================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πέθανε ο δημιουργός του «LOVE»

⍆Ο Ρόμπερτ Ιντιάνα, ο δημιουργός ενός από τα πιο εμβληματικά... και ευρέως αναπαραχθέντα καλλιτεχνικά έργα του 20ού αιώνα, δεν είναι πια κοντά μας. Βιολογικά. Πέθανε, το περασμένο Σάββατο, στο σπίτι του, στα 89 του χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Κλαρκ γεννήθηκε σε μια πόλη της Ιντιάνα. Το «Ρόμπερτ Ιντιάνα» ήταν το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, έκανε σπουδές τέχνης στις ΗΠΑ και τη Σκωτία, το 1961 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «The Art of Assemblage» στο MoMA, τον επόμενο χρόνο το μουσείο αγόρασε για πρώτη φορά πίνακά του, το «The American Dream #» (το MoMA έχει, πλέον, 28 έργα του Ρόμπερτ Ιντιάνα).

Την καριέρα του την καθόρισε το εμβληματικό έργο «LOVE» (με το «O», στραβό), το οποίο το Junior Council του Museum of Modern Art παρήγγειλε να τυπώσει στην ευχετήρια κάρτα του μουσείου για τα Χριστούγεννα του 1965. Το έργο συνάντησε ευρύτερο κοινό το 1973, όταν τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία το έβαλαν σε γραμματόσημο (έως σήμερα έχουν τυπωθεί πάνω από 300 εκατομμύρια γραμματόσημα με το «LOVE» του Ρόμπερτ Ιντιάνα).

«Το "LOVE" με "δάγκωσε"» είπε, στο National Public Radio, το 2014. «Ήταν μια υπέροχη ιδέα, αλλά ήταν κι ένα τρομερό λάθος. Έγινε πολύ δημοφιλές, έγινε πολύ δημοφιλές. Και υπάρχει κόσμος που δεν του αρέσει η δημοφιλία. Είναι καλύτερα να είσαι εκλεκτικός κι απόμακρος. Βλέπετε, γι αυτόν τον λόγο βρίσκομαι σε ένα νησάκι στ' ανοικτά των ακτών του Μέιν».
Πέθανε ο δημιουργός του «LOVE» Reviewed by PLOUMISTOS on 11:16 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.