================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

⍆Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές... των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, επλήγησαν καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, κηπευτικά, τριφύλλι και σιτηρά ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και σε οπωροφόρα δένδρα.

Στο νομό Τρικάλων έχουν πληγεί τα χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Κόζιακα και ανήκουν τόσο στο δήμο Πύλης, όσο και στο δήμο Τρικκαίων.

Σε ό,τι αφορά στο νομό Καρδίτσας, ο δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός ανέφερε πως η ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών, πλήττοντας τα χωριά Κρυοπηγή, Ξηρόκαμπος, Πευκόφυτο, Ανθοχώρι, Πορτή, Δρακότρυπα και Βατσουνιά.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής δήλωσε πως το χαλάζι έπληξε καλλιέργειες με οπωροφόρα δένδρα και κηπευτικά, σε τμήματα του Κρυονερίου και μεγάλα τμήματα της Κερασιάς.

Η προϊσταμένη Φυτικής Παραγωγής ΕΛΓΑ νομού Τρικάλων Χριστίνα Τσιλούλη, σημείωσε πως οι παραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζημιές, θα πρέπει μέσα σε 48 ώρες να πάνε στους ανταποκριτές στις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες που σημειώθηκε χαλαζόπτωση, προκειμένου να γίνει αναγγελία της ζημιάς.
Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα Reviewed by PLOUMISTOS on 4:45 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.