Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου

Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου

⍆Μερικές φορές πονάει, αλλά το να αλλάξεις συνήθειες που σε κρατάνε πίσω...
και να εντάξεις νεότερες, αφού έχεις καταλήξει ότι χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό, είναι κομμάτι μιας πετυχημένης διαδικασίας.

Τι είναι αυτοπειθαρχία;«Η ικανότητα να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις , τη στιγμή που πρέπει να το κάνεις, είτε σου αρέσει είτε όχι»

Αυτό είπε στον Brian Tracy, τον σύγχρονο γκουρού των πωλήσεων, ο Kop Kopmeyer διάσημος συγγραφέας όταν ο πρώτος τον ρώτησε ποιά είναι η πιό σημαντική αρχή ανάμεσα στις χίλιες που έχει καταγράψει σαν σημαντικές για την επιτυχία.

Πράγματι η αυτοπειθαρχία είναι απολύτως απαραίτητη για να πετύχει κανείς οτιδήποτε ονειρεύεται. Υπάρχουν πολλές φορές που στην πορεία για την επίτευξη, χρειάζεται να κάνεις πράγματα που δεν είναι εύκολα ή που θα προτιμούσες να αναβάλλεις. Όμως κάθε αδυναμία ή αναβολή σε καθυστερεί ή και σε αποπροσανατολίζει από τον στόχο σου. Επίσης ενισχύει τις αρνητικές σου πεποιθήσεις και αυξάνει την ανησυχία σου πως τελικά ΔΕΝ μπορείς να πετύχεις μειώνοντας την αυτοεκτίμησή σου.
Υπάρχουν όμως 9 βασικές αρχές αυτοπειθαρχίας που αν τις ακολουθήσεις, αν τις κάνεις καθημερινά, αν καταφέρεις σιγά-σιγά να τις κάνεις συνήθεια, τότε δεν θα αργήσεις να πετύχεις.

1. Η πειθαρχία της καθαρής σκέψης
Χρειάζεσαι καθημερινά να έχεις 30-60 λεπτά ησυχίας και περισυλλογής. Χρόνο που θα αφιερώσεις με ηρεμία στις σκέψεις σου και θα μπορέσεις να τις βάλεις σε σειρά.

2. Η πειθαρχία της καθημερινής στοχοθεσίας
Αν καθημερινά γράφεις τους στόχους σου, μικρούς και μεγάλους, τότε προγραμματίζεις το υποσυνειδητό σου, για να τους πετύχεις. Θα σε βοηθούσε αν είχες ένα μικρό τετράδιο και έγραφες κάθε πρωί, όλα όσα θες να πετύχεις τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό πρέπει να το κάνεις γράφοντας σε ενεστώτα χρόνο, και αναφέροντας την ημερομηνία που θα το πετύχεις.

3. Η πειθαρχία της καθημερινής οργάνωσης του χρόνου σου.
Βάλε προτεραιότητες στις δουλειές σου και οργάνωσε το χρόνο σου ανάλογα. Γράψε όλα όσα έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα σου και ιεράρχησέ τα ανάλογα με την σπουδαιότητα τους και τη σχέση τους με τους στόχους σου.

4. Η πειθαρχία του κουράγιου
Πολλές φορές πρέπει να κάνεις πράγματα που φοβάσαι. Φοβάσαι το αποτέλεσμα της προσπάθειας, την απόρριψη, την αποτυχία. Και όμως πρέπει να τα κάνεις. «Κάνε όσα φοβάσαι να κάνεις και ο φόβος σου θα πεθάνει» είπε ο Έμερσον. Να λες από μέσα σου «μπορώ να το κάνω» ξανά και ξανά. Δώσε κουράγιο εσύ στον εαυτό σου.

5. Η πειθαρχία των εξαιρετικών υγιεινών συνηθειών
Αν θες να πετύχεις πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου και το σώμα σου. Το μυστικό κρύβεται σε πέντε λέξεις « τρώγε λιγότερο και ασκήσου περισσότερο». Κάνε συνήθεια σου την καθημερινή άσκηση για 30-45 λεπτά και εξάλειψε από τη διαίτά σου τα 3 λευκά «δηλητήρια» δηλαδή το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι.

6. Η πειθαρχία της οργανωμένης αποταμίευσης και επένδυσης.
Για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να έχεις οικονομική ανεξαρτησία. Μάθε λοιπόν να αποταμιεύεις έστω ένα μικρό ποσό κάθε μήνα και ανάλογα με τα έσοδά σου να το μεγαλώνεις. ¨Οσο χρωστάς θα είσαι πάντα δέσμιος μιας οικονομικής δουλείας που θα σου δημιουργεί προβλήματα και δεν θα αφήνει το μυαλό σου ελεύθερο να δημιουργήσει. Άρχισε να αποταμιεύεις ακόμα και όταν χρωστάς, έστω και λίγα.

7. Η πειθαρχία της σκληρής δουλειάς

Κανείς δεν πέτυχε και δεν έμεινε πετυχημένος για πολύ χωρίς να δουλέψει σκληρά. Μην ακούς τίποτα για δήθεν «μαγικές» συνταγές για εύκολο και γρήγορο κέρδος. Αν θες να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου μάθε να δουλεύεις αληθινά τη μέρα σου και να μην αφήνεις να πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό.

8. Η πειθαρχία της συνεχούς επιμόρφωσης
Αν δεν μαθαίνεις συνέχεια πως θα κερδίζεις περισσότερα; Μάθε λοιπόν ο,τι μπορείς για να κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα, να προσφέρεις περισσότερα, να αξιοποιήσεις το χρόνο σου πιο σωστά και να ξέρεις πως θα σου επιστραφεί πολλαπλάσια αυτός ο χρόνος. Επένδυσε στον εαυτό σου και βελτίωσέ τον όσο μπορείς .

9. Η πειθαρχία της επιμονής
Στην πραγματικότητα η αυτοπειθαρχία είναι η επιμονή στην πράξη. Είναι αυτονόητη η σημασία του να επιμένεις ακόμα και όταν όλα σου πάνε αντίθετα. Συνέχισε και μην σταματάς. Δείξε την επιμονή σου και πειθάρχησε στο όνειρο και το στόχο σου. Πολλές φορές η επιτυχία είναι ένα βήμα από εκεί που τα παρατάνε οι περισσότεροι.

Η αυτοπειθαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για οποιονδήποτε μπορεί να την τηρήσει. Μπορεί να βοηθήσει στο να έχει κανείς επιτυχία στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, να έχει υγιείς σχέσεις, να κατορθώνει να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα, να τηρεί τα ραντεβού και τα χρονοδιαγράμματα κ.ά.

Οι 5 σύντομες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν στο να εφαρμόσετε την αυτοπειθαρχία στη ζωή σας.

1. Αποκτήστε μία νέα συνήθεια και τηρήστε την. Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι ακραίο ή να στερηθείτε κάτι. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το να στρώνετε το κρεβάτι σας με το που σηκώνεστε από τον ύπνο, ή να κανονίσετε να πηγαίνετε βόλτα γενικότερα ή σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο καθημερινώς.

2. Σκεφτείτε πρώτα και μετά… μιλήστε. Δημιουργήστε έναν κανόνα, κατά τον οποίο με οποιονδήποτε μιλάτε, θα τον ακούτε, θα σκέφτεστε τι πρέπει να απαντήσετε, κι έπειτα θα του απαντάτε.

3. Βάλτε σε τάξη αυτά που έχετε να κάνετε. Σκεφτείτε ποιες εργασίες έχετε να επιτελέσετε. Έπειτα, σκεφτείτε την προτιμότερη σειρά με την οποία μπορούν να γίνουν. Εάν θέλετε, δημιουργήστε και μία λίστα με τις εργασίες προς διεκπεραίωση και τηρήστε την.

4. Χαλιναγωγήστε τα συναισθήματα σας. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι το θύμα του οποιουδήποτε ή της οποιασδήποτε κατάστασης ή γνώμης. Και, όποτε έρχονται μη ευμενείς σκέψεις ή δημιουργούνται ανεπιθύμητα συναισθήματα, σταθείτε, και πέστε από μέσα σας «Αυτά που σκέφτομαι τώρα, δεν είναι κατ’ ανάγκη αλήθεια». Όλα ξεκινούν από τη σκέψη. Εάν το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε πως θα αλλάξει ο ειρμός των σκέψεων και των συναισθημάτων σας.

5. Θεωρήστε πως είναι αυτονόητο – κι αυτό διότι πρέπει να το πιστέψετε για να το κάνετε, πως εάν καταφέρετε να δημιουργήσετε και να τηρήσετε τους κανόνες σας, θα είστε σε θέση να ελέγξετε πολλές από τις συνήθειες σας που ενδεχομένως δε σας αρέσουν, και θα είστε σε θέση να κάνετε τους κόπους σας να αποδίδουν περισσότερο.

Όπως έχει πει και ο Γερμανός φιλόσοφος Friedrich Nietzsche: Η ελευθερία είναι η θέληση να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό μας.

Αφαίρεσε λοιπόν τους πειρασμούς και τις δικαιολογίες από τη ζωή σου. Αν έχεις θέσει στόχους στην ζωή και αισθάνεσαι πως δε πετυχαίνεις, μην αφήνεις τον εαυτό σου να σε σαμποτάρει. Συνέχισε την πορεία σου και κυρίως άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μετράς την επιτυχία σου.

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για τις Ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός 

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, (Life Coach) ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN (Καθοδηγητής Ανθρώπων) έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου
Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου
Στ. Πλουμιστός: Ο τρόπος να γίνεις κυρίαρχος του εαυτού σου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWz06om_J1SSv9mKZpBJEnPOpE9wWVeYGWSxsLIHvJSv4_-UcVtQ66utFPsIAm7Z7mOD_rjDXyUWb26I-OtyWH7z7fVNcNb-FLpPEN-rJGgFpSM9L4SfGX9TJM2UfQBVWmDVBiYBn7VzE/s400/dare_colpa_a_se_stesso.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWz06om_J1SSv9mKZpBJEnPOpE9wWVeYGWSxsLIHvJSv4_-UcVtQ66utFPsIAm7Z7mOD_rjDXyUWb26I-OtyWH7z7fVNcNb-FLpPEN-rJGgFpSM9L4SfGX9TJM2UfQBVWmDVBiYBn7VzE/s72-c/dare_colpa_a_se_stesso.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_30.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_30.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content