================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

FDA: Έγκριση φακών επαφής που λειτουργούν σαν γυαλιά ηλίου

⍆Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τους πρώτους φακούς... επαφής που λειτουργούν ακριβώς όπως τα γυαλιά ηλίου.

Χάρη σε ένα πρόσθετο υλικό που διαθέτουν, οι φακοί σκουραίνουν αυτόματα όταν εκτεθούν σε έντονο φως, ενώ επανέρχονται στην αρχική κατάστασή τους σε συνθήκες κανονικού ή χαμηλού φωτισμού.

«Αυτοί οι φακοί επαφής είναι οι πρώτοι στο είδος τους που ενσωματώνουν την ίδια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιείται στα γυαλιά που οι φακοί τους σκουραίνουν αυτόματα στον ήλιο» αναφέρει η διευθύντρια των συσκευών ΩΡΛ του FDA, Μαλβίνα Εϊντελμαν.

Πρόκειται για μαλακούς φακούς επαφής για καθημερινή χρήση για έως 14 ημέρες και προορίζονται για άτομα που έχουν μυωπία ή πρεσβυωπία, χωρίς άλλα οφθαλμολογικά προβλήματα. Επίσης, μπορούν να φορεθούν από άτομα με συγκεκριμένους βαθμούς αστιγματισμού.

Η έγκριση του FDA βασίστηκε σε κλινική μελέτη αξιολόγησης της ημερήσιας και νυχτερινής ικανότητας οδήγησης 24 ατόμων που κλήθηκαν να φορέσουν τους νέους φακούς επαφής. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα όρασης ή οδηγικής ικανότητας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι φακοί επαφής δεν είναι κατάλληλοι για άτομα με φλεγμονές ή μολύνσεις των οφθαλμών, που έχουν υποστεί τραυματισμό στο μάτι ή έχουν κάποια οφθαλμική πάθηση και φυσικά όσους έχουν σοβαρής μορφής ξηροφθαλμία ή αλλεργικές παθήσεις που μπορεί να επιδεινωθούν από την χρήση των φακών επαφής.

Τέλος ο FDA σημειώνει ότι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να κοιμούνται με τους φακούς επαφής και να μην τους εκθέτουν στο νερό.
FDA: Έγκριση φακών επαφής που λειτουργούν σαν γυαλιά ηλίου Reviewed by PLOUMISTOS on 1:22 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.