================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ 2018» στην παραλία του Βόλου 29 & 30 Ιουνίου 2018

⍆Τον φετινό Ιούνιο συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημέρα...
του απόπλου του μεγάλου ταξιδίου της ΑΡΓΟΥΣ και των Αργοναυτών, των 650 ν.μ. για την υλοποίηση του σχεδίου του ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ Πειραματικής Αρχαιολογίας , σε συνεργασια με το Ινστιτουτο ΝΑΥΔΟΜΟΣ.

Στόχος του ταξιδιού ήταν να δοκιμαστεί το σκάφος της Αργούς με πενήντα Αργοναύτες πλήρωμα ως κωπηλάτες. Η πορεία, η απόσταση, ο χρόνος και το επίπεδο δυσκολίας δοκιμάστηκαν σε ισότιμη βάση με το μυθικό ταξίδι.

Το ταξίδι των 650 νμ έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ημέρας και σε οπτική επαφή με την ξηρα. Την επόμενη χρονιά 2009 η Αργω με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων (ΣΟΥΡΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ) ταξίδεψε στο μακρινό ΠΟΤΙ της Γεωργίας (Αρχαία Κολχιδα) και έγινε υπέροχη υποδοχή από τους Γεωργιανούς.

Ο Σύλλογος μας γιορτάζοντας την επέτειο του μεγάλου ταξιδού της Σύγχρονης Αργους διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων με την υποστήριξη (και τον ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό) του Δήμου Βόλου – του ΟΛΒ- του Συλλόγου Ξενοδόχων του Ν.Μαγνησίας – ΔΟΕΠΑΠΑ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ – του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου –Του Μουσικού Σχολείου Βόλου και των Χορευτικών Ομίλων :

Α.ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Β.ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

Γ.ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΑΣ

Δ.ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

Ε.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΜΙΝΙΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

ΣΤ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Ζ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

Η. ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΗΛΙΟΥ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διήμερο Παρασκευής 29/06 (Χορευτικά) και Σάββατο 30/06 (Μουσικό Λύκειο με συμμετοχή 100 μελλών) στην παραλία του Βόλου έξω από το Πανεπιστήμιο και τις πρώτες βραδινές ώρες 21:00 έως 23:00.

Τα «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ 2018» θα κοσμεί η ΑΡΓΩ από την θάλασσα εκτελώντας γνωστούς αλλά άγνωστους ελιγμούς μέχρι σήμερα.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η γιορτή θα είναι η απαρχή μιας θέσπισης ναυταθλητικών εκδηλώσεων στην πόλη μας στα επόμενα χρόνια.

Στόχος μας είναι τα «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ» σιγά σιγά να εξελιχθούν σε ετήσια παγκόσμια Ναυτική Εορτή με κέντρο το Υπέροχο σκάφος της Αργους και κατ΄επέκταση της Αργοναυτικής Εκστρατείας και αργότερα και την ανάδειξη του Αργοναυτικού Πάρκου όπως έχει σχεδιαστεί.

Οι Αργονάυτες 2008 και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς.

Καλούμε :

Όλους τους πολίτες της Μαγνησίας να αγκαλιάσουν αυτή την πρώτη προσπάθεια αναγέννησης των «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΩΝ» και τους περιμένουμε στην παραλία του Βόλου να γιορτάσουμε μαζί τις 29 & 30 Ιουνίου μια γιορτή τιμής για τα δέκα χρόνια από το μεγάλο ταξίδι της Αργούς το 2008, και να δώσουμε έτσι ,σεμνα και ταπεινα αλλα δυναμικα ,το σύνθημα εκκίνησης μιας γιορτής για το μέλλον που θα συγκεντρώνει πλήθη επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε όπως καταφέραμε και την ολοκλήρωση ενός Επικού ταξιδιού 650 ναυτικών μιλίων με κουπί, τιμώντας την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ κρατούμε ζωντανή την πολιτιστική μας παράδοση και την μεταλαμπαδευουμε στις νεότερες γενιές των Μαγνησιωτών και όλων των Ελλήνων.

«ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ 2018» στην παραλία του Βόλου 29 & 30 Ιουνίου 2018 Reviewed by PLOUMISTOS on 11:42 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.