Πόλεμος με ένα tweet; Σε τεντωμένο σχοινί η παγκόσμια ειρήνη

Πόλεμος με ένα tweet; Σε τεντωμένο σχοινί η παγκόσμια ειρήνη

⍆Εμπρηστικά τουίτ, πολεμικά σενάρια και κινήσεις αναδίπλωσης με φόντο το ηφαίστειο... της Συρίας. "Θερμός πόλεμος" λέξεων με δηλώσεις και ανταλλαγή μηνυμάτων Ουάσιγκτον - Μόσχας. Εμπειρογνώμονες στη Συρία για να εξετάσουν τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων.

Οι εξελίξεις με μια ματιά:

Την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 για να συζητηθεί το θέμα της «κλιμάκωσης της ρητορικής και των απειλών Τραμπ» ζήτησε η Βολιβία.

Να αποτρέψουν μια κατάσταση «εκτός ελέγχου» ζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες από τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία) επικρίνοντας το τωρινό «αδιέξοδο».

Ο γγ του ΟΗΕ ζήτησε να αποτραπεί μια κατάσταση «εκτός ελέγχου» στη Συρία
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση στο Twitter ότι πύραυλοι «θα αρχίσουν να έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί», ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα ζητήσει σήμερα Πέμπτη την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμμετοχή της χώρας στα επικείμενα πλήγματα, ενώ σύμφωνα με την Daily Telegraph, έχει δοθεί εντολή βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός της εμβέλειας πυραυλικού πλήγματος στη Συρία.

​Η Μέι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για στρατιωτική δράση στη Συρία - Αντιδρά ο Κόρμπιν
«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική», ενώ προειδοποίησε το Ισραήλ να μην κάνει κάτι που θα αποσταθεροποιούσε τη Συρία.

Συρία, Ιράν και Ρωσία υποστηρίζουν ότι το Τελ Αβίβ βρίσκεται πίσω από αεροπορική επιδρομή σε συριακή αεροπορική βάση την Κυριακή με νεκρούς 7 Ιρανούς στρατιώτες.

Θα στηρίξουμε τη Συρία, διαβεβαιώνει το Ιράν, ενώ η Τουρκία, κάλεσε ΗΠΑ και Ρωσία να σταματήσουν να «τσακώνονται σαν νταήδες στον δρόμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την Τετάρτη σχετικά με την κρίση στη Συρία και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ συνομίλησε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρέχουσα κρίση στη Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή σχετικά με την κρίση αυτή», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία, χωρίς να υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων ετοιμάζεται να στείλει ομάδα ελέγχου στη Συρία, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναλάβει από σήμερα την τήρηση της τάξης στην Ντούμα, ενώ Ρώσοι βουλευτές αναμένεται να επισκεφθούν τον Πρόεδρο Άσαντ.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια των Πτήσεων ζητεί αλλαγές δρομολογίων από τις διεθνείς αερομεταφορικές εταιρίες που πετούν πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο εθνικός αερομεταφορέας του Κουβέιτ, ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις πτήσεις της προς και από το Λίβανο, λόγω της πιθανής έναρξης πυραυλικών πληγμάτων στη Συρία.Κι όμως, το έγραψε: «Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοι έρχονται».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε χτες στο Twitter:

«Η Ρωσία διακηρύσσει πως θα καταρρίψει όποιον και όσους πυραύλους χτυπήσουν τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί πύραυλοι θα αρχίσουν να έρχονται, ωραίοι, καινούργιοι και "έξυπνοι¨". Δεν πρέπει να είσαι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με χημικά αέρια και το απολαμβάνει!».
To μήνυμα Τραμπ έρχεται εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για το γαϊτανάκι των εξελίξεων στη Συρία, μετά την υπό διερεύνηση επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα της Ανατ. Γούτα, με ΗΠΑ και Γαλλία να έχουν προαναγγείλει κάποιας μορφής επίθεση, και τη Ρωσία να απαντά πως δεν θα επιτρέψει πλήγματα κατά του συμμαχικού της συριακού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Kαι μια ώρα μετά, απόπειρα ελιγμού!

Ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο αργότερα προσφέρθηκε να βοηθήσει να ενισχυθεί η οικονομία της Ρωσίας και ζήτησε να μπει ένα τέλος στην «κούρσα των εξοπλισμών», όπως την αποκάλεσε, σε μια προφανή προσπάθεια διπλωματικού «ανοίγματος» λιγότερο από μία ώρα αφότου προειδοποίησε τη Μόσχα ότι επίκεινται πυραυλικά πλήγματα στη Συρία.«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι τώρα χειρότερη από ποτέ, περιλαμβανομένου και του Ψυχρού Πολέμου. Δεν υπάρχει λόγος γι΄αυτό. Η Ρωσία μάς χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα είναι πολύ εύκολο να κάνουμε, και χρειαζόμαστε όλα τα έθνη να εργάζονται από κοινού. Να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών;» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ελπίδα Πούτιν ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η "κοινή λογική".

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να σφυρηλατήσει εποικοδομητικές σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους της.

Στο ίδιο κλίμα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ όταν δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τα τεκτενόμενα «η Μόσχα δεν είναι θιασώτης της «διπλωματίας των Twitter» αλλά τάσσεται υπέρ της σοβαρής προσέγγισης στις διεθνείς υποθέσεις».

«Δεν είμαστε θιασώτες της «διπλωματίας των Twitter». Είμαστε θιασώτες των σοβαρών προσεγγίσεων» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ και τόνισε: «Πάντα θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να μην προβαίνουμε σε πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να βλάψουν την ούτως ή άλλως εύθραυστη κατάσταση» (στην Συρία-σ.σ).

Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι το εσκεμμένο ζήτημα της δήθεν χρήσης χημικών όπλων στην Συρία, δεν μπορεί να συνιστά αφορμή για να προβαίνει κάποιος σε στρατιωτική δράση εναντίον αυτής της χώρας.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι η πρόφαση περί χρήσης χημικών όπλων στην πόλη Ντούμα είναι εσκεμμένη και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την οποιαδήποτε στρατιωτική δράση» , υπογράμμισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σχετικά με το συριακό ζήτημα έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα: η Μόσχα, που υποστηρίζει τη Δαμασκό, αντέταξε την Τρίτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας το βέτο της σ' ένα αμερικανικό σχέδιο απόφασης με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού έρευνας σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Όμως από την άλλη πλευρά, οι Δυτικοί, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενίσχυσαν την αποφασιστικότητά τους αφού είχαν ήδη διατυπώσει με σαφήνεια την απειλή για στρατιωτικά αντίποινα.

Τι λένε Πεντάγωνο και ρωσική Δούμα

"Το υπουργείο δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές δράσεις του. Σας παραπέμπω στον Λευκό Οίκο για να χαρακτηρίσει το μήνυμα του προέδρου" στο Twitter, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Έρικ Πέιον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

"Όπως σημείωσε ο πρόεδρος στις 8 Απριλίου, η επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς εναντίον αθώων πολιτών στην Ντούμα της Συρίας στις 7 Απριλίου ήταν φρικιαστική και απαιτεί μια άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Δούμας, Αλεξέι Κοντράτιεφ ανέφερε: «φυσικά, δεν θα μείνουμε άπραγοι σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχει ένας στολίσκος στη Μεσόγειο, (χερσαίες) αντιαεροπορικές δυνάμεις, (πύραυλοι) S-300, S-400, μπορεί να χρησιμοποιηθούν αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής αυτής, Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, χαρακτήρισε "ανεύθυνες" τις δηλώσεις του Τραμπ περί "έξυπνων" πυραυλικών επιθέσεων αλλά τόνισε ότι αν οι ΗΠΑ θέλουν να τεστάρουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση. "Θα πρέπει να δούμε τι είδους έξυπνους πυραύλους διαθέτουν... Η Ρωσία έχει ικανοποιητικά όπλα. Αν προσπαθήσουν να τα τσεκάρουν, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση", είπε στο πρακτορείο Sputnik.



«Σκηνοθετημένη η επίθεση στην Ντούμα»

Η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά εναντίον των Σύρων ανταρτών στην Ντούμα "σκηνοθετήθηκε" από τα Λευκά Κράνη, την οργάνωση των εθελοντών διασωστών που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, υποστηρίζουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα Λευκά Κράνη ήταν η πρώτη οργάνωση που κατήγγειλε την επίθεση αυτή.

"Δρώντας αποκλειστικά στους κόλπους των τρομοκρατών, τα Λευκά Κράνη για άλλη μία φορά σκηνοθέτησαν για τις κάμερες μια χημική επίθεση εναντίον πολιτών στην πόλη Ντούμα", είπε ο στρατηγός Βίκτορ Ποζνίχιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με το ρωσικό γενικό επιτελείο, από τις αναλύσεις που έγιναν στα δείγματα που ελήφθησαν από την τοποθεσία όπου φέρεται να έγινε η επίθεση (χώμα και θραύσματα) δεν εντοπίστηκαν ίχνη τοξικών ουσιών.

Η Μόσχα κατήγγειλε επίσης ως "ανεύθυνη" την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ανέφερε ότι περίπου 500 άτομα εκτέθηκαν σε χημικά όπλα στην Ντούμα. Ανέφερε ότι η Ερυθρά Ημισέληνος και η τοπική αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών δεν γνωρίζουν τίποτα περί 500 ανθρώπων που να ασθένησαν λόγω της έκθεσής τους σε χημικές ουσίες. "Κανείς τους δεν επιβεβαίωσε αυτά που είχε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ", πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ.

Ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου σημείωσε ότι η Ρωσία προσκάλεσε αξιωματούχους του ΠΟΥ να επισκεφθούν την Ανατολική Γούτα και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστούν κάτω από ασφαλείς συνθήκες.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μια πρώτη ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων αναμένεται να φτάσει αύριο Πέμπτη στη Συρία προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες περί της χρήσης χημικών όπλων στην Ντούμα. Άλλη μια ομάδα αναμένεται να πάει στη Συρία την Παρασκευή.

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναλάβει επίσης από αύριο Πέμπτη την τήρηση της τάξης στην Ντούμα. Τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν έχουν αναφερθεί εχθροπραξίες στην Ανατολική Γούτα και η κατάσταση έχει πλήρως σταθεροποιηθεί. "Μια μονάδα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας θα αναπτυχθεί από αύριο στην πόλη για να φροντίσει για την ασφάλεια, τη διάτήρηση της τάξης και να οργανώσει την παροχή βοήθειας στους κατοίκους", ανέφερε ο στρατηγός.

Πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Πόλεμος με ένα tweet; Σε τεντωμένο σχοινί η παγκόσμια ειρήνη
Πόλεμος με ένα tweet; Σε τεντωμένο σχοινί η παγκόσμια ειρήνη
Πόλεμος με ένα tweet; Σε τεντωμένο σχοινί η παγκόσμια ειρήνη
https://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/trump-showing.jpg?itok=e4ycJ7y9
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/04/tweet.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/04/tweet.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content