================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βόλος: Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η χρηματοδότηση του Γραφείου Διευκόλυνσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center)

⍆Το Job Center θα λειτουργήσει από την ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ....Στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, ενέταξε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τη χρηματοδότηση του Job Center στο Βόλο. Συγκριμένα πρόκειται για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (JOB CENTER)», προϋπολογισμού 200.000 €, με Δικαιούχο το Δήμο Βόλου. Το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» και στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά σε εργασίες βελτίωσης – διαμόρφωσης του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαχανά και Λήμνου, στην περιοχή Παλαιά του Δήμου Βόλου εμβαδού ισογείου 390,67 τ.μ. με εσωτερικό εξώστη – πατάρι εμβαδού 170,32 τ.μ., ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία εκεί της κοινωνικής δομής του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Οι παρεμβάσεις αφορούν α) σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις: χώροι εργασίας στο επίπεδο του ισογείου και στο πατάρι, β) εξασφάλιση εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στους χώρους υγιεινής και γ) εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου. Το Job Center θα λειτουργήσει από την ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με στρατηγική και σχεδιασμό, δημιουργούμε με το Δήμο Βόλου το Job Center, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Οι δράσεις που θα υλοποιούνται σε αυτό, θα απευθύνονται στους κατοίκους της περιοχής. Στόχος είναι η εργασιακή προετοιμασία ανέργων όλων των κατηγοριών, η ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων, η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η πληροφόρηση, οι δυνατότητες κατάρτισης και επιδότησης κλπ, Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται προϋποθέσεις για απασχόληση και επιχειρηματικότητα σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τη χώρα».

Η έλλειψη χώρων ανάπτυξης δράσεων στην υπόψη υποβαθμισμένη αστική περιοχή για την υποστήριξη ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθιστά επιτακτική την διαμόρφωση και βελτίωση υποδομών για δράσεις κοινωνικής υποστήριξης, αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών, βελτίωση της προσβασιμότητας σε υπηρεσίες και δράσεις πρόνοιας και απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, η βελτίωση της υποδομής του Γραφείου Διευκόλυνσης ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) κρίνεται ως απαραίτητη για την ενίσχυση και διεύρυνση του τοπικού δικτύου κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου, ο οποίος λόγω της συνεχόμενης οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα καλείται να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και να αναπτύξει πιο σύνθετες μορφές παρέμβασης.

Στόχος είναι η εργασιακή προετοιμασία ανέργων όλων των κατηγοριών, η ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων, η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η πληροφόρηση, οι δυνατότητες κατάρτισης και επιδότησης κλπ, με ενδεικτικές κατευθύνσεις την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών πολιτισμού, μαζικής εστίασης και ΜΜΕ παραδοσιακών επαγγελμάτων, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και γενικά την πληροφόρηση και την υποστήριξη κάθε ενδιαφερόμενου - αποκλειστικά και μόνο της περιοχής παρέμβασης - για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα».
Βόλος: Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η χρηματοδότηση του Γραφείου Διευκόλυνσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) Reviewed by PLOUMISTOS on 6:17 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.