================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Θύμα απάτης έπεσε ένας Βολιώτης κάτοχος πιστωτικής κάρτας

⍆Για το θέμα γίνεται προκαταρτική εξέταση από την Εισαγγελία, για να διερευνηθεί... το αδίκημα της απάτης μέσω υπολογιστή.

Θύμα απάτης έπεσε ένας Βολιώτης κάτοχος πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της οποίας έκλεψε άγνωστος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κάνοντας διαφορετικές αγορές σχεδόν ταυτόχρονα, σε τρεις χώρες δύο διαφορετικών ηπείρων.

Το θέμα προέκυψε όταν ο Βολιώτης χρεώθηκε με αγορές συνολικού ποσού 1200 € με αγορές διαφόρων προϊόντων που έγιναν στην Αγγλία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, σε διάστημα 20 λεπτών ενός απογεύματος!

Αφού συνήλθε από το σοκ που έπαθε, πήγε στην τράπεζα όπου απέδειξε ότι το συγκεκριμένο απόγευμα βρισκόταν σε σημείο που δεν μπορούσε να κάνει αγορές, ενώ έσπευσε να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.

Τελικά η τράπεζα δέχτηκε το επιχείρημά του, δεν τον επιβάρυνε οικονομικά και ανέλαβε το θέμα η ίδια, που ζήτησε τη δίωξη του δράστη ή των δραστών, ενώ ο ίδιος, αφού δεν χρεώθηκε, απέσυρε τη μήνυση. Ωστόσο, με απαίτηση της τράπεζας, διατάχτηκε προκαταρκτική.

Ενώ μέχρι σήμερα οι έρευνες μεταξύ διαφορετικών κρατών ήταν δύσκολες και απαιτούσαν αρκετούς μήνες, μέσω της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας που η Ελλάδα εφαρμόζει από το 2017, μεταξύ των χωρών της συμφωνίας Segen, οι διαδικασίες έρευνας είναι πολύ ευκολότερες πλέον και ήδη εντοπίστηκαν οι πάροχοι τηλεφωνίας που χρησιμοποιήθηκαν για τις συναλλαγές και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο εντοπισμού των IP (ηλεκτρονικών διευθύνσεων) που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν οι αγορές.

Σημειώνεται ότι οι αγορές που έγιναν με τα στοιχεία της κάρτας του συμπολίτη, αφορούν ένα αθλητικό τζάκετ αξίας 800 € και άλλες μικροαγορές.

Μέσω της προκαταρκτικής, εξετάζεται αν τα στοιχεία της κάρτας του Βολιώτης έκλεψε χάκερ υπολογιστών ή αν πρόκειται για κάποιο κύκλωμα εμπορίας στοιχείων τραπεζικών καρτών, καθώς οι αγορές έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα από διαφορετικές χώρες.

Το διάβασα στο thessaliatv.gr
Θύμα απάτης έπεσε ένας Βολιώτης κάτοχος πιστωτικής κάρτας Reviewed by PLOUMISTOS on 10:31 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.