================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου

⍆Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία... με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, παρουσιάζει την Τετάρτη 18 Απριλίου (ώρες 10:30-12:30) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα», για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Με αφετηρία το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, οι μαθητές θα περιηγηθούν στον διαχρονικό αρχαιολογικό χώρο των νεολιθικών οικισμών Σέσκλου και Διμινίου και θα καταλήξουν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, που λειτούργησε ως εργοστάσιο τον 20ό αιώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, τα παιδιά θα συγκεντρώνουν στοιχεία που θα αποτελέσουν τα «υλικά» για ένα δημιουργικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στόχος του προγράμματος, που σχεδίασαν από κοινού το ΠΙΟΠ και η Εφορεία Μαγνησίας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών (18/4), είναι η γνωριμία των μαθητών με την έννοια του πολιτιστικού τοπίου και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr
«Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS on 1:45 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.