================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συναισθηματική Αποφόρτιση: Τριήμερο πρόγραμμα με τον Στ. Πλουμιστό στην Τήνο 27 έως 29 Ιουλίου 2018

⍆Άγχος, θυμός, ζήλια, μαύρες σκέψεις κι άλλα τοξικά συναισθήματα καθημερινά...
στροβιλίζουν το μυαλό σου;

Μήπως ήρθε η ώρα για μια συναισθηματική αποτοξίνωση - αποφόρτιση;

Μάθε πώς θα απαλλαγείς από αρνητικά συναισθήματα, ανέβασε τη διάθεσή σου και προάσπισε την υγεία σου, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική!

Η Indira Gandhi με ένα πολύ εύστοχο τρόπο έδειξε πως οι σκέψεις διαμορφώνουν τη ζωή μέσα από ένα απλό, αλλά εύστοχο νοητικό σχήμα.
  • Πρόσεξε τις σκέψεις σου γιατί γίνονται λέξεις.
  • Πρόσεξε τις λέξεις σου γιατί γίνονται πράξεις.
  • Πρόσεξε τις πράξεις σου γιατί γίνονται συνήθειες.
  • Πρόσεξε τις συνήθειές σου γιατί γίνονται ο χαρακτήρας σου.
  • Πρόσεξε τον χαρακτήρα σου γιατί γίνεται το πεπρωμένο σου!
Με άλλα λόγια όταν κάτι στη ζωή σου δε λειτουργεί σωστά, τότε σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξεις πρώτα στον τρόπο σκέψης σου και έπειτα στον τρόπο συμπεριφοράς σου.

Η αντικατάσταση δυσλειτουργικών συμπεριφορών και η ανανέωση του τρόπου που βλέπεις τα πράγματα μπορούν να σου αναβαθμίσουν την ποιότητα στη ζωή σου. Είναι σίγουρο πως ο κόσμος γύρω σου δεν αλλάζει, μπορείς όμως να αλλάξεις εσύ. 

Είναι βέβαιο πως ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε «μεγάλα» αποτελέσματα. Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σε χαλάει και αφού το συνειδητοποιήσεις να βρεις τη στρατηγική αποβολής του από τη ζωή σου.

Για να αποφύγουμε τον πόνο και τις εσωτερικές συγκρούσεις "ναρκώνουμε" τον εαυτό μας με εθιστικές συνήθειες που μας δίνουν προσωρινή ευχαρίστηση και μας τραβάνε την προσοχή από το άγχος, τη θλίψη, το φόβο και άλλα συναισθήματα που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε. 

Στην εποχή της κρίσης βρισκόμαστε σε αδιέξοδο καθώς από τη μια πλευρά είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στην αλήθεια του εσωτερικού εαυτού που έχει ανάγκη να εκφράζεται συνεχώς και από την άλλη αδυνατούμε να χρησιμοποιήσουμε ψευδείς τρόπους άμυνας, στις οποίες καταφεύγαμε, όπως η υπερβολική κατανάλωση και η προσκόλληση στα υλικά αγαθά.

Το συναισθηματικό σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη από κανονικές, συχνές και συστηματικές κινήσεις αποφόρτισης της ενεργείας ειδάλλως συσπάται, συρρικνώνεται, απενεργοποιείται, απονεκρώνεται, με σοβαρές συνέπειες, οι οποίες ξεκινούν από απλά συμπτώματα ευερέθιστης συμπεριφορά, πόνους σε όλο το σώμα, οργανικές δυσλειτουργίες, κούραση και έλλειψη ενέργειας, συμπτώματα που αν δεν αντιμετωπίζονται στην αιτία τους, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες.

Η διαδικασία εξέλιξης του επιπέδου συνειδητότητας του καθενός αποτελεί ένα μακρύ ταξίδι που κάθε στιγμή καθρεφτίζει τις σχέση μας με τον εαυτό και όλα όσα μας αποκαλύπτει η επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Το παρελθόν δεν αλλάζει αλλά μπορεί να αλλάξει η οπτική της ερμηνείας των βιωμάτων και οι πεποιθήσεις όπως αυτές έχουν γραφτεί μέσα μας και καθορίζουν τις επιλογές μας στο παρόν που σχεδιάζει το μέλλον.


Πώς θα τα εκφράσω; 
Κάνε 2 βήματα

1ο βήμα: 
Ξεκαθάρισε τι νιώθεις & γιατί
Καταρχήν, όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις για να επιλύσεις κάτι πρέπει να το γνωρίσεις. Προσπάθησε λοιπόν να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου και να διερευνήσεις τις βαθύτερες αιτίες. Για παράδειγμα, γιατί νιώθεις για παράδειγμα θυμό ή φόβο; Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι, τι θα ήταν αυτό; Πώς μπορείς να απαλλαγείς από τα αρνητικά συναισθήματα και να κρατήσεις μόνο τα θετικά; Ευθύνεται κάποιος άλλος για αυτό που νιώθεις; Η ευθύνη είναι ξαθαρά δικιά σου ή μπαίνει κι άλλος στο πλάνο; Μήπως έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης;

Αν απαντήσεις ειλικρινά στις παραπάνω αλλά κι άλλες ερωτήσεις ενδοσκόπησης που θα θέσεις στον εαυτό σου, θα έχεις κάνει την κατάλληλη προεργασία για να καταφέρεις να εκφράσεις τα συναισθήματά σου.

2ο βήμα: 
Ώρα να εκφραστείς
Η αλήθεια είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις εκφράζουμε τα συναισθήματά μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Κάποιοι κουνούν το πόδι όταν έχουν άγχος (νευρικά), άλλοι δαγκώνουν τα χείλη κάθε φορά που νευριάζουν για να μη ξεστομίσουν κάτι που αργότερα θα μετανιώσουν. Ακόμη και το κάπνισμα, μπορεί να κρύβει πίσω έντονα συναισθήματα, κάτι που οι καπνιστές το γνωρίζουν καλά. Γι΄αυτό άλλωστε πολλοί ξαναρχίζουν το κάπνισμα - παρά τη δύσκολη προσπάθεια να το κόψουν - σε περιόδους στεναχώριας.

Είναι όμως οι παραπάνω τρόποι ικανοί για να μας ανακουφίσουν; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Η κουβέντα και η ειλικρίνεια είναι το μόνο φάρμακο, που σε συνδιασμό με δραστηριότητες χαλαρωτικές κι εκτονωτικές, όπως για παράδειγμα η γυμναστική, ο διαλογισμός, η γιόγκα ή ακόμη και η μουσική, θα σε αποφορτίσουν και θα σου φέρουν τη γαλήνη. 

Προσοχή! 

Ο τρόπος έχει σημασία!
Όσο σημαντικό είναι να καταφέρεις να εκφράσεις τα συναισθήματά σου - ακόμη και τα αρνητικά - τόσο σημαντικό επίσης είναι να το κάνεις και με το σωστό τρόπο! Αν για παράδειγμα εκφράσεις το θυμό σου με μια έκρηξη, λέγοντας πράγματα που αργότερα θα μενανιώσεις, αυτομάτως χάνεις τα θετικά της εξωτερίκευσης συτού του συναισθήματος. Προσπάθησε λοιπόν να μη βγεις εκτός ελέγχου για να μπορέσεις να επιλύσεις ένα ζήτημα που σε απασχολεί.

Πριν πράξεις λοιπόν σκέψου: 

  • Είναι η κατάλληλη στιγμή και ο κατάλληλος χώρος για να εκφράσεις αυτά που νιώθεις; 
  • Είσαι σε θέση να κάνεις κουβέντα ή μήπως να το άφηνες για αργότερα;
  • Μήπως να κρατούσες το στόμα σου κλειστό για να μην πεις κουβέντες για τις οποίες αργότερα θα σε ταλανίζουν τύψεις;
Εκτός από την διατροφική αποτοξίνωση, που είναι απαραίτητη για την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και τη διατήρηση της καλής υγείας, εξίσου σημαντική είναι και η αποτοξίνωση της ψυχής και του μυαλού από συναισθήματα τοξικά που μας αρρωσταίνουν. 


Αυτό λοιπόν θα κάνουμε όσοι αποφασίσετε να κάνετε τις διακοπές σας 
στο Τριήμερο Συναισθηματικού Αποφορτισμού 
στην Τήνο 27 έως 29 Ιουλίου 2018.

Σε ποιους απευθύνεται 
• Σε όσους είναι συναισθηματικά μπερδεμένοι και θέλουν να «δουλέψουν» με τον εαυτό τους ουσιαστικά.
• Σε εκείνους που νιώθουν φόβο, θυμό, έχουν πολύ στρες, ένταση, έχουν «πέσει» σε κατάθλιψη, υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές, όπως βουλιμία και νευρική ανορεξία.
• Σε όσους νιώθουν συναισθηματική πίεση από τον εαυτό τους και τους άλλους, αλλά και σε εκείνους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κάνουν κάποιες αλλαγές στη ζωή τους - είτε γνωρίζουν είτε δεν γνωρίζουν τον τρόπο -, αλλά δεν μπορούν να προχωρήσουν επειδή είναι κουρασμένοι ψυχικά ή φοβούνται. 

Η ψυχική αποτοξίνωση είναι εδώ, με σκοπό να σε βοηθήσει να κάνεις την αρχή και βάλεις στόχο να απαλλαχθείς από ότι σε «χαλάει»!

1. Προγραμμάτισε το μυαλό σου να σκέφτεται θετικά
2. Αποδέξου τον εαυτό σου και μην είσαι αυστηρός μαζί του
3. Δώσε στον εαυτό σου άφεση αμαρτιών
4. Μην τον κατηγορείς για ότι συμβαίνει
5. Μην παίρνεις προσωπικά καταστάσεις ή τα λόγια των άλλων
6. Δίωξε τις τύψεις γιατί δεν ανταποκρίθηκες στις προσδοκίες των άλλων
7. Μην οικειοποιείσαι τα προβλήματα των άλλων
8. Μη μειώνεις την αξία όσων έχεις πετύχει
9. Έκφρασε όσα σκέφτεσαι και όσα νιώθεις ελεύθερα
10. Απαλλάξου από τις μεγάλες προσδοκίες και τους απαιτητικούς ανθρώπους

Πληροφορίες για το Τριήμερο Συναισθηματικού Αποφορτισμού στην Τήνο στο 6945 723 523
Συναισθηματική Αποφόρτιση: Τριήμερο πρόγραμμα με τον Στ. Πλουμιστό στην Τήνο 27 έως 29 Ιουλίου 2018 Reviewed by PLOUMISTOS on 11:54 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.