================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Τατουάζ 3D εκτύπωσης με αισθητήρα στο ανθρώπινο δέρμα

⍆H τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης κάνει συνεχώς νέα άλματα....
Παρουσιάζονται σε σχεδόν ημερήσια βάση εκτυπωτές 3D οι οποίοι μπορούν να κατασκευάζουν ολόκληρα σπίτια μέχρι να τοποθετούν πάνω στο ανθρώπινο δέρμα αισθητήρες. Ένα τέτοιο εκτυπωτή δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Ο εκτυπωτής αυτός που κοστίζει 400 δολάρια «τυπώνει» πάνω στο ανθρώπινο δέρμα αισθητήρες με τρόπο ανάλογο με αυτόν που γίνονται τα τατουάζ. Οι εφαρμογές είναι απεριόριστες αφού μπορούν να τοποθετηθούν κάθε είδους αισθητήρες. Θα μπορούν για παράδειγμα, στρατιώτες να τοποθετούν πάνω στα χέρια τους αισθητήρες οι οποίοι να εντοπίζουν χημικά ή βιολογικά όπλα.

Θα μπορούν να τοποθετηθούν στο δέρμα των ανθρώπων μέσω του εκτυπωτή βιολογικά κύτταρα που θα έχουν διαφόρων ειδών ιατρικές λειτουργίες όπως την επούλωση πληγών. Όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους οι αισθητήρες θα μπορούν να απομακρύνονται εύκολα είτε αφαιρώντας τους με κάποιο τσιμπιδάκι είτε ακόμη και με νερό.

Τατουάζ 3D εκτύπωσης με αισθητήρα στο ανθρώπινο δέρμα Reviewed by PLOUMISTOS on 3:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.