================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 11 έως 17 Ιουνίου 2018

⍆Η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας του θεσμού... αυτού, τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού» της «Μαγνήτων Κιβωτού», «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας», αλλά και της υλοποίησης του στόχου για την καθιέρωση Θεσμών, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με άλλους φορείς.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 2015, του 2016 και του 2017, επανερχόμαστε και φέτος με την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2018», με περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, και συνέχιση της τιμητικής αναφοράς σε Μεσογειακές περιοχές.

Για την εφετινή χρονιά, τιμούμε τη Μεσογειακή πόλη, Μασσαλία της Γαλλίας.

Θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως 17 Ιουνίου 2018, στον ίδιο χώρο, που καθιερώθηκε από την περασμένη χρονιά στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Συνδιοργανώνεται με τους φορείς της Γαλλοφωνίας του Βόλου, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Θα συμμετέχουν Αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά. ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ.

Συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και δράσεις της εφετινής «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018»:
  • Αντιπροσωπία από τη Μασσαλία της Γαλλίας
  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, σε ένα ειδικά προετοιμασμένο πρόγραμμα.
  • Και πάλι η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.
  • Η Διεθνής Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου.
  • Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, σε μια επετειακή συναυλία με το σύνολο των σχημάτων του. 
Πλήθος Αθλητικών επιδείξεων και αγώνων, μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, εικαστικών εκθέσεων, Εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που συγκροτούν ένα δυνατό και άρτιο πρόγραμμα.

Θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες, αλλά και στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και στους χώρους του terminal στο Λιμάνι του Βόλου.

Η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό, είναι η απόφαση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και όλων των συνδιοργανωτών φορέων να τιμήσουν τη Μεσογειακή πόλη της Μασσαλίας της Γαλλίας.

Την εφετινή χρονιά έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο γεγονός, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ορισμένες δράσεις θα αρχίσουν πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία, και άλλες πάλι θα διαρκέσουν περισσότερο από την περίοδο αυτή. Έτσι αναφορά θα γίνεται σχεδόν ολόκληρο τον Ιούνιο.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία και η συνέργεια με τόσους σημαντικούς φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα προσδώσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στο θεσμό που καθιερώθηκε πλέον.

Όλες αυτές οι συμμετοχές και οι δράσεις θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στις εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018» , των οποίων η φήμη, ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσει την περιοχή μας.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

Αναλυτικά στοιχεία για τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2018» θα αναλύσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, εκπρόσωποι των φορέων της Γαλλοφωνίας και των άλλων συμμετεχόντων φορέων, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00, στα γραφεία του Ο.Λ.Β. Α.Ε. στο λιμάνι του Βόλου.

Η επιτυχής πραγματοποίηση της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο2018», θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τη σχέση Πολιτισμού και Θάλασσας της περιοχή μας και θα ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους της σε γενικότερα θέματα της Μεσογείου και της φιλίας των λαών της.

Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 11 έως 17 Ιουνίου 2018 Reviewed by PLOUMISTOS on 2:14 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.