================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Διεθνείς αγώνες σκανταλόπετρας στον Βόλο

⍆Οι διεθνείς αγώνες σκανταλόπετρας στον Βόλο θα αποτελέσουν.... ένα παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός.

Από το αρχαίο πλοίο, την Αργώ, με τον αρχαίο τρόπο κατάδυσης, ο Βόλος πρόκειται να φιλοξενήσει τους πρώτους διεθνείς αγώνες κατάδυσης με σκανταλόπετρα στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου. Το εγχείρημα θα είναι μοναδικό. Όχι μόνο για την προώθηση ενός υπέροχου αθλήματος-κομμάτι της αρχαίας ελληνικής παράδοσης, αλλά και για τον τρόπο που θα γίνει, από τη θρυλική πεντηκόντορο, όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο Βολιώτης αθλητής σκανταλόπετρας Χρόνης Χλίτσιος (ο οποίες «έβαψε» με τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με σκανταλόπετρα). Το σκηνικό θα αποτελέσει ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, αφού οι αθλητές θα καταδυθούν με τον αρχαίο τρόπο από τη θρυλική Αργώ που θα ρίξει άγκυρα στο λιμάνι της αρχαίας Ιωλκού, στον Παγασητικό κόλπο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ιδέα και ο τρόπος των αγώνων έχουν ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλης συνδρομητικής τηλεόρασης που επιθυμεί να πάρει τα δικαιώματα για να γυρίσει ντοκιμαντέρ, προκειμένου να προβληθεί από γνωστό συνδρομητικό κανάλι ντοκιμαντέρ.

Οι διεθνείς αγώνες σκανταλόπετρας στον Βόλο εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν όχι μόνο ένα παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός αλλά ταυτόχρονα κι ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός. «Γεύση» από όσα θα γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο θα πάρουν οι Βολιώτες και όχι μόνο, το Σάββατο 5 Μαΐου σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της πόλης για την παρουσίαση των αγώνων αλλά και του επίσημου video μέσα από το οποίο θα διαφημιστεί σε όλον τον κόσμο η μεγάλη αθλητική διοργάνωση, και κατ’ επέκταση η ιστορία και οι ομορφιές του τόπου.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 24, 25 και 26 Αυγούστου. Κατά την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 24 Αυγούστου, θα γίνει ενημερωτικό σεμινάριο για τους αγώνες και χωρισμός των αθλητών σε γκρουπ.

Στόχος είναι να λάβουν μέρος από 80 έως 100 αθλητές το ανώτερο, και -γιατί όχι- το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες να καταγραφεί στον Παγασητικό.

Γύρω από την προσπάθεια ενώνονται πλέον πολλοί. Οι αγώνες γίνονται από την ΚΟΙΝΣΕΠ skandalopetra σε συνεργασία με τον Κολυμβητικό Σύλλογο Υδάτινος Κόσμος και τον πρόεδρό του Νώντα Αναγνώστου. Ο Δήμος Βόλου, μέσω του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, στηρίζει τους αγώνες προσφέροντας την Αργώ, αναλαμβάνοντας τα έξοδα για τις τελετές έναρξης και λήξης αλλά και το κόστος για τα έπαθλα. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου είναι χορηγοί στη δημιουργία της ιστοσελίδας και του video προβολής των αγώνων, που έχουν αναλάβει οι Δημήτρης Μητρολιός, Ιουλία Λάιου και Δημήτρης Πισιάρης, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο εξαιρετικός αθλητής και προπονητής κολύμβησης του NOBA, Απόστολος Κουτρουμάνος.

Επίσης, τη skandalopetra.gr στηρίζει το γυμναστήριο Gym Way με τη συμβολή του στην προετοιμασία του αθλητή Χρόνη Χλίτσιου, και ο χώρος της Γλυκερίας Τζουμάκη «Αξιον Εστί» στην Άλλη Μεριά, όπου φιλοξενούνται δράσεις του οργανισμού.

Τη διοργάνωση θα «αγκαλιάσει» επίσης οργανωτικά και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

Με πληροφορίες από το taxydromos.gr taxydromos.gr
Διεθνείς αγώνες σκανταλόπετρας στον Βόλο Reviewed by PLOUMISTOS on 3:35 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.