================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ εξέδωσε οι οδηγίες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου

⍆Ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ έδωσε στην δημοσιότητας ένα φυλλάδιο... με το τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος.

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, το να ξεσπάσει ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος, πόσο μάλλον να περιλαμβάνει ευρείας κλίμακας πυρηνικά όπλα, να φάνταζε ως κάτι... μακρινό, όμως με τους ανθρώπους που έχουν πλέον στα χέρια τους, τις τύχες του πλανήτη, υπάρχει μία έντονη ανησυχία.

Πριν από λίγους μήνες, ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ δημοσίευσε online ένα φυλλάδιο με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος...

Σε αυτό υπάρχουν απαντήσεις σε μερικά από τα βασικά ερωτήματα, όπως είναι τα παρακάτω...

Θα υπάρχει έλεγχος στο φαγητό;
Ενδεχομένως να υπάρξει οδηγία του να μην τρώτε λαχανικά που υπάρχουν σε κήπους. Σε κάποιες περιπτώσεις οι υπεύθυνοι μπορεί να απαγορεύσουν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα από το να τα τρώμε.

Θα υπάρχει έλεγχος στο νερό;
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να πίνεις μόνο εμφιαλωμένο νερό. Μπορεί να αλλάξει η παροχή νερού ή να κοπεί ακόμη και τελείως, αν έχει μολυνθεί.

Αν είμαι έξω, τι πρέπει να κάνω;
Κάλυψε τα μάτια σου και το στόμα σου. Μην ακουμπήσεις τίποτα. Μπες κάπου και μείνε εκεί.

Θα μπορώ να αναπνεύσω με ασφάλεια;
Οι υπεύθυνοι θα μετράνε τα επίπεδα μόλυνσης από την ραδιενέργεια, θα κάνουν ελέγχους και θα ενημερώνουν τον κόσμο.

Αν είμαι στο αυτοκίνητο τί να κάνω;
Κλείσε τα παράθυρα και τον κλιματισμό. Μπορείς να έχεις τον ανεμιστήρα ή τον κλιματισμό στην επανακυκλοφορία του αέρα.

Αν μας ζητήσουν να κάνουμε αυτοαπολύμανση, τι πρέπει να κάνω;
Αφαιρέστε τα ρούχα σας και καθαρίστε τα. Αν δεν μπορείτε να τα πλύνετε, βάλτε άλλα. Πλυθείτε και εσείς. Αν μπορείτε, πάρτε ένα υγρό πανάκι και καθαρίστε όποιο μέρος του σώματός σας, δεν καλυπτόταν από ρούχα. Φυσήξτε απαλά την μύτη σας και σκουπίστε τις βλεφαρίδες, τα αυτιά και στο στόμα σας.

Βλέπω πολλές πληροφορίες σε διάφορα ΜΜΕ και blogs τι να κάνω;

Να ενημερώνεστε μόνο από επίσημες πηγές.

Πού να βρείτε καταφύγιο σε περίπτωση ρίψης πυρηνικής βόμβας
Ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος με αυτοσχέδιες πυρηνικές βόμβες είναι επίσης υπαρκτός, γεγονός που καθιστά επίσης απαραίτητη την ενημέρωση γύρω από τα μέτρα προφύλαξης σε περίπτωση ρίψης πυρηνικής βόμβας.

Το 2014, ο Μάικλ Ντίλον, ερευνητής στο Εθνικό Εργαστήριο Λόρενς Λίβερμορ, είχε παρουσιάσει άρθρο του στο περιοδικό «Proceedings of the Royal Society A: Mathematical and Physical Sciences», όπου εξηγεί αναλυτικά πώς θα πρέπει να προφυλαχθεί κανείς σε μια τέτοια περίπτωση. Εξάλλου, εάν κανείς ζει σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη και δεν βρίσκεται κοντά στο σημείο ρίψης της βόμβας, το πιθανότερο είναι να μην επηρεαστεί από την έκρηξη. Για να καταφέρει όμως να επιζήσει, θα πρέπει να αποφύγει την ραδιενεργή σκόνη που θα καλύψει λίγα λεπτά μετά την πόλη.

Η ραδιενεργή σκόνη παρασύρεται από τον άνεμο και εξαπλώνεται στα σημεία προς τα οποία αυτός κατευθύνεται. Είναι σημαντικό κανείς να παραμείνει ψύχραιμος και να αναζητήσει άμεσα καταφύγιο και να περιμένει μέχρι τα σωστικά συνεργεία φτάσουν εκεί που βρίσκεται. Όσο λιγότερο έρθει σε επαφή με την θανατηφόρα σκόνη, τόσο καλύτερα για την υγεία του. Η Αθήνα, όσο κι αν δεν το περιμένει κανείς, θα ήταν μια ιδανική πόλη για εύρεση καταφυγίων, καθώς οι πολυκατοικίες άνω των πέντε ορόφων, τα συμπαγή οικοδομικά υλικά, όπως το μπετόν και τα τούβλα, και τα υπόγεια αποτελούν σωτήριες «ασπίδες» σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τα ρετιρέ, τα ισόγεια και οι ξύλινες μονοκατοικίες δεν προστατεύουν σχεδόν καθόλου από την ραδιενεργή σκόνη, όμως είναι σημαντικό να βρείτε σε αυτά καταφύγιο εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο ασφαλέστερο κτίριο σε λιγότερα από πέντε λεπτά. Τα υπόγεια ή τα δωμάτια χωρίς παράθυρα είναι οι καταλληλότεροι χώροι, ενώ μεγάλης σημασίας είναι και τα οικοδομικά υλικά του κτιρίου ή η ύπαρξη κάποιας σχισμής ή χαραμάδας.
Ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ εξέδωσε οι οδηγίες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου Reviewed by PLOUMISTOS on 11:24 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.