Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο συνθέτης Βαγγ. Παπαθανασίου

Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο συνθέτης Βαγγ. Παπαθανασίου

⍆Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου τιμήθηκε το βράδυ της Παρασκευής...
από το πανεπιστήμιο της γενέτειράς του, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με το χρυσό μετάλλιο του Ιδρύματος και αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων της λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση τιμής για τον διάσημο Βολιώτη μουσικοσυνθέτη έγινε στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, σε ειδική τελετή, ενώ εκατοντάδες Βολιώτες παρακολουθούσαν σε απ’ ευθείας μετάδοση από τη γαλλική πρωτεύουσα τα τεκταινόμενα σε αίθουσα του «Ergon Showground even Hall» στο πολιτιστικό κέντρο «Τσαλαπάτα».

Το χρυσό μετάλλιο στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, που έχει τιμηθεί και με βραβείο Όσκαρ για τη σύνθεσή του «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», επέδωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος, που για τον σκοπό αυτό μετέβη στο Παρίσι.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου συγκινημένος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Πανεπιστήμιο για την κορυφαία τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό του και μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος που δυσκολεύομαι να πω ορισμένα πράγματα. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις χάνω τα λόγια μου. Όταν έρχεται μια τέτοια τιμή από τη χώρα μου, είναι πάρα πολύ σημαντική για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχει αυτή η προσπάθεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όταν ήμουν στον Βόλο 5-6 ετών, δεν υπήρχε το Πανεπιστήμιο. Ελπίζω, όταν θα έρθω στον Βόλο να τα πούμε από κοντά. Εύχομαι το σύμπαν να δίνει στον κόσμο, ενέργεια και αρετή».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον σπουδαίο Βολιώτη καλλιτέχνη και τόνισε ότι «ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είναι ένας παγκοσμίου φήμης και εμβέλειας δημιουργός, ο οποίος με το έργο του συμβάλλει με μοναδικό τρόπο στην τέχνη και την επιστήμη της μουσικής και έχει τιμήσει την πατρίδα του κατακτώντας κορυφαίες θέσεις στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει ως στόχο τη σύνδεσή του με τη διεθνή κοινότητα των τεχνών και των επιστημών και τη στήριξη της αριστείας σε όλα τα επίπεδα. Για την αναγνώριση των υπηρεσιών του και τη συμβολή του στις τέχνες, ιδιαίτερα στη μουσική, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμά τον Βαγγέλη Παπαθανασίου με το χρυσό μετάλλιο της Συγκλήτου και του απονέμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα».

Η σύνθεση του μουσικού προγράμματος, η εμψύχωση όλων των ομάδων που συμμετείχαν και η φωνητική διδασκαλία ήταν της Μαρίας Θωίδου, υπεύθυνης των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ, σε συνεργασία με τους καλλιτεχνικούς υπεύθυνους των αντίστοιχων ομάδων και των καλεσμένων μουσικών.

Συμμετείχαν
  • τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.
  • η Θεατρική Ομάδα του Π.Θ. (υπεύθυνη Μαρία Καραζάνου)
  • μέλη της Χορωδίας του Π.Θ. (υπεύθυνος Νίκος Χιώτογλου). 
  • η Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων (διεύθυνση Κωνσταντίνος Γράβος) και η Χορωδία Ομοίων Φωνών (διδασκαλία Ρωξάνη Γιαρέντη) από το Μουσικό Σχολείο Βόλου
  • ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κλασική κιθάρα και ενορχήστρωση
  • ο Θόδωρος Κοτεπάνος στην ενορχήστρωση
  • ο Αντώνης Ανισέγκος στο πιάνο και τους ηλεκτρονικούς ήχους καθώς και στη διεύθυνση αυτοσχεδιασμών με ορχήστρα και φωνητικά σύνολα
  • ο Κώστας Αναστασιάδης στα τύμπανα
  • ο Αντρέας Καραουλάνης στο video art. 
Η ξεχωριστή αυτή μουσική συνάντηση των καταξιωμένων μουσικών με νέους και εφήβους από διαφορετικές μουσικές κατευθύνσεις, προσέφερε στο κοινό και κυρίως στον τιμώμενο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ένα ζωντανό συλλογικό δημιούργημα, αφιερωμένο στην αθωότητα και το δυναμισμό του έργου του, χαρακτηριστικά και τα δύο της πνευματικής του νεότητας.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο συνθέτης Βαγγ. Παπαθανασίου
Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο συνθέτης Βαγγ. Παπαθανασίου
Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο συνθέτης Βαγγ. Παπαθανασίου
http://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/05/vraveio_papathanasiou-1024x480.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/05/blog-post_958.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/05/blog-post_958.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content