================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σοβαρές οι παρενέργειες της υπερχρήσης κινητών - Ο άνθρωπος αγχώνεται πιο πολύ για τη μπαταρία του κινητού παρά για τη δουλειά

⍆Έχουν γραφτεί πολλά για την σχέση των ανθρώπων με τα κινητά τους τηλέφωνα.... Μια σχέση που εξελίσσεται καθώς εξελίσσονται και τα κινητά τηλέφωνα έχοντας ολοένα και περισσότερες δυνατότητες και προσφέροντας ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους κατόχους τους. 

Η εικόνα ανθρώπων που είναι συνεχώς σκυμμένοι πάνω από το κινητό τους είναι πλέον πολύ συνηθισμένη. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι όπως συμβαίνει σε κάθε πτυχή της ζωής έτσι και με τα κινητά τηλέφωνα η κατάχρηση δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται και από αρνητικές επιπτώσεις.

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο πραγματοποίησαν μια μελέτη παρακολουθώντας την χρήση και σχέση που έχουν οι φοιτητές του πανεπιστημίου με τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έκαναν υπερχρήση παρουσίαζαν συμπτώματα εξάρτησης παρόμοια με την εξάρτηση που προκαλούν οι οπιούχες ουσίες. Τα άτομα που έκαναν υπερχρήση έχουν εμφανίσει σύμφωνα με τους ερευνητές τάσεις μοναχικότητας, άγχους και κατάθλιψης.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι όσον αφορά την τάση μοναχικότητας και αυτό-απομόνωσης από την υπερχρήση των κινητών τηλεφώνων ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά έχουν αντίθετη άποψη αφού η δική τους αντίστοιχη μελέτη δείχνει ότι η υπερχρήση πιθανότατα εκπορεύεται από την ανάγκη και την επιθυμία για κοινωνικές συναναστροφές έστω και μέσω των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα οι ερευνητές του McGill υποστηρίζουν ότι η υπερχρήση κινητών δεν δείχνει αντικοινωνικότητα αλλά αντίθετα υπερ-κοινωνικότητα.

Σοβαρές οι παρενέργειες της υπερχρήσης κινητών - Ο άνθρωπος αγχώνεται πιο πολύ για τη μπαταρία του κινητού παρά για τη δουλειά

Η κινεζική εταιρεία κινητών τηλεφώνων Huawei η οποία έχει κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε μια μεγάλη έρευνα για την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κινητό του τηλέφωνο.

Η μελέτη έγινε στην Βρετανία και σε αυτή έλαβαν μέρος περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα. Διαπιστώθηκε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μεγαλύτερο άγχος για τα επίπεδα στα οποία βρίσκεται η μπαταρία του κινητού του τηλεφώνου από το άγχος που του προκαλεί μια συνέντευξη για ανεύρεση εργασίας ή από το να καθυστερήσει σε μια σοβαρή επαγγελματική συνάντηση.

Η έρευνα έδειξε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος στην θέα ενός κινητού μου έχει ξεμείνει από μπαταρία νιώθει χειρότερα από το αν χαλάσει το αυτοκίνητο του ή από το να κλειδωθεί έξω από το σπίτι του. Κάποιοι στην έρευνα ανέφεραν ότι το να ξεμείνουν από μπαταρία στο κινητό τηλέφωνο τους έστω και λίγες ώρες τους τους αγχώνει περισσότερο από ότι το να γίνουν γονείς! Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει όπως αποδεικνύεται με τον μόνιμο φόβο της αποφόρτισης της μπαταρίας του κινητού.

«Οι άνθρωποι αποκτούν ένα συναισθηματικό δέσιμο με το κινητό τους τηλέφωνο παρόμοιο με αυτό που έχουν για ένα μέλος της οικογένειας τους ή με κάποιο καλό τους φίλο. Οι άνθρωποι βασίζονται πλέον πολύ στο κινητό τους τηλέφωνο και στις διάφορες υπηρεσίες που τους παρέχει και για αυτό αν δεν έχουν μαζί την συσκευή ή αυτή δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο αισθάνονται πολύ άσχημα. Κυρίως αναπτύσσεται το συναίσθημα της απομόνωσης αφού με το κινητό τηλέφωνο ο σύγχρονος άνθρωπος συνδέεται με τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει η ελληνικής καταγωγής ψυχολόγος από τον Καναδά Λίντα Παπαδοπούλου που είναι συγγραφέας πολύ πετυχημένων εμπορικά βιβλίων ψυχολογίας.

Το διάβασα στο tovima.gr
Σοβαρές οι παρενέργειες της υπερχρήσης κινητών - Ο άνθρωπος αγχώνεται πιο πολύ για τη μπαταρία του κινητού παρά για τη δουλειά Reviewed by PLOUMISTOS on 9:33 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.