10 οφέλη που προσφέρει η μοναξιά και μπορούν να δώσουν τεράστια δύναμη

10 οφέλη που προσφέρει η μοναξιά και μπορούν να δώσουν τεράστια δύναμη

⍆Σε αυτό το σύγχρονο κόσμο και την εποχή, η μοναξιά είναι μια τέχνη που αρχίζει να χάνει το νόημά της,...
καθώς οι άνθρωποι συγχέουν συχνά την μοναχικότητα με τη μοναξιά.

Εάν ο σκοπός μας να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους άλλους, είναι να αποφύγουμε να γίνουμε μοναχικοί, τότε σίγουρα θα νιώσουμε απομονωμένοι αν στο τέλος μένουμε μόνοι μας. Υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ του να είσαι μόνος, ή να είσαι μοναχικός.

Προσπαθούμε να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους άλλους, ακόμη και αν αισθανόμαστε βαθιά μέσα μας απομονωμένοι και μοναχικοί, επειδή η σκέψη του να είμαι μόνος, μας φοβίζει. Αυτό που αποτυγχάνουμε να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι είμαστε πιο μόνοι, αν δεν μπορούμε να εξασκήσουμε τη μοναξιά. Αν έχετε αντίσταση εναντίον της, έχετε αντίσταση ενάντια στην πλήρη σύνδεση με τον εαυτό σας. Τα πράγματα θα λειτουργήσουν μόνο εναντίον μας εάν δεν γνωρίζουμε πώς να αγκαλιάζουμε την τέχνη του να είσαι μόνος, γιατί για να είσαι αληθινά συνδεδεμένος με άλλους πρέπει να είσαι πλήρως συνδεδεμένος με τον εαυτό σου.

Αν αγκαλιάσουμε τη μοναξιά μας σε όλη την έκταση της, μπορούμε να είμαστε προσωπικά πιο αφυπνισμένοι και πιο δυνατοί, γιατί αποτελεί την βάση για ισχυρότερες και υγιέστερες σχέσεις. Δεν θα προσκολληθούμε στους ανθρώπους για να μας παράσχουν ευτυχία, επειδή ενισχύουν τον εαυτό μας μέσα από την διαπίστωση ότι βιώνουμε μοναξιά. Άρα αν αναπτύξουμε την τέχνη της μοναξιάς και κατανοήσουμε πόσο ωφέλιμη είναι για τον εαυτό μας, θα ανακαλύψετε πόση δύναμη έχετε μέσα σας...

10 τρόποι που μπορείτε να αντλήσετε από την μοναξιά και που μπορούν να σας δώσουν τεράστια την δύναμη

1. Σας ενθαρρύνει για αυτο-ενδοσκόπηση.
Το να είσαι μόνος σου δίνει την ευκαιρία να ακούσεις τη δική σου φωνή, τις επιλογές και τις προτιμήσεις σου. Μόνο όταν είστε μόνοι σας, είστε σε θέση να εκφράσετε τις δικές σας αξίες όπου βασίζονται οι αποφάσεις σας.

Οι εξωτερικές "αρνητικές" δυνάμεις δεν μπορούν να σας επηρεάσουν όταν η εσωτερική σας πυξίδα είναι ισχυρή και ξεκάθαρη.

2. Ενισχύει τη δημιουργικότητά σας.
Αξιοσημείωτοι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα αριστουργήματα τους όταν έζησαν στη μοναξιά.

Τα σπουδαία βιβλία που διαβάζουμε, οι υπέροχες ταινίες που παρακολουθούμε και τα σπουδαία τραγούδια που τραγουδάμε είναι όλα τα προϊόντα δημιουργικών μυαλών που χρησιμοποίησαν πλήρως τη μοναξιά για τις δημιουργικές τους αναζητήσεις.

Δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος καλλιτέχνης, αλλά μπορείς να αρχίσεις να είσαι κι εσύ, αρκεί να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αγκαλιάσει τη μοναξιά του. Όπως είπε και ο Nikola Tesla, στην μοναξιά γεννιούνται οι πιο ευρηματικές ιδέες.

3. Αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αποφάσεις σας.
Όταν είστε μόνοι, κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνετε. Όλοι είστε μόνοι σας να κάνετε ότι θέλετε.

Μπορείτε να εξερευνήσετε τα βάθη του εαυτού σας και να ανακαλύψετε τα πράγματα που ποτέ δεν ξέρατε ότι έχετε την ικανότητα να κάνετε. Όταν εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και μάθετε να αναλαμβάνετε την ευθύνη των δικών σας αποφάσεων, τότε θα είστε άξιος της προσωπικής για την προσωπική δύναμη που θα έχετε αποκτήσει.

4. Σας βοηθά να ορίσετε προτεραιότητες.
Σε αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο, μπορείτε να χάσετε τη διαχείριση του χρόνου σας. Η ζωή σας μπορεί να γίνει μηχανική ώστε να ανταποκρίνεστε μόνο σε καταστάσεις χωρίς να έχετε το χρόνο να σχεδιάσετε και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ζείτε σαν να θέλατε να κάνετε το προσωπικό σας ρεκόρ...

Μπορεί να γίνετε παραγωγικοί με τη φυσική έννοια αλλά μακροπρόθεσμα αυτός ο τρόπος ζωής μπορεί να σαμποτάρει την ποιότητα της ζωής σας.

Χρειάζεστε πραγματικά την μοναξιά για να ορίσετε τις προτεραιότητές σας, να καταλάβετε τι έχει σημασία και να διαχειριστείτε το χρόνο σας ανάλογα με το είδος της ζωής που σχεδιάσατε για τον εαυτό σας.

5. Αναπτύσσει τη διανοητική σας δύναμη.
Όντας μόνος σε δύσκολες στιγμές, σε αναγκάζει να σκεφτείς. Η σκέψη είναι σαν ένας μυς και όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο ισχυρότερος και δυνατός γίνετε.

Το να είσαι διανοητικά ισχυρός σημαίνει ότι αναπτύσσεις την ικανότητά σου να ορίζεις με ιδέες και σκέψεις την ζωή σου, τις αξιολογείς και αποφασίζεις τι αντανακλά κάθε απόφασή σου για σένα.

Όταν είστε μόνοι με τον εαυτό σας, εκπαιδεύετε την ψυχική σας διάσταση. Η ανάπτυξη πνευματικής δύναμης σας επιτρέπει να λαμβάνετε αποτελεσματικές αποφάσεις.

6. Βοηθά στην συναισθηματική ανάπτυξη.
Όταν επεξεργάζεστε την μοναξιά σας, θα έρθετε σε επαφή με τον εσωτερικό σας εαυτό, τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας. Όταν καταλαβαίνετε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας, μεγαλώνετε.

Θα ωριμάσετε συναισθηματικά και θα γίνετε πιο συμπονετικοί και ενσυναισθητικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους.

7. Ενισχύει την εστίαση και βελτιώνει την παραγωγικότητα.
Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση προσωπικού χρόνου στη διαλογιστική ησυχία όχι μόνο ηρεμεί το μυαλό σας αλλά ενισχύει την εστίασή σας.

Η ύπαρξη στη μοναξιά είναι ένας τρόπος διαλογισμού με έναν τρόπο. Σας δίνει παρόμοια οφέλη, επειδή είστε μακριά από περισπασμούς και πράγματα που κλέβουν την προσοχή σας.

Μια βελτιωμένη εστίαση σας βοηθά να λύσετε τα προβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα και την προσωπική σας δύναμη.

8. Σας συνδέει με την υψηλότερη ισχύ.
Η μοναξιά σας μπορεί να σας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να συνδεθείτε με την υψηλότερη ισχύ σας. Αν και μπορείτε να αισθανθείτε δύναμη μαζί με άλλους, να γνωρίζετε ότι μπορείτε να γίνετε πιο ισχυροί μόνο όταν είστε μόνοι.

Δεν εξαρτάτε από κανέναν, είστε συνδεδεμένοι με την υψηλότερη ισχύ ή τον Δημιουργό-Θεό. Όταν αισθανθείτε αυτή την εσωτερική σύνδεση με την ανώτερη νοημοσύνη, θα δείτε τη δική σας δύναμη ξεκάθαρα.

9. Σας αναγκάζει να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας.
Όταν λέμε μοναξιά εννοούμε να είμαστε με τον εαυτό σας και τις πληγές σας. Εάν είστε μόνοι σας και μακριά από τις περισπασμούς είστε αναγκασμένοι να είστε μαζί σας. Και αυτό είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται. Τους χτυπάει με όλη την εσωτερική αναταραχή που προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Αλλά μόλις βιώσετε αυτό το τρομακτικό ανεμοστρόβιλο των συναισθημάτων, θα δείτε πέρα ​​από αυτά, ένα μέρος του εαυτού σας οτι έχει παραμεληθεί για τόσο πολύ καιρό. Εκεί βρίσκεται η πραγματική σας δύναμη...

10. Σας δίνει σαφήνεια και προοπτική.
Όταν είστε σε σύνδεση με τον εαυτό σας και τις δικές σας σκέψεις, ηρεμεί από την ασήμαντη φλυαρία στο μυαλό σας. Μόλις το μυαλό σας αρχίσει να ηρεμεί από την επιλεκτική μοναξιά σας, θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε τις δικές σας σκέψεις.

Τις περισσότερες φορές είμαστε συννεφιασμένοι με σκέψεις και ιδέες άλλων ανθρώπων, φόβο και πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν να είμαστε αυτό που θα θέλαμε. Αλλά μόλις είστε μόνοι με τον εαυτό σας, αυτές οι σκέψεις θα εξασθενίσουν και οι θετικές σκέψεις σας θα παραμείνουν. Θα λάβετε μια δύναμη που θα σας προσφέρει διανοητική σαφήνεια για να ακούσετε τον εαυτό σας τι ακριβώς θέλει πραγματικά.

Θα συνειδητοποιήσετε τη δική σας διάνοια και θα σας δώσει μια γεύση από τις δυνατότητές σας.
Η μοναξιά μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να ρίξουμε μια ματιά μέσα μας. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να μένουμε λίγο μόνοι με τον εαυτό μας, είναι λογικό να δυσκολευτούμε να τον ανακαλύψουμε. 

Η μοναξιά όμως είναι και προϋπόθεση για να αναπτύξουμε και υγιείς σχέσεις με τους άλλους αφού μονάχα όταν μπορούμε να γνωρίσουμε καλά τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε σωστές σχέσεις με γερά θεμέλια. 

Μην νομίζετε ότι είναι εύκολη υπόθεση να γνωρίσουμε τον εαυτό μας που όπως λένε πολλοί είναι ο μεγαλύτερος άγνωστος. Πρόκειται για μια διαδικασία που συντελείται μόνο σε συνθήκες μοναξιάς, γαλήνης και εσωτερικής ηρεμίας. 

Η απουσία μοναχικών στιγμών είναι πιθανό στην περίπτωση που είναι παρατεταμένη να μας καταστήσει δυστυχισμένους.



Άρθρο του Στ. Πλουμιστού  ==================
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ.
Σύμβουλος Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής

Πραγματοποιεί συνεδρίες Διαχείρισης Ζωής & Προσωπικής καθοδήγησης ( life coach), συνεδρίες Διαισθητικής Πρόβλεψης & Ενεργειακές Θεραπευτικές συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια - Εργαστήρια Αυτοβελτίωσης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr 

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 10 οφέλη που προσφέρει η μοναξιά και μπορούν να δώσουν τεράστια δύναμη
10 οφέλη που προσφέρει η μοναξιά και μπορούν να δώσουν τεράστια δύναμη
10 οφέλη που προσφέρει η μοναξιά και μπορούν να δώσουν τεράστια δύναμη
https://cdn.psychologytoday.com/sites/default/files/styles/image-article_inline_full/public/field_blog_entry_teaser_image/lonelinessbench_0.jpg?itok=ZUrqU74z
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/06/10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/06/10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content