================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πέντε απλοί τρόποι να σταματήσετε να απορροφάτε αρνητική ενέργεια

⍆Τίποτα δεν μπορεί να σας ρίξει τόσο πολύ όσο το να είστε γύρω από αρνητικούς ανθρώπους....
Πώς αποτρέπεται την αρνητική ενέργεια των ανθρώπων απ’ το να σας επηρεάζει;

Ενώ οι συμπονετικοί άνθρωποι αισθάνονται συμπόνια προς τους άλλους, οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση ίσως πάρουν πάνω τους το βάρος των άλλων σαν να είναι δικό τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στην απορρόφηση της ενέργειας των ανθρώπων γύρω σας, το οποίο μπορεί να σας επηρεάσει διανοητικά, σωματικά και πνευματικά.

Ενώ είναι σημαντικό να προσφέρετε συναισθηματική υποστήριξη στους ανθρώπους που αγαπάτε, πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να προστατεύσετε την καρδιά σας από ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σας.

Εδώ είναι πέντε απλοί τρόποι να σταματήσετε να απορροφάτε αρνητική ενέργεια:

1. Μην επηρεάζεστε από το τι λένε οι άλλοι
Όταν οι άνθρωποι παραπονιούνται για εσάς ή προσπαθούν να σας κάνουν να νοιώθετε άσχημα, μην το παίρνετε προσωπικά. Αυτό το είδος συμπεριφοράς είναι περισσότερο μια αντανάκλαση του ποιοι είναι αυτοί, όχι εσείς. Όσο περισσότερο αφήνετε τον εαυτό σας να επηρεάζεται από τα κουτσομπολιά, τόσο περισσότερο αρχίζετε να εξαρτάστε από τον έπαινο των άλλων.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να τους κάνετε όλους σαν εσάς και ότι η αξία σας δεν προέρχεται από τις απόψεις των άλλων.

Να αγαπάτε τον εαυτό σας πρωτίστως και αφήστε εκείνους που σας ρίχνουν.

2. Κρατήστε τα ‘βαμπίρ’ μακριά σας
Είχατε ποτέ έναν φίλο ή γνωστό που “ρούφαγε” τη ζωή από μέσα σας; Τον τύπο του φίλου που πρέπει να συγκεντρώσετε όλες τις δυνάμεις σας για να του κάνετε παρέα και σας αφήνει να αισθάνεστε συναισθηματικά και σωματικά “στραγγισμένοι”; Αυτοί οι άνθρωποι αναφέρονται ως συναισθηματικά ή ενεργειακά βαμπίρ.

Έχουν πάντα χρόνο να σας δουν όταν χρειάζονται υποστήριξη, αλλά δεν είναι ποτέ διαθέσιμοι όταν χρειάζεστε βοήθεια. Και όσο περισσότερο παραπονιούνται, τόσο περισσότερο βρίσκουν νέα πράγματα για να παραπονιούνται.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν είναι ποτέ η ευθύνη σας να διορθώσετε τα προβλήματα ενός άλλου ατόμου. Εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, μην κουβαλάτε εσείς το βάρος γι’ αυτούς.

Το να ενδώσετε στο δράμα κάποιου δε θα τους βοηθήσει, και σίγουρα δε θα βοηθήσει ούτε κι εσάς.

3. Να λέτε Όχι
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όριά σας και να μιλάτε όταν οι άλλοι τα υπερβαίνουν. Δεν θα επιτρέπατε σε κάποιον να έρθει στο σπίτι σας και να το διαλύσει, γιατί να τον αφήσετε να βλάψει την αυτοεκτίμησή σας;

Όπως λέει η παροιμία: “Μην αφήσετε κανέναν να περπατήσει μέσα από το μυαλό σας με βρώμικα πόδια”.

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι διόλου αγενές να πείτε όχι σε κάποιον. Επίσης, δε χρειάζεται να δικαιολογήσετε τη χρήση της λέξης. Εάν νοιώθετε πως δεν σας σέβονται, σηκώστε το ανάστημά σας και γνωστοποιήστε το. Ο χρόνος και η καρδιά σας είναι πολύτιμα, οπότε κρατήστε τους καλούς ανθρώπους γύρω σας και αποκλείστε τους υπόλοιπους.

Αν βρεθείτε να λέτε περισσότερα ‘όχι’ απ’ ότι ‘ναι’ σε έναν συγκεκριμένο φίλο, σκεφτείτε αν σας βοηθάει να αναπτυχθείτε ή απλά σας κρατάει πίσω.

4. Απολαύστε χρόνο με τον εαυτό σας
Είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο μακριά από όλους, ώστε να μπορείτε να συντονίσετε τις δικές σας σκέψεις κι επιθυμίες. Είτε πρόκειται για ένα χαλαρωτικό μπάνιο είτε για ένα πρωινό στο κρεβάτι, διαθέστε λίγο χρόνο για να απολαύσετε πλήρως εκείνη τη στιγμή με τον εαυτό σας.

Αν βρίσκεστε σε δύσκολη θέση, πηγαίνετε έξω. Ο καθαρός αέρας και η αθωότητα του φυσικού κόσμου θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πως κάθε πρόβλημα είναι μικρό στην κλίμακα του σύμπαντος και ότι η ζωή συνεχίζεται.

Απολαύστε την καθαρή ενέργεια του κόσμου γύρω σας και επανασυνδεθείτε με τον αυθεντικό εαυτό σας.

5. Αναλάβετε την ευθύνη
Τελικά, είστε ο μόνος που αποφασίζει πώς αισθάνεστε. Ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε, έχετε την επιλογή να παραμείνετε δυνατοί ή να αφήσετε άλλους να έχουν δύναμη πάνω σας.

Μόλις αναλάβετε την ευθύνη για τα συναισθήματά σας, απελευθερώνετε τον εαυτό σας από την επιρροή άλλων. Όταν αισθάνεστε σίγουροι και αγαπάτε τον εαυτό σας, αποκτάτε συναισθηματική δύναμη και αντοχή.

Μην ξεχνάτε να μένετε όσο το δυνατόν θετικοί στην καθημερινή σας ζωή. Είναι φυσιολογικό να έχετε αρνητικές σκέψεις κάθε τόσο, κι όταν έχετε, αποδεχτείτε τες και αφήστε τες να φύγουν.

Σας έτυχε ποτέ να νοιώθετε ότι απορροφάτε αρνητική ενέργεια από άλλους ανθρώπους; Εάν ναι, μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στα σχόλια παρακάτω!

Από το την Daily Health Post και το visualmeditation.co

Πέντε απλοί τρόποι να σταματήσετε να απορροφάτε αρνητική ενέργεια Reviewed by PLOUMISTOS on 4:21 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.