Στ. Πλουμιστός: Η ασθένεια για το χρήμα - Πως να αποβάλλεται τον εθισμό στο χρήμα

Στ. Πλουμιστός: Η ασθένεια για το χρήμα - Πως να αποβάλλεται τον εθισμό στο χρήμα

⍆Στις μέρες μας τα χρήματα φαίνονται να μην έχουν πραγματική αξία, απλά περνάνε από τα χέρια... μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε από πού έρχονται ή πού πάνε. Ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε, ορίζουν την καθημερινότητα, μας κάνουν ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους και καθορίζουν την θέση μας στην κοινωνία. Μπορεί να είναι η καταστροφή μας, αλλά εξακολουθούμε να βασιζόμαστε σε αυτό.

Οι Αμερικανοί έχουν εφεύρει τον όρο affluenza για να περιγράψουν την επίμονη, κολλητική, κοινωνικά μεταδιδόμενη ασθένεια του χρέους, του άγχους και της υπερφόρτωσης, με αποτέλεσμα το αδιάκοπο κυνήγι του χρήματος. Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει την απαξίωση του καταναλωτισμού, περιλαμβάνει όμως μια δόση αλήθειας.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το χρήμα και η επιθυμία για χρήμα σχετίζονται άμεσα με μεταβολές στην εγκεφαλική λειτουργία και επηρεάζουν με κάθε τρόπο τη συμπεριφορά μας και τη στάση μας απέναντι στους άλλους.

Το χρήμα μπορεί να γίνει το φοβερότερο ναρκωτικό. Το ίδιο το χρήμα είναι μια σπουδαία ανακάλυψη. Το χρήμα είναι μια επινόηση που μας επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση σε περισσότερα αγαθά, πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Ο πιο πετυχημένος, είναι αυτός που έχει βγάλει περισσότερα χρήματα. Με τόση επιβράβευση, δεν είναι λογικό να κυλήσει κάποιος στον εθισμό; Ο εθισμένος θεωρεί ότι αν δεν βγάλει χρήματα, περισσότερα, γρηγορότερα, συνεχώς, η ζωή του θα σταματήσει. 

Δείτε ποια είναι τα βασικά σημεία που αφορούν στην ψυχολογία του πλούτου και του χρήματος.

1. Το χρήμα κρατά μακριά τη συμπόνια
Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι ο πλούτος δεν επιτρέπει στο άτομο να καλλιεργήσει τα αισθήματα συμπόνιας και οίκτου. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science δείχνει ότι τα άτομα με χαμηλότερο εισόδημα είναι πιο ικανά να επιδείξουν συναισθηματική κατανόηση σε σύγκριση με τα άτομα υψηλής οικονομικής τάξης.

2. Ο πλούτος επηρεάζει την ηθική
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια δείχνει ότι στο Σαν Φρανσίσκο –όπου ο νόμος απαιτεί τα αυτοκίνητα να σταματούν στις διαβάσεις– οι οδηγοί πολυτελών αυτοκινήτων έχουν τέσσερις φορές λιγότερες πιθανότητες να διακόψουν την πορεία τους ώστε να επιτρέψουν στους πεζούς να περάσουν το δρόμο. Επίσης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διαπίστωσαν ότι ακόμη και στο άκουσμα λέξεων που σχετίζονται με το χρήμα η συμπεριφορά μας γίνεται πιο ανήθικη.

3. Ο πλούτος συνδέεται με τις καταχρήσεις
Αν και το χρήμα δεν αποτελεί αιτία του εθισμού ή των καταχρήσεων, ο πλούτος φαίνεται πως συνδέεται άμεσα με την τάση εκδήλωσης προβλημάτων εθισμού. Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι τα εύπορα παιδιά είναι πιο επιρρεπή στην κατάχρηση ουσιών, πιθανότατα λόγω της αυξημένης πίεσης να πετύχουν και λόγω της απομόνωσης από τους γονείς.

4. Το χρήμα είναι εθιστικό
Το ίδιο το κυνήγι του πλούτου μπορεί να αποτελέσει καταναγκασμό και εμμονή, σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Η επιθυμία για περισσότερο χρήμα ανήκει στους «συμπεριφορικούς εθισμούς», οι οποίοι διαφέρουν από την κατάχρηση ουσιών. Οι συμπεριφορικοί εθισμοί περιλαμβάνουν καταναγκαστική και ανεξέλεγκτη σχέση π.χ. με το τζόγο, το σεξ, το φαγητό ή το χρήμα. Οι αλλαγές που παρατηρούνται στον εγκέφαλο σε αυτήν την περίπτωση μοιάζουν πολύ με τις αλλαγές που επιφέρει το αλκοόλ ή μια ναρκωτική ουσία.
Πως να αποβάλλεται τον εθισμό στο χρήμα για να μην κυβερνά τη ζωή σας:

1. Πληρώστε με μετρητά όχι κάρτα
Δοκιμάστε αυτό το τεστ: μεταβείτε στο ΑΤΜ και αποσύρετε κάποια μετρητά. Κρατήστε τα στο πορτοφόλι σας και αφήστε τις κάρτες σας στο σπίτι για ένα μήνα. Συγκρίνετε τις δαπάνες αυτού του μήνα με τον προηγούμενο. Θα εκπλαγείτε από τη διαφορά. Η χρήση μιας πιστωτικής κάρτας είναι τόσο απλή, που γίνεται αυτόματα.

Και τώρα με την ανέπαφη πληρωμή, η διαδικασία είναι τόσο γρήγορη, σχεδόν αγνοούμε ότι ξοδεύουμε χρήματα, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει σε εκπλήξεις στο τέλος του μήνα! Και πάνω από αυτό, πρέπει να ξέρετε ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την κάρτα σας, τόσο περισσότερο ωφελεί την τράπεζά σας ...

2. Σταματήστε την υπερβολική κατανάλωση
Αν θέλετε να πάτε για ψώνια, ξεκινήστε ανοίγοντας το ντουλάπι σας και κοιτάζοντας τα ρούχα που έχετε ήδη. Όταν βλέπετε πόσα ρούχα έχετε (ακόμα και περίπου!), θα σας αποτρέψει αυτή η εικόνα από το να πάτε για περιττό shopping, εκτός αν τελικά παραδεχτείτε ότι έχετε εθιστεί...

Υιοθετήστε την ίδια στρατηγική ακόμη και τις αγορές τροφίμων. Πρώτον, μην πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ όταν πεινάτε αλλιώς θα θελήσετε να αγοράσετε όλα όσα δεν χρειάζεστε. Ελέγξτε το ψυγείο σας, κάντε μια λίστα και μείνετε απαρέκλητα σε αυτή.

3. Δημιουργήστε ημέρες "με" χρήματα και "χωρίς" χρήματα
Αντί να αρνείστε μόνο την ευκαιρία να ξοδέψετε χρήματα, δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνετε κάτι διαφορετικό. Μην ψωνίσετε αυτό το Σάββατο... Αλλάξτε το πρόγραμμα σας με μια όμορφη βόλτα. Αντί να παρακολουθείτε τηλεόραση με τον πειρασμό των διαφημίσεων που πάντα σας πιέζουν υποσυνείδητα να δώσετε σε άσκοπες αγορές τα σκληρά κερδισμένα χρήματά σας, 
προσπαθήστε να αλλάξετε την συνήθεια τις δαπάνες σας και ξοδέψετε πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά σας, τον σύντροφό σας ή τον εαυτό σας.

4. Ρωτήστε τον εαυτό σας, ειλικρινά... 
Κάθε φορά που πρόκειται να αγοράσετε κάτι ακριβό, ρωτήστε τον εαυτό σας "Το χρειάζομαι πραγματικά αυτό;" Αρχικά, θα βρείτε ακόμα δικαιολογίες για να αγοράσετε το προϊόν. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, με την επανάληψη αυτής της ερώτησης, θα συνειδητοποιήσετε μόνοι σας ότι πρέπει να περιορίσετε τις συνήθειες αγορών σας.

Είναι δυνατόν να ζήσετε μια καλή ζωή χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα και, πάνω απ 'όλα, είναι δυνατόν να είστε πολύ χαρούμενοι. Για να αποφύγετε να έχετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό ως πηγή άγχους, βάλτε ένα φρένο σε άχρηστα έξοδα και απλά απολαύστε το χρόνο σας - ελεύθερα. Θα ζήσετε μια εντελώς διαφορετική ζωή!

Το χρήμα ήταν κάποτε ένα νοητικό και πολιτιστικό άλμα. 
Τώρα ζούμε την πτώση από αυτό το άλμα γιατί ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να καταλάβουμε πολύ σκληρά, ότι το χρήμα είναι εθιστικό. Κι όταν τελικά εθισμένοι άνθρωποι κυβερνούν ένα πλανήτη, αυτό φέρνει την παρακμή και την απόλυτη καταστροφή. Η επιλογή είναι δίκη σου.. 

=================================
Στ. Πλουμιστός 
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής Καθοδήγησης 
Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ -
Διαισθητικός & Energy Healingman
Πληροφορίες : www.globalattract.gr  
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523 
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Η ασθένεια για το χρήμα - Πως να αποβάλλεται τον εθισμό στο χρήμα
Στ. Πλουμιστός: Η ασθένεια για το χρήμα - Πως να αποβάλλεται τον εθισμό στο χρήμα
Στ. Πλουμιστός: Η ασθένεια για το χρήμα - Πως να αποβάλλεται τον εθισμό στο χρήμα
https://plnami.blob.core.windows.net/media/2014/12/obamacare120414-800x500.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_861.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_861.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content