Έρευνα έδειξε ότι τα γεωμαγνητικά πεδία και η ηλιακή δραστηριότητα επηρεάζουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου νευρικού συστήματος

Έρευνα έδειξε ότι τα γεωμαγνητικά πεδία και η ηλιακή δραστηριότητα επηρεάζουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου νευρικού συστήματος

⍆Γνωρίζατε ότι η γεωμαγνητική και η ηλιακή δραστηριότητα μπορούν να επηρεάσουν... το αυτόνομο νευρικό σύστημα (ANS), το οποίο ελέγχει την αναπνοή, την καρδιά και τις πεπτικές διαδικασίες σας; Είναι αλήθεια: μια πρόσφατα δημοσιευμένη μακροχρόνια μελέτη των ερευνητών της οποίας περιελάμβανε τον Rollin McCraty και τον Mike Atkinson του Ινστιτούτου HeartMath Institute, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό.

"Αυτά τα ευρήματα," αναφέρει η μελέτη, "υποστηρίζουν την υπόθεση ότι αυτοί οι ενεργειακοί περιβαλλοντικοί παράγοντες λειτουργούν ως πηγές ενέργειας που ξεπερνούν με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την κατάσταση υγείας και το επίπεδο ωριμότητας ενός ατόμου και την ικανότητα αυτορρύθμισης".

Η μελέτη, Μακροπρόθεσμη Μελέτη των Ανταποκρίσεων του HRV στις Μεταβολές στο Ηλιακό & Γεωμαγνητικό Περιβάλλον , δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκθεση του Φεβρουαρίου του 2018 , ένα από τα περιοδικά που δημοσίευσε το περιοδικό Nature .


Τα μέτρα μεταβλητότητας της καρδιακής συχνότητας βοηθούν στον προσδιορισμό των ενεργειακών περιβαλλοντικών επιπτώσεων
Ενώ πολλές μελέτες έχουν επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι ενεργειακοί περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρέασαν τα άτομα, αυτή η μελέτη επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο επηρέασε μια ομάδα στο σύνολό της. Η μελέτη μέτρησε κατά μέσον όρο τις απαντήσεις των ατόμων στις διάφορες περιβαλλοντικές αλλαγές κατά την περίοδο των 5 μηνών.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις επιδράσεις των γεωμαγνητικών και η ηλιακή δραστηριότητα με την παρακολούθηση μεταβλητότητα συμμετέχοντες στη μελέτη του καρδιακού ρυθμού (HRV) - οι παλμό προς παλμό αλλαγές στα ποσοστά της καρδιάς τους. Οι συμμετέχοντες περιελάμβαναν 16 υγιή θηλυκά ηλικίας από 24 έως 49 ετών, τα οποία εργάστηκαν στο καρδιακό κέντρο Prince Sultan στο Hofuf της Σαουδικής Αραβίας όπου διεξήχθη η μελέτη. Η HRV καταγράφηκε για 72 συνεχείς ώρες κάθε εβδομάδα για πέντε μήνες.

Αν και η μελέτη επιβεβαιώνει ότι η καθημερινή δραστηριότητα ΑΝΣ, χρησιμοποιώντας μέτρα HRV, ανταποκρίνεται στις αλλαγές στους περιβαλλοντικούς παράγοντες, το κάνει κυρίως κατά τη διάρκεια περιόδων που δεν διαταράσσονται από την ηλιακή δραστηριότητα. Επίσης, οι απαντήσεις ANS μπορούν να εμφανιστούν σε διαφορετικούς χρόνους μετά από αλλαγές στους παράγοντες αυτούς και στη συνέχεια να συνεχίσουν για διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Μεταξύ των άλλων επιπτώσεων της γεωμεγνητικής και ηλιακής δραστηριότητας οι επιστήμονες που παρατηρήθηκαν ήταν μια αύξηση των καρδιακών ρυθμών καθώς ο ηλιακός άνεμος αυξήθηκε, μια αντίδραση που είπε ότι ήταν αποτέλεσμα φυσιολογικού στρες. 

Επιπλέον, έγραψαν: "Φαίνεται ότι οι αυξημένες κοσμικές ακτίνες, η ροή της ηλιακής ακτινοβολίας (δείκτης που υποδηλώνει την ηλιακή δραστηριότητα) και η ισχύς συντονισμού Schumann συνδέονται με αυξημένο HRV και αυξημένη παρασυμπαθητική δραστηριότητα και ο ANS ανταποκρίνεται γρήγορα στις αλλαγές αυτών των περιβαλλοντικών παράγοντες. " 

(Σημείωση: Μεταξύ άλλων διαδικασιών, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα διατηρεί την ενέργεια καθώς επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει τη δραστηριότητα του εντέρου και των αδένων.)

Οι συντονισμοί Schumann

Οι συντονισμοί Schumann (SR) είναι παγκόσμιοι ηλεκτρομαγνητικοί συντονισμοί, που παράγονται και διεγείρονται από τις εκκενώσεις κεραυνού στην κοιλότητα που σχηματίζεται από την επιφάνεια της Γης και την ιονόσφαιρα. 

Οι επιστήμονες έχουν δείξει μια ομοιότητα μεταξύ των ηλεκτρικών συστατικών των χρονικά μεταβαλλόμενων τάσεων που παράγονται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως μετράται από τα EEGs, με το SR. »Ο Pobachenko και άλλοι εξέτασαν το SR και τα EEG σε μια ομάδα συμμετεχόντων σε διάστημα έξι εβδομάδων και διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια του καθημερινού κύκλου, οι αλλαγές στο EEG ήταν παρόμοιες με τις παραλλαγές στο SR».
Η μελέτη αναφέρει

Η μελέτη που διεξήχθη στη Σαουδική Αραβία εξηγεί ότι η έρευνα σχετικά με τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα και τους συντονισμούς Schumann «προτείνει ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι μεταβλητές που επηρεάζουν τις παραμέτρους Schumann (όπως ηλιακός άνεμος) μπορεί να επηρεάσει την εγκεφαλική δραστηριότητα, όπως και οι τροποποιήσεις της αντίληψης και όνειρο- σχετική ενοποίηση μνήμης. "

Η μελέτη αναφέρει άλλες προγενέστερες μελέτες που έχουν δείξει σημαντικές μειώσεις στην HRV - και πάλι, οι παλμό προς παλμό αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό - κατά τη διάρκεια μαγνητικών καταιγίδων, το οποίο υποδεικνύει ένα πιθανό μηχανισμό που συνδέει γεωμαγνητική δραστηριότητα με αυξημένη περιστατικών στεφανιαίας νόσου και έμφραγμα του μυοκαρδίου / καρδιά επιθέσεις. Αυτές οι μελέτες "υποδηλώνουν ότι το καρδιαγγειακό σύστημα αποτελεί σαφή στόχο για την επίδραση των γεωμαγνητικών διαταραχών".

Μεταξύ άλλων ευρημάτων προηγούμενης έρευνας που αναφέρονται σε αυτή τη μελέτη, τα χαμηλά επίπεδα γεωμαγνητικών διαταραχών σε συνδυασμό με τα υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας κοσμικών ακτίνων συνέπεσαν με "σημαντική αύξηση των κλήσεων έκτακτης ανάγκης και των συνολικών θανάτων κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, με τις περισσότερες αυξήσεις (σε ύπτια) εγκεφαλικά επεισόδια και τον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. " Αυτή η έρευνα έδειξε ότι οι κοσμικές ακτίνες ήταν ένας σημαντικός παράγοντας που επηρέαζε τα ανθρώπινα ιατρικά συμβάντα σε ηλικιωμένους πληθυσμούς.

Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης παρατηρήσει ότι πριν από μια μαγνητική καταιγίδα, ακόμα και αρκετές ημέρες νωρίτερα, μπορεί να υπάρξει μια «αναμενόμενη αντίδραση» στους ανθρώπους. Οι δείκτες μιας τέτοιας αντίδρασης περιλαμβάνουν μεταβολές της πίεσης αίματος των συμμετεχόντων στη μελέτη, HRV, καρδιακό ρυθμό, αγωγιμότητα του δέρματος και (άλλα) φυσιολογικά συμπτώματα.

Κάντε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο, επιστημονικών εκθέσεων , για να διαβάσετε το άρθρο στο σύνολό του.

Οι επιδράσεις των μαγνητικών πεδίων στους ανθρώπους
Ο McCraty, διευθυντής έρευνας της HMI, και άλλοι ερευνητές του HeartMath διερευνούν τη δραστηριότητα του μαγνητικού πεδίου την τελευταία δεκαετία. Πιο πρόσφατα, όπως συμβαίνει σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές του HeartMath επικεντρώθηκαν στις επιπτώσεις των μαγνητικών πεδίων της Γης στην ανθρώπινη υγεία, τα συναισθήματα και τη φυσιολογία.

Μια άλλη πρόσφατα δημοσιευθείσα μελέτη, «Ο προσδιορισμός του φυσιολογικού συγχρονισμού ενός ομίλου με το μαγνητικό πεδίο της Γης» , υποστήριξε μια υπόθεση HeartMath σχετικά με τις επιδράσεις της γεωμαγνητικής δραστηριότητας: Η μελέτη πρότεινε ότι από όλα τα φυσιολογικά συστήματα που μελετήθηκαν έως τώρα, «οι ρυθμοί της καρδιάς και του εγκεφάλου που συνδέεται περισσότερο με τις αλλαγές στις γεωμαγνητικές συνθήκες. "

Μπορεί ήδη να γνωρίζετε ότι όλες οι ζωντανές οντότητες δημιουργούν τα δικά τους ενεργειακά ή μαγνητικά πεδία. Στην περίπτωση των ανθρώπων, οι επιστήμονες έχουν μετρήσει αυτό το πεδίο μέχρι και αρκετά μέτρα μακριά. 

Το HeartMath και άλλες οντότητες σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης πραγματοποιήσει πολυάριθμες μελέτες σχετικά με τα μαγνητικά πεδία που ακτινοβολούν από τον άνθρωπο. Έχουν εξετάσει τα λεγόμενα τοπικά περιβαλλοντικά πεδία που περιβάλλουν τους ανθρώπους και την επιρροή που αυτά τα πεδία μπορεί να έχουν στις σκέψεις και τα συναισθήματά μας καθώς αλληλεπιδρούμε μεταξύ τους. 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό το πεδίο στο άρθρο, Κάθε άτομο επηρεάζει το περιβάλλον πεδίου .

Το διάβασα στο heartmath.org
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Έρευνα έδειξε ότι τα γεωμαγνητικά πεδία και η ηλιακή δραστηριότητα επηρεάζουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου νευρικού συστήματος
Έρευνα έδειξε ότι τα γεωμαγνητικά πεδία και η ηλιακή δραστηριότητα επηρεάζουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου νευρικού συστήματος
Έρευνα έδειξε ότι τα γεωμαγνητικά πεδία και η ηλιακή δραστηριότητα επηρεάζουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου νευρικού συστήματος
http://yuvayayolculuk.com/wp-content/uploads/dna-1024x576.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_543.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_543.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content