================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έξι αγάλματα 2,000 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία Μαγνησία

⍆Έξι αγάλματα 2,000 χρόνων, ανακαλύφθηκαν το Σάββατο στα ερείπια... της αρχαίας ελληνικής πόλης Μαγνησίας, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Τουρκία και συγκεκριμένα στη σημερινή επαρχιακή πόλη Germencik, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Ο καθηγητής Orhan Bingol, που επιβλέπει τις ανασκαφές στην περιοχή από το 1984, είπε ότι τέσσερα από τα έξι ήταν γυναικεία αγάλματα, ένα ανδρικό, ενώ το φύλο του τελευταίου άγάλματος παραμένει άγνωστο.

Ο Bingol προσθέτει ότι όλα τα αγάλματα βρέθηκαν στην ίδια περιοχή και στην ίδια κατάσταση συντήρησης, τοποθετημένα με το πρόσωπο στο έδαφος και το ένα δίπλα στο άλλο.

«Γνωρίζουμε ότι, μαζί με αυτά που εκθέτονται σην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και το Αϊδίνιο, υπήρξαν περίπου 50 αγάλματα που ανακαλύφθηκαν μέσα στα ερείπια της Μαγνησίας. Αυτή η ανακάλυψη δεν θα αποτελέσει το τέλος των ανασκαφών, δείχνωντας ξεκάθαρα ότι μπορούμε να βρούμε περισσότερα αγάλματα στη συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο Bingol.

Οι πρώτες ανασκαφές στη Μαγνησία, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 1891 και του 1893 από μια γερμανική αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής τον Carl Humann. Η εργασία διήρκησε 21 μήνες και αποκάλυψε εν μέρει το θέατρο, τον ναό της Άρτεμης, την αγορά, τον ναό του Δία και το πρυτανείο.

Οι ανασκαφές συνεχίστηκαν στην περιοχή, μετά από ένα διάστημα 100 χρόνων, το 1984, από τον Bingol.

Το διάβασα στο lifo.gr
Έξι αγάλματα 2,000 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία Μαγνησία Reviewed by PLOUMISTOS on 11:22 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.