================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Online μετρήσεων των αέριων ρύπων που αφορούν στη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ

⍆Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο της σωστής και πλήρους... ενημέρωσης των πολιτών, δημοσιεύει τα αποτελέσματα, τόσο των ελέγχων τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, όσο και των online μετρήσεων των αέριων ρύπων, συγκεντρωτικά κάθε τέλος του μήνα που αφορούν στη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διενεργεί ελέγχους βάση περιβαλλοντικής άδειας που εξέδωσε και ενέκρινε το αρμόδιο Υπουργείο.

Το 2017, συνολικά, πραγματοποιήθηκαν ένδεκα (11) έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, δηλαδή τη Δ/νση Ανάπτυξης, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και το ΚΕΠΠΕ και που αφορούσαν στην τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, όπως για περιβαλλοντικές μετρήσεις εργαστηρίων, για χορήγηση αδειών για δεξαμενές και για δειγματοληψίες RDF. 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στις, 21-3-2017, 29-3-2017, 25-4-2017, 4-7-2017, 18-8-2017, 24-8-2017, 25-10-2017, 30-10-2017, 2-11-2017, 8-11-2017 και 21-12-2017 και τα αποτελέσματα συνολικά, δημοσιεύθηκαν με δελτία τύπου κατά περίπτωση και συνολικά.

Τα αποτελέσματα δειγματοληψιών που έχουν πραγματοποιηθεί από το έτος 2017 μέχρι σήμερα από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων για το εναλλακτικό στερεό καύσιμο – RDF κάθε φορά που εκφορτώνεται με κωδικό ΕΚΑ 19.12.10 που χρησιμοποιήθηκε για συναποτέφρωση από την ΑΓΕΤ Ηρακλής, δημοσιοποιήθηκαν επίσης με δελτίο τύπου στις 30 Μαρτίου 2018.

Θυμίζουμε ότι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 18 Αυγούστου 2017, στις 30 Οκτωβρίου 2017, στις 21 Δεκεμβρίου 2017, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, την 1η Απριλίου 2018 και στις 3 Απριλίου 2018.

Οι εκπομπές των αέριων ρύπων (σκόνη, NOx και SO2) των καμινάδων του εργοστασίου απεικονίζονται online στην διεύθυνση του ιστοτόπου: www.heracles-footprint.gr

Η πρόσβαση στον συγκεκριμένο ιστότοπο και ο έλεγχος των εκπομπών πραγματοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Ανάπτυξης των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και στην Αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ), ενώ παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα ζητά από το Υπουργείο να έχουν πρόσβαση και οι πολίτες. Ωστόσο, μέχρις ότου συμβεί αυτό, όλα τα στοιχεία δημοσιοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε σχετικές της δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος, διενεργεί συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους προς κάθε κατεύθυνση, ενώ παράλληλα επιβάλει πρόστιμα όταν αυτό απαιτείται. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και ως τέτοιο το προστατεύουμε. 

Η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη συναποτέφρωση των αποβλήτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ, έχει εκφραστεί επίσημα στην από 30-05-2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία, διαφωνούμε πλήρως για τη χρήση του υλικού RDF ως εναλλακτικού καυσίμου από την εταιρεία παραγωγής τσιμέντου ΑΓΕΤ Ηρακλής. 

Επίσης ζητάμε ενεργοποίηση από το Υπουργείο του ελεγκτικού μηχανισμού στον οποίο θα συμμετέχουν, εκτός των Πανεπιστημιακών/ερευνητών και εκπροσώπων της Περιφέρειας και εκπρόσωποι και άλλων συναρμόδιων φορέων (διεπιστημονική Επιτροπή) και να μειωθούν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια των μετρήσεων. 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει ελέγχους συνεχώς, πολύ περισσότερους από όσους προβλέπει η Περιβαλλοντική Νομοθεσία και δημοσιοποιεί όλα τα στοιχεία».
Online μετρήσεων των αέριων ρύπων που αφορούν στη λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Reviewed by PLOUMISTOS on 4:47 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.