================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η διάλεξη - σεμινάριο του Στ. Πλουμιστού στα Τρίκαλα για τις Ψυχοπαθολογικές επιπτώσεις του Άγχους

⍆Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το άγχος αποτελεί μια θεμελιώδη...
λειτουργία της ανθρώπινης φυσιολογίας. Ο εγκέφαλος όταν εντοπίζει ένα ερέθισμα το οποίο λαμβάνει ως απειλή (φυσικό κίνδυνο, ασθένεια, πίεση από το κοινωνικό περιβάλλον) υπολογίζει την σωστή αντίδραση και κινητοποιεί μια σειρά από νευροχημικούς μηχανισμούς.

Τα σωματικά συμπτώματα του άγχους είναι αυτά που μας τρομάζουν συνήθως πιο πολύ. Νομίζουμε ότι κινδυνεύει η σωματική μας υγεία και ότι βρισκόμαστε σε κίνδυνο. Αυτή η ανησυχία προκαλεί περισσότερο άγχος και αυτό με τη σειρά του φέρνει περισσότερα σωματικά συμπτώματα. Μπαίνουμε δηλαδή σ' ένα φαύλο κύκλο που χειροτερεύει τελικά το άγχος. Αυτό είναι το παθολογικό άγχος που με το φαύλο κύκλο που δημιουργεί και τις δυσάρεστες συνέπειές του τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σφαίρα, εμπλέκεται στην καθημερινή μας ζωή και είναι απαραίτητο να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε και να το ελέγχουμε.

Όταν εγκέφαλος αντιδρά δυσανάλογα σε ένα ερέθισμα, ή όταν τα συμπτώματα του στρες συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και όταν το ερέθισμα διακοπεί, τότε το στρες ξεπερνάει τα όρια του φυσιολογικού και αρχίζει να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα και την πνευματική λειτουργία του ατόμου. Τυπική περίπτωση είναι ο σημερινός πολυάσχολος άνθρωπος των αστικών κέντρων. Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να αισθάνονται στρες ακόμα και όταν δεν βρίσκονται σε καταστάσεις που τους αγχώνουν. Για παράδειγμα, κάποιος που βιώνει έντονη πίεση στην εργασία του, συνεχίζει να αισθάνεται τα συμπτώματα του άγχους ακόμα και όταν ξεκουράζεται ή δεν βρίσκεται στον εργασιακό του χώρο.

Το άγχος συνδέεται με μια σειρά από οργανικές παθήσεις όπως είναι το άσθμα, οι παθήσεις του πεπτικού συστήματος, το κοιλιακό έλκος και οι δερματικές παθήσεις. Επίσης , το παρατεταμένος στρες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ψυχικές ασθένειες (κοινωνική φοβία, κατάθλιψη) που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την λειτουργικότητα του ανθρώπου.

Πολλοί χρησιμοποιούν λανθασμένους και ανθυγιεινούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τη δυσφορία που προκαλεί το αίσθημα του στρες ή του άγχους..

Η διάλεξη - σεμινάριο για τις Ψυχοπαθολογικές επιπτώσεις του Άγχους που μας αρρωσταίνουν, έχει σαν σκοπό να δείξει ότι η λύση για την διαχείρισή του είναι στο μυαλό μας.

Δείτε αποσπάσματα του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα στις 3 Ιουνίου 2018 

Η διάλεξη - σεμινάριο του Στ. Πλουμιστού στα Τρίκαλα για τις Ψυχοπαθολογικές επιπτώσεις του Άγχους Reviewed by PLOUMISTOS on 3:05 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.