================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι "ΒΙΒΛΙΟΝΑΥΤΕΣ" εξορμούν... στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

⍆Στα πλαίσια της προβολής του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου», ....θα λειτουργήσει βιωματικό εργαστήριο, με κωδική ονομασία "ΒΙΒΛΙΟΝΑΥΤΕΣ" στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπροστά στο κτήριο Παπαστράτου την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, σε συνεργασία με την Δ/νση Π.Ε. Μαγνησίας, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και των 5ου - 20ού και 30ού Δημοτικών Σχολείων Βόλου. 

Κατά τη μετακίνηση των μαθητών προς το χώρο του Παραλιακού Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος, θα διανέμεται από τους ίδιους, ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Στο διάστημα των ημερών μέχρι το Φεστιβάλ, οι «Βιβλιοναύτες των βιβλίων» φρόντισαν να …δημιουργήσουν, με αφορμή πάντα το βιβλίο… «Δίνουμε κάποια στοιχεία για ένα βιβλίο χωρίς να το αποκαλύψουμε και οι μαθητές καλούνται να το ανακαλύψουν.

Ντόμινο βιβλίων: τα βιβλία που έχουν διαβαστεί «στήνονται» από τους μαθητές ως ντόμινο, χρησιμοποιώντας ένα κοινό σημείο του κάθε βιβλίου με το επόμενο.

Δημιουργία βιβλίου, σε χαρτί του μέτρου οι μαθητές καταγράφουν τις εντυπώσεις τους.

Δημιουργία οπισθόφυλλου βιβλίου, όπου οι μαθητές καλούνται να γράψουν λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου.

Κατασκευή εικαστικής «τοιχογραφίας» με ζωγραφιές και λεζάντες από τα βιβλία που έχουν διαβαστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι μαθητές των 5ου-20ού-30ού δ. σχ. Βόλου συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι γνώσης κλείνοντας τις δράσεις και ανοίγοντας την αυλαία του «3ου Φεστιβάλ», συναντιούνται στο Θόλο του Πανεπιστημίου, αφού στην πορεία τους έχουν προπαγανδίσει το ετήσιο γεγονός. Συμπαραστάτες στο ταξίδι της γνώσης, οι διευθυντές –δάσκαλοι των σχολείων: Απόστολος Ατσιάς 5ο Δ. Σχ. Βόλου – Φίλιππος Κωνσταντινίδης 20ό Δ. Σχ. Βόλου -Πασχάλης Δήμου 30ό Δ. Σχ. Βόλου.
Οι "ΒΙΒΛΙΟΝΑΥΤΕΣ" εξορμούν... στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Reviewed by PLOUMISTOS on 7:53 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.