Τραγωδία χωρίς τέλος: Χάθηκαν οι ελπίδες για τους δεκάδες αγνοούμενους

Τραγωδία χωρίς τέλος: Χάθηκαν οι ελπίδες για τους δεκάδες αγνοούμενους

⍆Δεν έχει τέλος το δράμα που ζουν οι κάτοικοι στο Μάτι. Τόσο αυτοί που έχουν συγγενείς νεκρούς.... ή αγνοούμενους όσοι και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι που αγωνιούν για τους φίλους, τους γείτονες.

Ολη η Ελλάδα έχει παγώσει από την ανείπωτη τραγωδία και όσο περνούν οι ώρες χάνονται και οι τελευταίες ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός. Κατά βάθος όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να βρεθεί αγνοούμενος έπειτα από σχεδόν έξι ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Αν και κανείς δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων (μια ακόμη απόδειξη της προχειρότητας και της ασυνεννοησίας της κρατικής μηχανής) είναι σίγουρο ότι ο κατάλογος με τους νεκρούς θα μεγαλώσει. Και θα επαληθευτούν δυστυχώς όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τους 100.

Αλλωστε, είναι πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι όσοι νοσηλεύονται στην εντατική.

Χθες ήταν μια από τις χειρότερες ημέρες καθώς ταυτοποιήθηκαν οι σοροί μικρών παιδιών και νέων ανθρώπων. Μέχρι ώρας οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί από τους ιατροδικαστές είναι 51, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 88.

Τα αποτελέσματα για πέντε έως έξι ακόμα πρόσωπα βρίσκονται καθ’ οδόν προς τα εργαστήρια, ενώ η ιατροδικαστική υπηρεσία εργάζεται ακατάπαυστα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αναγνώρισης των απανθρακωμένων νεκρών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μία μέθοδος ταυτοποίησης, όπως η γενετική, δεν αποφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με συνέπεια οι εμπειρογνώμονες να καταφεύγουν σε άλλες οδούς, όπως τον έλεγχο των οδοντιατρικών στοιχείων.

Νωρίτερα το απόγευμα έγινε γνωστό πως ταυτοποιήθηκαν οι σοροί του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου, της 55χρονης Ελένης Σαρίεβα και της 35χρονης Πόπης Σιαπκαρά.

Τραγική κατάληξη είχε η έρευνα για το 13χρονο αγόρι που αγνοούνταν στο Μάτι από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν «σκέπασε» τον οικισμό η φονική πυρκαγιά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο νωρίτερα σήμερα είχε εκδώσει συναγερμό για τον Δημήτρη Αλεξόπουλο, ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από την μητέρα του πως το άτυχο παιδί ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.

Η οργάνωση είχε επισημάνει εξαρχής πως τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι επρόκειτο για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση, αφού «δεν υπήρχαν σαφή στοιχεία που να συνηγορούν στο αντίθετο».

Η τραγική αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την είδηση πως και τα δίδυμα κορίτσια της οικογένειας Φιλιππόπουλου ταυτοποιήθηκαν επίσης στα θύματα μαζί με τον παππού και την γιαγιά τους.

Οι δίδυμες

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε σε όλη την Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής, η είδηση ότι οι 9χρονες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου, που αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, βρέθηκαν τελικά νεκρές, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους.

Η είδηση ότι ο πατέρας είχε αναγνωρίσει τα κορίτσια σε βίντεο τηλεοπτικού σταθμού είχε αναζωπυρώσει τις ελπίδες ενός ολόκληρο έθνους, που στα ματάκια των δύο κοριτσιών έβλεπε μια σπίθα αισιοδοξίας στο «μαύρο».

Τα social media γέμισαν αμέσως με μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης προς τους γονείς των κοριτσιών, ενώ πολλοί θέλησαν να τα αποχαιρετήσουν με συγκινητικές αναρτήσεις.

Το μεσημέρι χθες ταυτοποιήθηκε η σορός της 50χρονης Ελένης Σαρίεβα. Η σορός της άτυχης γυναίκας που είχε πάει για μπάνιο την 23η Ιουλίου στην περιοχή μαζί με μία φίλη της ταυτοποιήθηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ελένη Σαρίεβα διέμενε σε εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι. Όταν ξέσπασε η φωτιά οι δυο γυναίκες μπήκαν στα αυτοκίνητά τους ώστε να γλιτώσουν από τις φλόγες.


Το αυτοκίνητο της 50χρονης εντοπίστηκε τις επόμενες ημέρες, περίπου 20 μέτρα από το σπίτι όπου φιλοξενούνταν χωρίς να έχει υποστεί φθορές από τη φωτιά, γεγονός που γέμισε ελπίδες τους οικείους της.

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και για την 35χρονη Πόπη Σιαπκαρά, μητέρα ενός 3χρονου παιδιού, που οι δικοί της αναζητούσαν με αγωνία μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής.

Οι Αρχές, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, ειδοποίησαν τους οικείους της που αγωνιούσαν για την τύχη της, ότι ταυτοποίησαν τη σορό της.

Ο πατέρας της τις τελευταίες ημέρες απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς όπως υποστήριζε, όσο δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση μέσω DNA, η κόρη του ήταν αγνοούμενη. Ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου, αποκαλύφθηκε η τραγική αλήθεια. Η άτυχη 35άχρονη, υπάλληλος του Καζίνο Λουτρακίου, είναι ανάμεσα στα 88 θύματα της φονικής φωτιάς.

«Ήταν έτοιμοι να μπουν στο αυτοκίνητο να φύγουν και καλύτερα που δεν μπήκαν γιατί θα καιγόντουσαν και οι τρεις πιο κάτω…. Δεν ξέρω γιατί έμεινε πίσω η Πόπη. Ούτε και ο ίδιος ο άνδρας της δεν ξέρει και τον «τρώει». τον βασανίζει αυτό, γιατί έμεινε πίσω. Δοξάζω τον Θεό που σώθηκαν τουλάχιστον οι δύο», δήλωσε πρόσφατα ο πατέρας της Πόπης, καταθέτοντας το μεγαλείο ψυχής του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό, πότε θα γίνει η κηδεία.

Ο Σπύρος Κάκαρης

Νωρίτερα, ταυτοποιήθηκε η σορός του Σπύρου Κάκαρη, ο οποιος αγνοούνταν από τη Δευτέρα στο Μάτι.

Ο αδελφός του 40χρονου ειδοποιήθηκε να πάει εκτάκτως στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί το βράδυ του Σαββάτου, οπου παρουσία ψυχολόγου έμαθε τα τραγικά νέα. Στο πλευρό του βρίσκονταν και δύο φίλοι του θύματος, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν οτι δεν θα τον ξαναδούν.

Τα τελευταία λόγια του 40χρονου εναερίτη

«Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Σπύρου Κάκαρη προς τον φίλο του Χρήστο Μυλωνά, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο στις 6.10 το απόγευμα της Δευτέρας, για να σπεύσουν να κόψουν δένδρα στο Λύρειο παιδικό ίδρυμα στο Νέο Βουτζά, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Ο Σπύρος ήταν άριστα εκπαιδευμένος καθώς είχε υπηρετήσει στη Δεύτερη Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, ενώ εξακολουθούσε να κάνει πτώσεις με αλεξίπτωτο αλλά και καταδύσεις.

Αυτό ήταν και το τελευταίο ίχνος ζωής του Σπύρου, ο οποίος ζούσε στο Μάτι με την 48χρονη φίλη του Νέλλη Καραλή. Τα αυτοκίνητα και των δύο βρέθηκαν καμένα και τρακαρισμένα μαζί με άλλα οχήματα. Ο Σπύρος βρέθηκε απανθρακωμένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα στο κόκκινο λιμανάκι. Η φίλη του Νέλλη Καραλή παραμένει αγνοούμενη.

Η κηδεία του Σπύρου Κάκαρη θα γίνει την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές απο τη φωτιά και όπου ο 40χρονος εναερίτης ετοιμαζόταν να πάει για να βοηθήσει.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Τραγωδία χωρίς τέλος: Χάθηκαν οι ελπίδες για τους δεκάδες αγνοούμενους
Τραγωδία χωρίς τέλος: Χάθηκαν οι ελπίδες για τους δεκάδες αγνοούμενους
Τραγωδία χωρίς τέλος: Χάθηκαν οι ελπίδες για τους δεκάδες αγνοούμενους
https://www.lifo.gr/uploads/image/1403770/tragodia-xoris-telos-stoys-81-oi-nekroi-apo-tis-pyrkagies.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_365.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_365.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content