Συναισθηματική αποφόρτιση: 7 τρόποι να ενεργοποιήσετε το «μπλε μυαλό» σας

Συναισθηματική αποφόρτιση: 7 τρόποι να ενεργοποιήσετε το «μπλε μυαλό» σας

⍆Το νερό πηγή και σύμβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας...
όλων των πρωτόγονων λαών.

Όποιες και αν είναι οι πολιτισμικές τους δομές, το νερό αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναμης και ζωής: καθαρίζει, θεραπεύει ανανεώνει και διασφαλίζει την αθανασία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν το νερό με την ηρεμία, την χαλάρωση και την σύνδεση με την καθαρή ενέργεια και γι αυτό κατά τη διάρκεια των διακοπών μια μέρα στην παραλία περιλαμβάνεται συχνά στον κατάλογο των επιλόγων μας.

Συχνά βλέπουμε μεγάλο πλήθος ανθρώπων να συγκεντρώνεται στις παραλίες, σε λίμνες ή ακόμη και σε καταρράκτες μέσα σε βουνά διαπιστώνοντας τη μαγική επίδραση του υδάτινου στοιχείου στους ανθρώπους.

Σε μια συνέντευξη στην Huffington Post, ο θαλάσσιος βιολόγος Wallace J. Nichols είχε πει: ότι έχουμε ένα «μπλε μυαλό» που χαρακτηρίζεται από ηρεμία, γαλήνη, ενότητα, αίσθηση ευτυχίας και ικανοποίηση από τη ζωή, τα οποία ενεργοποιούνται όταν βρισκόμαστε μέσα ή κοντά στο νερό.

Το νερό έχει θετική επίδραση στο μυαλό μας λόγω της ρευστότητας του. Είναι ένα είδος διακοπής των αναγκών του εγκεφάλου μας από την ακαταστασία που βιώνει στην καθημερινότητα του.

Ατενίζοντας την γαλάζια θάλασσα ή την γαλήνια λίμνη, οι σκέψεις μας ξαφνικά παύουν για λίγο από όλες τις υπερδιεγέρσεις. Όταν ακούμε τους ήχους ενός τρέχοντος ρυακιού ή των κυμάτων μπορεί να μεταφερθεί το μυαλό μας σε μια χαλαρή και υπνωτική κατάσταση. Σκεφτείτε ότι ο εγκέφαλος μας φιλοξενείται μέσα σε 75% νερό και ότι η δόνηση που παράγει ένα συναίσθημα όταν βρίσκεστε μέσα στην θάλασσα, ανεβάζει το ποσοστό της χαλάρωσης και της θετικής δόνησης σας άμεσα.

Εκτός από τα μεταμορφωτικά και θεραπευτικά αποτελέσματα που έχει το νερό σε μας, ενισχύει επίσης την ψυχική μας υγεία και την ευημερία μας.

7 τρόποι να ενεργοποιήσετε το «μπλε μυαλό» σας

1. Το νερό δημιουργεί συναισθηματική αποφόρτιση.
Το νερό μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό σας όχι μόνο μέσω παρατήρησης, αλλά και μέσω της ακρόασης των διαφόρων ήχων, ανάλογα την μορφή ύδατος. Ακούγοντας τον ήχο των κυμάτων από τη θάλασσα, αλλάζουν τα πρότυπα κυμάτων του εγκεφάλου σας από την συχνότητα"Β" στην "Α" προκαλώντας διαλογιστική ηρεμία.

Όταν βρίσκεστε μέσα σε νερό, ανάλογά την θερμοκρασία, το μυαλό σας μεταφέρετε σε κατάσταση ηρεμίας καθώς τα επίπεδα στρες πέφτουν επειδή μειώνεται η κορτιζόλη (ορμόνη του άγχους).

Το μυαλό σας εισέρχεται σε συχνότητα ηρεμίας επειδή το σώμα σας αλλάζει θερμοκρασία επειδή βρίσκετε μέσα στο νερό. Αυτό επιτυγχάνεται πολύ εύκολα επειδή ο εγκέφαλος σας θυμάται ότι πριν την γέννηση σας ήσασταν μέσα στον ασκό της μητέρας, δηλαδή μέσα σε νερό και σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, ανάλογα τα συναισθήματα της μητέρας σας.

2. Το νερό σας βοηθά να γίνετε δημιουργικοί.
Επειδή η παραμονή κοντά στο νερό προωθεί μια χαλαρή κατάσταση του νου, ο εγκέφαλός σας ανοίγει σε περισσότερη έμπνευση και δημιουργικότητα.

Όπως εξηγώ πολύ συχνά στα σεμινάριά μου, οι μεγάλες ιδέες εμφανίζονται μόνο όταν το μυαλό σας είναι απενεργοποιημένο από την υπερδιέγερση. Και το νερό έχει την ικανότητα να σας κάνει να αφήσετε εκατομμύρια σκέψεις εστιάζοντας σε μια και μόνο. Σε μια δημιουργική ιδέα..

3. Το νερό σας εκπλήσσει με απροσδόκητους τρόπους.
Στο πείραμα που έγινε παρατηρώντας το νερό που πέφτει από ένα ψηλό καταρράκτη, διαπιστώθηκε ότι 100 άτομα που παρακολουθούσαν, εξεπλάγησαν από το θέαμα και ένιωσαν δέος από την ορμή του νερού.

Πρόσφατες μελέτες που διερευνούσαν τα συναισθήματα δέους βρήκαν τη σχέση μεταξύ της εμπειρίας του δέους και μιας ενισχυμένης ικανότητας κριτικής και δημιουργικής σκέψης.

Με το να είσαι σε κατάσταση δέους, ανεβάζεις την προσωπική σου δημιουργικότητα στον παρόντα χρόνο.

4. Το νερό ενισχύει την υγεία σας μέσα από την άσκηση.
Όταν συνδυάζεται το νερό με την άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το περπάτημα στη θάλασσα, αυξάνετε δέκα φορές τα οφέλη που αποκομίζετε για την υγεία σας.

Πρόσφατη έρευνα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας έδειξε ότι όσοι ζουν δίπλα στη θάλασσα παρουσιάζουν ιδιαίτερα καλή ψυχική υγεία και χαμηλούς δείκτες άγχους μιας και η θέα του νερού και ο ήχος των κυμάτων φαίνεται πως επηρεάζουν τον οργανισμό, οδηγώντας τον σε μία κατάσταση ηρεμίας η οποία έχει ευεργετική δράση στο σώμα και τον νου. 

Επιπλέον, η εύκολη πρόσβαση σε θάλασσα ευνοεί το τακτικό κολύμπι και όταν κολυμπάτε, το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα σε όλο σας το σώμα και, κυρίως, στο επάνω μέρος γύρω απ’ την καρδιά. Έτσι, ο εγκέφαλος οξυγονώνεται καλύτερα και το σώμα σας αποκτά εγρήγορση, ενεργητικότητα και ευεξία.

Το αλμυρό θαλασσινό νερό έχει διαπιστωθεί ότι είναι και ευεργετικό για το δέρμα μας όταν πρόκειται για παθήσεις όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, επισπεύδοντας τη θεραπεία τους με τη δράση του. Υπό συνθήκες, το θαλασσινό νερό μπορεί επίσης να καθαρίσει τους πόρους και να ελαττώσει τη λιπαρότητα του δέρματος, καταπολεμώντας βακτήρια που ευθύνονται για κάποια είδη ακμής.

5. Το νερό σας παρέχει περισσότερα αρνητικά ιόντα.
Τα θετικά και τα αρνητικά ιόντα επηρεάζουν τον τρόπο που αισθανόμαστε.

Τα θετικά ιόντα που εκπέμπονται από ηλεκτρικές συσκευές, όπως υπολογιστές και μικροκύματα, αποστραγγίζουν τη φυσική μας ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, τα αρνητικά ιόντα που παράγονται από μορφές νερού, όπως καταρράκτες, κύματα της θάλασσας και βροχή, μας επιτρέπουν να απορροφούμε οξυγόνο πολύ γρήγορα.

Τα αρνητικά ιόντα μας βοηθούν να εξισορροπούμε τα επίπεδα σεροτονίνης (ορμόνη της ευτυχίας) και να αναζωογονούν το μυαλό μας, καθιστώντας μας πιο εστιασμένους στους στόχους μας.

6. Νερό αναζωογονεί το σώμα σας.
Όταν βυθίζεστε σε θάλασσα ή λίμνη, το φυσικό νερό αναζωογονεί το σώμα σας. Η κρύα δροσιά του νερού καταπραΰνει και θεραπεύει τα νεύρα σας αναζωογονώντας το σώμα σας και διεγείροντας το μυαλό σας.

Ένα ζεστό νερό χαλαρώνει τους μυς σας και διευκολύνει το σώμα σας από εντάσεις.

7. Συναισθηματική αποφόρτιση
Mελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Nutrition, συγκέντρωσε τα δεδομένα από πολυάριθμες μελέτες που διερεύνησαν τη σχέση ανάμεσα στην αφυδάτωση και τις νοητικές λειτουργίες και επιβεβαίωσαν ότι, ακόμα και η ήπια αφυδάτωση (απώλεια 1% έως 2% του βάρους του σώματος) έχει αρνητικές συνέπειες σε νοητικές λειτουργίες.

Εάν αισθάνεστε έξω από το μπλε, μεταχειριστείτε το μπλε μυαλό σας με ένα μπλε χώρο. Είτε επιλέγετε να είστε στη θάλασσα είτε σε τεχνική πισίνα, ο εγκέφαλός σας είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει μια διανοητική ευστοχία και θα έχετε την επιπλέον δόση αίσθησης ευημερίας που χρειάζεστε.

Στο τριήμερο πρόγραμμα Συναισθηματικής Αποφόρτισης με τον Στ. Πλουμιστό στην Τήνο 27 έως 29 Ιουλίου 2018, γίνονται συνεδρίες μέσα σε δονούμενο θαλασσινό νερό και σε ηχητικό περιβάλλον με συχνότητα "Α" και "Θ". Μάθετε περισσότερα γι αυτό ΕΔΩ

Άρθρο του Στ. Πλουμιστού ==================
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί συνεδρίες Διαχείρισης Ζωής & Προσωπικής καθοδήγησης ( life coach), συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης & Ενεργειακές Θεραπευτικές συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια - Εργαστήρια Αυτοβελτίωσης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr 
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Συναισθηματική αποφόρτιση: 7 τρόποι να ενεργοποιήσετε το «μπλε μυαλό» σας
Συναισθηματική αποφόρτιση: 7 τρόποι να ενεργοποιήσετε το «μπλε μυαλό» σας
Συναισθηματική αποφόρτιση: 7 τρόποι να ενεργοποιήσετε το «μπλε μυαλό» σας
https://i.huffpost.com/gen/2039172/thumbs/o-OCEAN-WATER-570.jpg?6
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/07/7_18.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/07/7_18.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content