Ο Βόλος αποθέωσε τους μουσικούς του Chamber Music Society

Ο Βόλος αποθέωσε τους μουσικούς του Chamber Music Society

⍆Μια τονωτική ένεση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, λίγο πριν την τουριστική σεζόν... του καλοκαιριού, αποτέλεσε η παραμονή του μεγαλύτερου οργανισμού μουσικής δωματίου της Αμερικής Chamber Music Society στην Μαγνησία και στη Θεσσαλία τις προηγούμενες ημέρες.

Μια σειρά από κονσέρτα μουσικής δωματίου κινηματογραφήθηκαν από μια συμπαραγωγική ομάδα της διάσημης οργάνωσης παραγωγής Live From Lincoln Center της Νέας Υόρκης και της ΕΡΤ και θα μεταδοθούν από το PBS (Public Broadcasting System) σε Αμερική και Καναδά, αλλά και από την ΕΡΤ, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η σύμπραξη αυτή αποτελεί επίσης γεγονός ιστορικής σημασίας, αφού έγινε για πρώτη φορά. Για το σκοπό αυτό, συνεργάστηκαν επιτελείο τεχνικών από την ΕΡΤ που έφτασε τα 26 άτομα, ενώ από την Αμερική ήρθαν 10 τεχνικοί, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου σκηνοθέτη Χαμπίμπ Αζαρ, βραβευμένου με 6 Emmy.

Δείγμα της ζεστής φιλοξενίας του τόπου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας υποδέχτηκε με δώρα συμβολικής σημασίας, τους σπουδαίους μουσικούς του Chamber Music Society με τους 45 ευεργέτες συνοδούς τους και μέλη του Δ.Σ, καθώς και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, κ. Χρίστο Λεοντή και Βασίλη Κωστόπουλο, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της συμβουλευτικής εταιρεία επικοινωνίας Noema Solutions που υλοποίησε το όλο εγχείρημα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας η υπεραξία της προβολής της Θεσσαλίας που θα προκύψει από τη μετάδοση αυτού του προγράμματος, είναι πρακτικά ανεκτίμητη και ιστορικής σημασίας για τον τόπο. Αυτή η επίσκεψη προσέφερε στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου περίπου 130.000 ευρώ, αφού ωφελήθηκαν ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης που από την πρώτη στιγμή πίστεψε στο εγχείρημα αυτό δήλωσε: “To εγχείρημα πέτυχε 100%. Επενδύσαμε στον πολιτισμό και καταφέραμε να τραβήξουμε τα παγκόσμια φώτα της δημοσιότητας πάνω μας.

To Επιμελητήριο Μαγνησίας το 2017 σχεδίασε τη στρατηγική εξωστρέφειας προς την Αμερικάνικη Αγορά, πετυχαίνοντας να δημιουργήσει έτσι τις προϋποθέσεις για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη Θεσσαλία.

Άνοιξε πλέον ο δρόμος για την καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός Φεστιβάλ κλασικής μουσικής δωματίου που θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία, συστήνοντας την περιοχή σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο υψηλής στάθμης και θεματικού τουρισμού. Αναμφίβολα ως νέος «Δούρειος ίππος» στην κρίση, ο πολιτισμός συμβάλλει στην οικονομική ευμάρεια της Μαγνησίας”.

Συγκεκριμένα, σε αγαστή συνεργασία με τον πετυχημένο επιχειρηματία στον θεματικό τουρισμό, Ομογενή από τη Νέα Υόρκη κ. Βάσο Παπαγαπητό και την εταιρεία του “ Thalassa Journeys”, καθώς και τη συνεργαζόμενη με αυτόν ελληνική συμβουλευτική εταιρεία επικοινωνίας Noema Solutions της κ. Μαρίας Χριστίνας Μπακλαβά, εκπρόσωπό του στην Ελλάδα, ο ερχομός του Chamber Music Society του Lincoln Center στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός, με απώτερο σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Εκτός το κονσέρτο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τα υπόλοιπα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από τη σχετική άδεια του ΚΑΣ μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αλλά και σε εκκλησιές, από τους καλύτερους μουσικούς του CMS της Νέας Υόρκης, του πιο εξέχοντος κέντρου στον κόσμο των τεχνών του θεάματος.

Φρόντισαν δε κατά την παραμονή τους, να διαδράσουν με τοπικούς φορείς, ενώσεις, συλλόγους, την εκπαιδευτική κοινότητα και να αφουγκραστούν τόσο τις αγωνίες τους, αλλά και να εκτιμήσουν την πολύτιμη προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Άνοιξε ο δρόμος για Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου

Η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του το σημαντικό αυτό γεγονός, είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για τη θεσμοθέτηση ενός Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου στη Θεσσαλία από τον οργανισμό Chamber Music Hellas, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Παπαγαπητός, που έχει ως βασικό της μέλημα να συστήνει ανεξερεύνητες περιοχές της Ελλάδας στην παγκόσμια ποιοτική τουριστική αγορά μέσω της κλασικής μουσικής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Θεσσαλία θα γίνει η στέγη για τους μουσικόφιλους, με διεθνή πρότυπα υπό την οργανωτική ευθύνη της Chamber Music Hellas, λειτουργώντας κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου του 2018 και κάθε χρόνο στο ίδιο χρονικό διάστημα, συστήνοντας τη Θεσσαλία, ως προορισμό ενός διεθνούς φεστιβάλ μουσικής δωματίου.

Απώτερος σκοπός να προσελκύσει ακροατήρια από όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Από την Ιαπωνία δε, ήδη εξέφρασαν την επιθυμία να παραβρεθούν 8 από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς συγγραφείς.

Το Φεστιβάλ θα έχει διάρκεια 12 ημερών και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου 10 συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη Θεσσαλία. Οι μουσικοί που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ είναι διεθνούς φήμης και οι συναυλίες θα περιλαμβάνουν τη μουσική μεγάλων συνθετών του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και Ελλήνων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων και έργων του Χρίστου Χατζή, γεννημένου στον Βόλο και που τώρα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Εκτιμάται ότι κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του (2018), το Φεστιβάλ θα δημιουργήσει άμεση οικονομική συμβολή στην οικονομία της Θεσσαλίας ύψους € 200.000. Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί μετά το 2018.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Βόλος αποθέωσε τους μουσικούς του Chamber Music Society
Ο Βόλος αποθέωσε τους μουσικούς του Chamber Music Society
Ο Βόλος αποθέωσε τους μουσικούς του Chamber Music Society
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2NcTfnHnDYb4htOg1sZmoTzGgmRb9sQdJswVp-XPDRBQNG6wLEXPsO3rPxfIOgDzLOaOGtpG4jxh1XqJM4q08nEGsuB29X5R4Lon9xCy2lorJ3hvFODyd5owRbt6rYshx3w5oeAK7Q2Sf/s400/035.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2NcTfnHnDYb4htOg1sZmoTzGgmRb9sQdJswVp-XPDRBQNG6wLEXPsO3rPxfIOgDzLOaOGtpG4jxh1XqJM4q08nEGsuB29X5R4Lon9xCy2lorJ3hvFODyd5owRbt6rYshx3w5oeAK7Q2Sf/s72-c/035.JPG
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/04/chamber-music-society_21.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/04/chamber-music-society_21.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content