================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η αγενής ή αρνητική συμπεριφορά στην εργασία συνδέθηκε... με την αϋπνία

⍆Τα νέα ευρήματα εμφανίζονται στην Εφημερίδα της Ψυχολογίας της Επαγγελματικής Υγείας,... που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

"Η ποιότητα του ύπνου είναι ζωτικής σημασίας επειδή ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι εκτελούν και συμπεριφέρονται στην εργασία", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Caitlin Demsky, Ph.D., του πανεπιστημίου του Όκλαντ στο Μίτσιγκαν.

"Στον ταχύτατα ρυθμιζόμενο, ανταγωνιστικό επαγγελματικό μας κόσμο, είναι πολύ σημαντικό εάν οι εργαζόμενοι είναι στην καλύτερη κατάσταση για να πετύχουν στην δουλειά τους και το κλειδί σε αυτό είναι ένας καλός ύπνος".

Η Demsky και οι συν-συγγραφείς της παρακολούθησαν 699 υπαλλήλους της αμερικανικής δασικής υπηρεσίας. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν το επίπεδο της αγενής συμπεριφοράς τους στο χώρο εργασίας.

Ερωτήθηκαν επίσης για το πόσο συχνά είχαν αρνητικές σκέψεις για την εργασία, εάν είχαν συμπτώματα αϋπνίας και πόσο ήταν σε θέση να αποσπαστούν από την εργασία και να χαλαρώσουν.

Πρόσθετες πληροφορίες που ζητήθηκαν περιελάμβαναν τον αριθμό των παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών που ζούσαν στο σπίτι, τις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα και τη συχνότητα των αλκοολούχων ποτών, καθώς αυτά συνδέονταν προηγουμένως με προβλήματα ύπνου.

Η εμπειρία της αγενής ή αρνητικής συμπεριφοράς στην εργασία, όπως η κρίση ή η κατάχρηση προφορικά, συνδέθηκε με περισσότερα συμπτώματα αϋπνίας, συμπεριλαμβανομένης της ξυπνήσεως πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνθρωποι που ήταν σε θέση να αποσυνδεθούν και να κάνουν κάτι χαλαρωτικό για να ανακάμψουν μετά στην εργασία του - όπως η διαλογιστική ησυχία, να ακούσουν μουσική ή να πάνε για μια βόλτα - απέδωσαν πολύ καλύτερα.

«Η αθλιότητα στο χώρο εργασίας τελικά έχει να κάνει με την ποιότητα του ύπνου», δήλωσε ο Demsky. "Κάνει  τους ανθρώπους να σκέπτονται επανειλημμένα τις αρνητικές εργασιακές τους εμπειρίες. Εκείνοι που μπορούν να πάρουν διανοητικά διαλείμματα από αυτό το φαύλο κύκλο και να μην χάσουν τον ύπνο τους αποδίδουν πολύ περισσότερο".

Οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις για την εργασία μπορεί επίσης να συνδέονται με διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, της αυξημένης αρτηριακής πίεσης και της κούρασης, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

Ο Demsky υποδεικνύει ότι οι διαχειριστές μπορούν να είναι πρότυπα για τους υπαλλήλους μετά από εργασία, για παράδειγμα, επειδή δεν στέλνουν μηνύματα που σχετίζονται με την εργασία εκτός των ωρών εργασίας.

Οι συντάκτες πρότειναν επίσης ότι οι εργοδότες πρέπει να ενθαρρύνουν προγράμματα που αποσκοπούν στην προώθηση θετικής και σεβαστής επικοινωνίας μεταξύ των συναδέλφων.
Η αγενής ή αρνητική συμπεριφορά στην εργασία συνδέθηκε... με την αϋπνία Reviewed by PLOUMISTOS on 1:53 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.