================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας Κοντονής, Κουίκ, Κυρίτσης

⍆Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας τάχθηκαν με δηλώσεις τους ο υπουργός Δικαιοσύνης,... Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

«Πρέπει να τεθεί κατά τη γνώμη μου το θέμα. Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα. Οι σχέσεις κράτους - Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε», δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησιάς γιατί θα συσπειρώσει μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης.

«Οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησιάς είναι σημαντικότερες από το όνομα των Σκοπίων» πρόσθεσε σημειώνοντας πάντως ότι μπορεί να βρεθεί μια μέση οδός με τη συμφωνία της Εκκλησίας.

Επίσης ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους λέγοντας πως θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπου αναμένεται ζωηρή συζήτηση όπως είπε, για να περάσουν οι απόψεις του.

Το διάβασα στο reader.gr
Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας Κοντονής, Κουίκ, Κυρίτσης Reviewed by PLOUMISTOS on 6:50 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.