================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια

⍆Ελληνικό νησί και κρύος καφές είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες.... Κρύος καφές και καλαμάκι, όμως; Για τους περισσότερους (ο Κάρολος ήταν μια εξαίρεση) δεν νοείται κρύος καφές χωρίς πλαστικό καλαμάκι. 

Όσοι, όμως, αποφασίσουν φέτος να ταξιδέψουν στη Σίκινο, θα πρέπει να συνηθίσουν την ιδέα να πίνουν τον καφέ χωρίς πλαστικό καλαμάκι. 

Το νησί προχωρά με τη βοήθεια του κοινωφελούς ιδρύματος Α.Κ Λασκαρίδη στην απόσυρση των πλαστικών καλαμακίων και την αντικατάστασή τους από βιοδιασπώμενα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Sea Orange", ο Δήμος Σικίνου, οι δημότες και οι επιχειρήσεις του νησιού δεσμεύονται να καταργήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και να τα αντικαταστήσουν με επαναχρησιμοποιούμενα ή/και βιοδιασπώμενα που θα παραχωρηθούν από το Ίδρυμα.

Η έναρξη του προγράμματος «Sea Change» πραγματοποιήθηκε συμβολικά την Κυριακή 20 Μαΐου (Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα #emd2018) και θα κορυφωθεί το Σάββατο 26 Μαΐου, με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Σχολείο Σικίνου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα περιλαμβάνει ομιλίες, ανοιχτή συζήτηση για τους κινδύνους από τα πλαστικά μίας χρήσης, καθώς και προβολές των ντοκιμαντέρ «EGEO – H θάλασσα για μένα» και «STRAWS» (σε συνεργασία με το Plastic FreeGreece). Στο ίδιο διάστημα, η ομάδα του προγράμματος σε συνεργασία με τον Δήμο και εθελοντές κατοίκους θα πραγματοποιήσει καθαρισμούς σε προσβάσιμες και απόκρημνες ακτές του νησιού.

Με αφετηρία τη Σίκινο, οι δράσεις του προγράμματος «Sea Change» θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες σε περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.
Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια Reviewed by PLOUMISTOS on 11:16 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.