================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ομιλία στο Βόλο με θεμα: "ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ"

⍆Ο άνθρωπος του σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ο άνθρωπος της οθόνης.... Η απρόσωπη υπερπληροφόρηση μας κατακλύζει και οι ενήλικες και οι ανήλικοι ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυσκολία στις τηλεοράσεις, τα ταμπλέτες και τις ηλεκτρονικές υπολογιστές που προσφέρουν την ευκαιρία να κοινοποιούν την παρουσία σας, να κάνουν, να δηλώνουν, να φωτογραφίζουν και να φωτογραφίζουν τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, που ασχολείται με την αγωνία της κοινωνίας και ειδικότερα με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε σχέση με την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου και την επικίνδυνη αυτοπροβολή στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει την προσπάθεια της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και της Κοινής Σ.Σ. ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για το 6ο έτος με τίτλο «Διαλόγους Θεολογίας και Ψυχολογίας».

Πρόκειται για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης-ομιλίας απευθυνόμενος στο ευρύ κοινό της πόλης του Βολιού και επικεντρωμένη σε ένα από τα βασικά ψυχοκοινωνικά και προσωπικά προβλήματα της εποχής μας με διάθεση συνδυασμού των επιστημονικών λόγων παιδαγωγικής, θεολογίας και ψυχολογίας. Οι θεολόγοι και οι ψυχολόγοι συναντιούνται, συζητούν μεταξύ τους με το κοινό, θέτοντας πάνω σε θέματα κρίσιμης σημασίας, και απαντούν πολυπλεύρα σε υπάρχοντα ερωτήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με τη συνεργασία του Συνδέσμου Νέων του Ι.Μ.Δ. , που με αυτό τον τρόπο δείχνει το ενδιαφέρον του για τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς η προσοχή δίνει το δύσκολο θέμα της αυτοματοποίησης και της αυτοπροβολής στις μέσες κοινωνικές δικτύωση, δημιουργώντας μια κουλτούρα των ναρκωτικών και θέτοντας σε κίνδυνο την ψυχοκοινωνική ισορροπία ή ακόμα και την ασφάλεια των νέων και των νέων.

Η εκδήλωση- ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2018 και ώρα 19:30 στο Φόρουμ του ξενοδοχείου (Δεληγιώργης 9, κοντά στο ξενοδοχείο Park). Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο π. Ο κύριος Γεώργιος Κίσας, διακεκριμένος ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής με τίτλο «Ναρκισσισμός και Αυτοματισμός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», με τίτλο «Η αυτοματοποίηση ως ψυχικό κύκλο ψυχοσύνθεσης».

Η είσοδος στην ομιλία θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με βαθύ ενδιαφέρον για το δικαίωμα της κοινωνίας της πόλης να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται αξιόπιστα.
Ομιλία στο Βόλο με θεμα: "ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ" Reviewed by PLOUMISTOS on 3:49 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.