Η Πρέσβης Ισραήλ: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της έντασης Τουρκίας - Ελλάδας

Η Πρέσβης Ισραήλ: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της έντασης Τουρκίας - Ελλάδας

⍆Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους,... η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιριτ Μπεν-Αμπα, μιλάει για τις «δραματικές αλλαγές» που συντελέστηκαν στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, για τη μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση και τη μεταμόρφωση του κράτους σε μια σύγχρονη «δημοκρατική χώρα», πρωτοπόρα στην «καινοτόμα οικονομία».

Σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρέσβης του Ισραήλ επισημαίνει την αδυναμία για ειρήνευση με τους Παλαιστίνιους, τη Συρία και τον Λίβανο, «ένα από τα τραγικά κεφάλαια της ιστορίας μας», όπως λέει, καθώς και για τις επικίνδυνες προκλήσεις που εμφανίζει το συριακό, χωρίς η ίδια να διαβλέπει σύντομα φως στο τούνελ του πολέμου. «Ασφαλή σύνορα» είναι για μας κόκκινη γραμμή, υπογραμμίζει, επαναλαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία την «ανησυχία» του Ισραήλ για την ιρανική παρουσία στη Συρία που τείνει να μονιμοποιηθεί.

Η κ. Μπεν-Αμπα μιλάει με τα θερμότερα λόγια για τη στρατηγική συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου και για τις άριστες πολιτικές σχέσεις μεταξύ των χωρών. Στις 8 Μαίου αναμένεται τριμερής σύνοδος κορυφής στη Λευκωσία, όπου οι τρεις ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για τα «περιφερειακά και παγκόσμια θέματα που αφορούν την περιοχή» καθώς και για τους τομείς συνεργασίας όπως «η άμυνα, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα».

Σε ένα άλλο τραπέζι, την ίδια μέρα, οι υπουργοί Ενέργειας θα συζητήσουν τα πιο φρέσκα στοιχεία ως προς τη βιωσιμότητα των μεγάλων ενεργειακών σχεδίων στην Α. Μεσόγειο και κυρίως για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, του οποίου η υλοποίηση ή όχι αναμένεται να αποφασιστεί εντός του τρέχοντος έτους, το οποίο και θεωρείται κρίσιμο.
Η πρέσβης του Ισραήλ στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρεται επίσης στην «ευρεία» στρατιωτική και αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία είναι «πολύ σημαντική αυτούς τους καιρούς» που «οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο». «Ανησυχούμε πολύ για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι πολύ μεγάλος ο προβληματισμός και για τις δύο χώρες μας», λέει χαρακτηριστικά.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εκφράζει ιδιαίτερη αισιοδοξία, λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα για το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός» και ότι «τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους ισραηλινούς επιχειρηματίες και επενδυτές να ενδιαφερθούν για την ελληνική αγορά». Προσθέτει δε, ότι «δεν πρέπει ποτέ να επαναπαυόμαστε, αλλά να σκεφτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα που θα κάνουμε».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Η Πρέσβης Ισραήλ: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της έντασης Τουρκίας - Ελλάδας
Η Πρέσβης Ισραήλ: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της έντασης Τουρκίας - Ελλάδας
Η Πρέσβης Ισραήλ: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της έντασης Τουρκίας - Ελλάδας
https://thediplomat.gr/wp-content/uploads/2016/05/irit-675x375.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_159.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/04/blog-post_159.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content