συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια - Εργαστήρια Αυτοβελτίωσης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr 

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Πώς μια παύση σου μπορεί να "σώσει" την ημέρα σου Reviewed by PLOUMISTOS on 11:34 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.