Στ. Πλουμιστός: Οι 10 πιο κοινές αδυναμίες σκέψης που παραμορφώνουν την πραγματικότητά σας

Στ. Πλουμιστός: Οι 10 πιο κοινές αδυναμίες σκέψης που παραμορφώνουν την πραγματικότητά σας

⍆Το μυαλό μας χρειάζεται πολλή ενέργεια για να επεξεργαστεί όλες τις λειτουργίες που χρειάζεται...
να επεξεργαστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργεί συντομεύσεις και προκαταλήψεις, για να εξοικονομήσει όσο μπορεί χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητά του.

Ωστόσο, οι πεποιθήσεις μας στρέφουν την αίσθηση της πραγματικότητας και τις περισσότερες φορές λαμβάνουμε αποφάσεις που βασίζονται σε μια ψευδή πραγματικότητα.

Υπάρχουν πάνω από 200 γνωστές πεποιθήσεις που το ανθρώπινο μυαλό κάνει και ενσωματώνεται μέσα στον τρόπο σκέψης του.

Αυτές είναι οι 10 πιο συνηθισμένες πεποιθήσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να σώσουμε την ψυχική μας ενέργεια και να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις, ενώ θα έχουμε την αίσθηση του κατά πόσο λανθασμένη είναι η αντίληψή μας για την πραγματικότητα που θα ζήσουμε.

Οι 10 πιο κοινές αδυναμίες σκέψης:

1. Φιλτράρισμα
Συνήθως φιλτράρετε όλες τις θετικές πλευρές μιας κατάστασης και μεγεθύνετε τις αρνητικές λεπτομέρειες.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Προσπαθήστε να αναφέρετε πολλές θετικές λεπτομέρειες σχετικά με μια συγκεκριμένη κατάσταση που θεωρείτε αρνητική.

2. Αρνητική σκέψη - δόνηση
Συνήθως βλέπετε τα πράγματα πρώτα ως Μαύρο και μετά αν μπορείτε γίνετε Λευκό. Πρώτα βάζετε το Κακό στο μυαλό σας και μετά το Καλό.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις μεταξύ μαύρου και λευκού. Πρέπει να καταλάβετε ότι τίποτα στη φύση δεν είναι ακραίο. Έτσι είναι ακριβώς και η θέση μας, ώστε να δούμε ένα συγκεκριμένο πράγμα που μπορεί να μας δώσει αυτή την υποκειμενικότητα. Αν κάτι δεν είναι τέλειο δεν σημαίνει ότι είναι για τα σκουπίδια.

3. Μην κάνετε γενικεύσεις
Καταλήγετε σε ένα γενικό συμπέρασμα που βασίζεται σε ένα μόνο περιστατικό ή ένα αποδεικτικό στοιχείο χωρίς να κάνετε περαιτέρω έρευνα. Γιατί βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα;

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Ρωτήστε τον εαυτό σας από πού προέκυψαν τα αποδεικτικά στοιχεία σας, πόσο αξιόπιστη είναι η πηγή των αποδεικτικών στοιχείων και αν υπάρχουν άλλα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την υπόθεση. Πόσο πιθανό είναι αυτή η περίπτωση να είναι μια γενική και επαναλαμβανόμενη αλήθεια; Συνέβη τουλάχιστον 3 φορές με τις ίδιες συνθήκες; Υπήρχαν περιπτώσεις που μπορείτε να σκεφτείτε πού εφαρμόζονται οι ίδιοι όροι αλλά το περιστατικό δεν συνέβη;

4. Ανάγνωση μυαλού
Χωρίς να σου το λένε, υποθέτεις τι σκέφτονται και αισθάνονται οι άνθρωποι γύρω σου ή "προλαμβάνεις" τον τρόπο με το οποίο ενεργούν. Νομίζεις ότι ξέρεις τι σκέφτονται οι άνθρωποι για σένα.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Παρόλο που μας αρέσει, δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα μυαλά των άλλων ανθρώπων. Μπορούμε να υποθέσουμε τι νομίζουν, με βάση λεπτές ενδείξεις και την γλώσσα του σώματος, πλησιάζοντας ίσως, αλλά δεν μπορούμε να διαβάσουμε κυριολεκτικά το μυαλό τους. Αυτό που συνήθως κάνουμε είναι να προβάλουμε τις δικές μας σκέψεις και υποθέτουμε τι θα σκεφτόταν. Ακόμα κι αν πλησιάσουμε ότι νόμιζαν, δεν μπορούμε να μάθουμε τι ένιωσαν και για ποιο λόγο. Χρειάζονται χρόνια για να συνδεθείτε με κάποιον σε τέτοιο επίπεδο, και ακόμη και τότε οι υποθέσεις μας είναι λάθος τις περισσότερες φορές. Αρχίστε να διαβάζετε το μυαλό σας και βάλτε φρένο στην επιπόλαια σκέψη.

5. Καταστροφή
Πάντα περιμένεις το χειρότερο. Όταν παρατηρήσετε ή ακούσετε ένα πρόβλημα, αρχίζετε να φοβάστε εάν θα συμβεί και σε εσάς.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Ακριβώς επειδή κάτι συνέβη κάπου δεν σημαίνει ότι θα συμβεί σε σας. Σκεφτείτε σε πόσα άτομα δεν θα συμβεί. Τι σε κάνει τόσο ξεχωριστό ώστε να μπορεί να σου συμβεί;

6. Εξατομίκευση
Σκέφτεσαι ότι όλα όσα λένε ή κάνουν είναι κάποια αντίδραση σε σένα. Συγκρίνεστε με άλλους που προσπαθούν να καθορίσουν ποιος είναι καλύτερος, πιο έξυπνος, κλπ.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Αυτό για το οποίο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο είναι ο εαυτός τους. Είναι εμμονή με τις δικές τους ανασφάλειες και πραγματικά δεν νοιάζονται πολύ για σένα. Αυτός που ενδιαφέρεται περισσότερο για εσάς είναι μόνο ο εαυτός σας και γι 'αυτό υποθέτετε ότι όλοι γύρω σας κάνουν το ίδιο. Οπότε πόσο σίγουροι είστε για τις υποθέσεις σας; Μπορείτε να το δοκιμάσετε με κάποιο τρόπο;

7. Λανθασμένη δοτικότητα 
Εάν αισθάνεστε ότι δίνετε την προσοχή σας στους άλλους, τότε πολλές φορές θα βλέπετε τον εαυτό σας ως θύμα όταν δεν εισακούεστε. Συνήθως η πεποίθηση αυτή με τον καιρό σας δίνει την αίσθηση ότι όταν είστε δοτικοί, σας κάνουν να νιώθετε υπεύθυνοι για τον πόνο τους η την ευτυχία τους οι γύρω σας.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Η μόνη ευθύνη που πραγματικά έχετε στη ζωή σας είναι η δοτικότητα σας να είναι χωρίς κίνητρο. Καταλάβετε ότι υπάρχουν πράγματα εκτός του ελέγχου σας. Ακόμη και η υπερβολική δοτικότητα σας δεν μπορεί να κάνει ευχαριστημένους άλλους ανθρώπους αν δεν επιλέξουν να γίνουν ευτυχείς.

8. Χάνεις το δίκιο σου
Αισθάνεστε άβολα επειδή νομίζετε ότι γνωρίζετε ποιο είναι το δίκαιο, αλλά άλλοι δεν συμφωνούν μαζί σας.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Άλλοι μπορεί να μην βλέπουν με την ίδια προοπτική όπως εσείς. Προσπαθήστε να δείτε με τα μάτια των άλλων ανθρώπων. Γιατί δεν συμφωνούν μαζί σας; Ποια είναι η συλλογιστική τους; Πού είναι το λάθος τους; Αντί να πολλαπλασιάζεται τον θυμό μέσα στον εαυτό σας, προσπαθήστε να τους ενημερώσετε γιατί νομίζετε ότι κάνουν λάθος και έχετε δίκιο. Προσπαθήστε να συζητήσετε για το θέμα και ίσως εσείς οι ίδιοι θα δείτε το ελάττωμα στην δίκη σας αντίληψή. Ίσως θα δουν το ελάττωμά τους. Ότι κι αν κάνετε, εκφράζοντας την αλήθεια σας θα σας δώσει σαφήνεια.

9. Φταίνε οι άλλοι 
Κατηγορείς άλλους ανθρώπους ότι είναι υπεύθυνοι για τον πόνο σου.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Ακόμα κι αν άλλοι μπορεί να σας έχουν βλάψει, δεν είναι υπεύθυνοι για τον πόνο σας. Μπορεί να είναι υπεύθυνοι για το τι συνέβη, αλλά ο πόνος σας είναι ευθύνη σας για να τον θεραπεύσετε. Αν δεν αποδεχθείτε την ευθύνη σας, δεν θα μπορέσετε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Είναι πολύ καλύτερο να θεραπεύσετε τον εαυτό σας παρά να αναζητήσετε εκδίκηση, να είστε εγωιστές γι 'αυτό.

10. Πρέπει
Έχετε έναν κατάλογο κανόνων και εντολών για το πώς πρέπει να ενεργεί ο καθένας. Εάν κάποιος παραβιάζει έναν κανόνα, σας προκαλεί εξαιρετικό άγχος και αν παραβιάσετε εσείς έναν κανόνα τότε αισθάνεστε ακόμη και ένοχος.

Πώς να το καταπολεμήσετε;
Κανείς δεν γνωρίζει τον σωστό τρόπο ζωής, όποτε γιατί υποθέτετε ότι όλοι θα πρέπει να σας ακούσουν; Κανείς δεν γεννιέται με οδηγό. Παρόλο που οι κανόνες σας μπορεί να δημιουργηθούν για να μειώσουν τα προβλήματα των άλλων, γνωρίζετε ότι όταν οι κανόνες ακολουθούνται τυφλά, έρχεται μια στιγμή που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από το να τα μειώσουν. Ειδικά αν αυτοί οι κανόνες δημιουργούνται από κάποιον.

Όλοι ακολουθούμε μια διαφορετική πορεία προς την αλήθεια.
Αν ορισμένοι κανόνες λειτουργούν για εσάς, δεν σημαίνει ότι θα δουλέψουν για οποιονδήποτε άλλον. Έχετε τα όριά σας, αλλά επιτρέψτε στους άλλους να είναι ελεύθεροι και να έχουν τη δική τους βούληση. Σκεφτείτε πώς θα νιώθατε εσείς, αν οι άλλοι σας ανάγκαζαν να δεχτείτε κανόνες με τους οποίους δεν συμφωνείτε.

Άρθρο του Στ. Πλουμιστού 



Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Οι 10 πιο κοινές αδυναμίες σκέψης που παραμορφώνουν την πραγματικότητά σας
Στ. Πλουμιστός: Οι 10 πιο κοινές αδυναμίες σκέψης που παραμορφώνουν την πραγματικότητά σας
Στ. Πλουμιστός: Οι 10 πιο κοινές αδυναμίες σκέψης που παραμορφώνουν την πραγματικότητά σας
https://steemitimages.com/0x0/https://www.sociedelic.com/wp-content/uploads/2015/12/tolia_26686_S_584.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/07/10_11.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/07/10_11.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content